AVSTRALIJA, OD SEVERA DO JUGA, 21 DNI

Pošljite povpraševanje

Program


AVSTRALIJA – OD SEVERA DO JUGA, 21 DNI

ODHOD:

1.dan: LJUBLJANA – DUNAJ - DUBAJ
Polet proti Dunaju ob 18.05 uri. Prihod na Dunaj ob 18.55 uri. Nadaljevanje poleta proti Dubaju ob 22.40 uri. Obroki na letalu.

2.dan: DUBAJ - MELBOURNE
Prihod v Dubaj ob 06.20 uri. Nadaljevanje poleta proti Melbournu ob 10.10 uri. Obroki na letalu.

3.dan: MELBOURNE – DARWIN
Prihod v Melbourne ob 06.35 uri in nadaljevanje poleta proti Darwinu ob 08.40 uri. Prihod v Darwin ob 11.30 uri in transfer do hotela z Darwin Airport Shuttle Servicom. Prihod v hotel. Namestitev. Prosto po lastnem programu. Nočitev. (HOTEL NOVOTEL ATRIUM DARWIN****)

4.dan: DARWIN – KAKADU NACIONALNI PARK (zajtrk) (310 KM)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v nacionalni park Kakadu. V Kakaduju je naravna lepota parka združena s široko paleto avtohtonih raslinskih in živalskih vrst. V parku boste na Nourlangi Rocku obiskali tudi starodavna bivališča Aboriginov in se spoznali z njihovo umetnostjo….  (COOINDA LODGE***)

5.dan: KAKADU NACIONALNI PARK – DARWIN (zajtrk) (350 KM)
Zajtrk. Zjutraj se boste odpravili na vožnjo s čolnom po rumenih vodah Bilabonga. Videli boste različne divje živali. Najbolj pogoste so papige, če boste imeli srečo pa boste v naravnem okolju videli tudi “saltija”, največjega krokodila na svetu, ki lahko meri tudi 4 metre, živi pa tako v sladki kot slain vodi. V popoldanskih urah povratek v Darwin in ogled mesta. Imeli boste možnost fakultativnega križarjenja po darwinskem zalivu. Nočitev. (HOTEL NOVOTEL ATRIUM DARWIN****)

6.dan: DARWIN – GHAN EXPRESS (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka Ghan Express proti Alice Springsu. Najbrž ni boljšega načina s spoznavanjem divjega prostranstva Avstralije kot vožnja z vlakom. Po kosilu boste prišli v Katherine. Vlak se bo ustavil za toliko časa, da si boste lahko pogledali sotesko Katherine z vožnjo z ladjico po reki Nitmiluk. Nato povratek na vlak in nadaljevanje vožnje proti jugu. Večerja na vlaku. Nočitev na vlaku v kabinah 1. razreda.

7.dan: GHAN EXPRESS – ALICE SPRINGS – KINGS CANYON (zajtrk)(350 KM)
Po zajtrku boste prispeli v Alice Springs, največje mesto v osrednji Avstraliji. Na ogledu mesta boste šli na Anzac hill, od koder se vam razprostre panoramski pogled na mesto, obiskali boste središče znamenitih letečih zdravnikov (FLYING DOCTOR SERVICE), ki z letali obiskujejo oddaljene ranče…  Popoldne vožnja proti Kings Canyonu, ki leži v nacionalnem parku Watarrka. Kanjon vas bo navdušil z več kot 100 metrov rjasto rdečimi stenami. Nočitev. (KINGS CANYON RESORT***)

8.dan: KINGS CANYON – AYERS ROCK (ULURU) (zajtrk) (350 KM)
Zajtrk. Dopoldne boste imeli nekaj časa prosto, da se boste sprehodili do planote na robu Kings Canyona. Nato vožnja do znamenitega monolita Uluru (Ayers Rock). Ustavili se boste ob različnih zanimivih točkah ob monolitu, sončni zahod pa boste pričakali s šampanjcem v roki. Nočitev. (HOTEL OUTBACK PIONEER HOTEL****)

9.dan: AYERS ROCK – ALICE SPRINGS (zajtrk) (450 KM)
Zajtrk. Sončni vzhod boste doživeli pod Ayers Rockom. Nato se boste zapeljali še do drugega velikega monolita Olgas in si pogledali kulturni center Aboriginov. Popoldne vožnja skozi fascinantno puščavo proti Alice Springsu. Po prihodu v Alice Springs ogled znamenitega Telegraph Stationa. Nočitev. (HOTEL CROWNE PLAZA ALICE SPRINGS RESORT****)

10.dan: ALICE SPRINGS – ADELAIDE (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet v Adelaide ob 12.35 uri. Prihod v glavno mesto Južne Avstralije ob 15.35 uri. Transfer do hotela v središču mesta. Namestitev. Nočitev. (HOTEL ROCKFORD****)

11.dan: ADELAIDE (zajtrk)
Zajtrk. Dan namenjen samostojnemu raziskovanju mesta ali fakultativnemu izletu v vinsko pokrajino Barossa Valley. Nočitev.

