AVSTRALIJA-NOVA ZELANDIJA, 28 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

AVSTRALIJA – NOVA ZELANDIJA, 28 DNI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE – MELBOURNE
Polet proti Melbournu.

2.dan: NA LETALU

3.dan: MELBOURNE
Prihod v Melbourne ob 04.45 uri zjutraj. Transfer do hotela. Zajtrk. Dopoldne prosto za počitek. Popoldne ogled mesta: Flagstaff Gardens, Tržnica Victoria, Univerza, Mestni trg, Parlament, Botanični vrt, reka Yullara. Po ogledu transfer do hotela. Prosto. Nočitev.

4.dan: MELBOURNE – BALLARAT – BENDIGO – MELBOURNE
Zajtrk. Po zajtrku odhod proti starodavnemu mestu, nekoč središču zlatokopov Bendigu. Na poti postanek v Ballarat Wilflife parku, kjer se boste srečali z avstralskimi divjimi živalmi koalami, wombati, kenguruji, slanovodnimi krokodili (največji na svetu)…, v njihovem naravnem okolju. Nadaljevanje vožnje do Ballarata in ogled starega zlatokopskega središča. Nadaljevanje vožnje do Bendiga. Po prihodu ogled rudnika zlata 60 metrov pod zemljo. V rudniku boste imeli tudi možnost, da zlato sami najdete. Sledi še vožnja in ogled Bendiga na starinskem tramvaju. Vrnitev v Melbourne v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

5.dan: MELBOURNE - CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta proti Cairnsu ob 12.40 uri. Prihod v Cairns ob 15.55 uri. Cairns je izhodišče za izlete na svetovno znani Koralni greben in divjino rta Yorka. Cairns je tropsko mesto, polno drevoredov, trgovninic in številnih dobrih restavracij. Mesto je obdano s tropskim gozdom in dolgimi belimi peščenimi plažami. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za počitek. Nočitev.

6.dan: CAIRNS – GREAT BARRIER REEF – CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet na Veliki koralni greben, ki je prav v bližini Cairnsa najbolj bogat. Vožnja s katamaranom na zunanji rob koralnega grebena. Po prihodu možnost snorklanja, potapljanja s podmornico in opazovanja lepot koralnega grebena. Kosilo. Vrnitev v Cairns v popoldanskih urah. Prosto. Nočitev.

7.dan: CAIRNS - CAPE TRIBULATION – CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet z terenskimi vozili v tropski gozd. Postanek ob reki Daintree, križarjenje po reki in opazovanje življenja ptic in drugih živali. Možnost srečanja v živo s slanovodnimi krokodili, ki so največji na svetu. Nadaljevanje vožnje na Cape Tribulation. Deviški tropski gozd na Cape Tribulationu sodi med najstarejše gozdove na svetu. V njemu živi na stotine primitivnih primerkov živali in rastlin. Cape Tribulation od leta 1988 sodi v Unescovo svetovno naravno dediščino. Kosilo. Ob povratku v Cairns postanek v Marrdji in spoznavanje z rastlinskim svetom tropskega gozda. Vrnitev v Cairns okoli 18.00 ure. Prosto. Nočitev.

8.dan: CAIRNS – KURANDA – CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet na Kurando, planoto nad Cairnsom. Vožnja z železnico mimo številnih slapov in skoz 15 ročno izdolbenih tunelov. Po prihodu na Kurando nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje lokalne tržnice. Nadaljevanje vožnje z gondolo nad deževnim gozdom. Vožnja z gondolo nudi čudoviti razgled na deževni gozd. Po prihodu na končno postajo gondole sprehod do kulturnega