12.dan: ADELAIDE – KENGURU ISLAND (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja proti jugu na obalo. Vkrcanje na trajekt in vožnja na Kenguru Island, ki je pravi raj za ljubitelje živali, saj so tam koale, tjulni, različne ptice…. Nočitev. (HOTEL AURORA OZONE HOTEL KINGSCOTE****)

13.dan: KENGURU ISLAND – MT. GAMBIER (zajtrk) (450 KM)
Zajtrk. Vrnite s trajektom na celino in nato vožnja skozi znamenito vinsko regijo Coonawara do Mt. Gambiera. Prihod v Mount Gambier, ki se nahaja na pobočjih 5.000 let nazaj ugaslega vulkana. Namestitev. Prosto. Nočitev. (HOTEL COUNTRY COMFORT MT. GAMBIER***)

14.dan: MT GAMBIER – MELBOURNE (zajtrk) (450 KM)
Zajtrk. Vožnja proti Melbournu. Na poti postanek v slikovitem mestecu Port Fairy. Po postanku vožnja po slikoviti cesti Great Ocean Road, ki sodi med najlepše obalne ceste na svetu. Videli boste skalno formacijo 12. Apostolov, ki sta jih izoblikovala voda in veter. Prihod v Melbourne in namestitev. Prosto. Nočitev. (HOTEL TRAVELODGE SOUTHBANK***)

15.dan: MELBOURNE (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne prosto za počitek. Popoldne ogled mesta: Flagstaff Gardens, Tržnica Victoria, Univerza, Mestni trg, Parlament, Botanični vrt, reka Yullara. Po ogledu transfer do hotela. Prosto. Popoldne možnost fakultativnega izleta na Phillip Island, kjer se ob vsakem sončnem zahodu odvija procesija pingvinov. Nočitev.

16.dan: MELBOURNE – BENDIGO – ALBURY (zajtrk) (510 KM)
Zajtrk. Nato vožnja proti severu proti nekdanjemu središču kopanja zlata. Ustavili se boste v Bendigu, kjer so ohranili zgodovinsko jedro mesta, ki je svoj višek doseglo v času zlate mrzlice v drugi polovici 19. stoletja. Opoldne se boste vkracali na stari parnik in se zapeljali po reki Murray. V Beechworthu boste dosegli zadnje mesto zlatokopov in vaš današnji cilj mesto Albury. Nočitev. (HOTEL RYDGES ALBURY HOTEL****)

17.dan: ALBURY – CANBERRA (zajtrk) (340 KM)
Zajtrk. Dopoldne prosto. Popoldne vožnja proti glavnemu mestu Avstralije Canberre, ki je nastalo potem, ko se Sydney in Melbourne nista mogla dogovoriti katero bo glavno mesto Avstralije. Ogledali si boste parlament…. Nočitev. (HOTEL MERCURE CANBERRA***)

18.dan: CANBERRA – SYNDEY (zajtrk, večerja) (CCA. 330 KM)
Zajtrk. Dopoldne ogled narodne galerije Avstralije v katerem je najboljša zbirka umetnosti Aboriginov. Nato vožnja proti Sydneyu. Sprva boste dosegli Botany Bay v katerem je Cook prvič stopil na avstralsko celino in nato še Sydney. Namestitev. Prosto. Večerja. Nočitev. (HOTEL HOLIDAY INN DARLING HARBOUR****)

19.dan: SYDNEY (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta: The Rocks-najstarejša naselbina v Avstraliji, Opera, Harbour Bridge, Pitt Street, Darling Harbour,Darling Point, Rose Bay, pogled na prostranstvo Pacifica se odpre iz Gapa, Bondi Beach. Kosilo. Vrnitev v središče mesta skozi Paddington, predel mesta znanega po terasastih hišah in gejevski skupnosti. Prosto. Nočitev.

20.dan: SYDNEY – DUBAJ (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Ob 18.45 uri transfer na letališče in polet ob 21.45 uri proti Dubaju.

21.dan: DUBAJ – BENETKE (obroki na letalu)
Prihod v Dubaj ob 05.15 uri. Nadaljevanje poleta proti Benetkam ob 10.05 uri. Prihod v Benetke ob 13.45 uri. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov.

V ceni je všteto: letalska karta v ekonomskem razredu Benetke– Darwin/Alice Springs – Adelaide/Sydney – Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po programu na osnovi zajtrka, vse oglede in transferje po programu, angleško govoreče lokalne vodiče, organizacijo potovanja.

V ceni ni všteto: vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, in vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: Za vstop v Avstralijo je potreben avstralski vizum, ki ga dobite preko interneta.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 50% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 100 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.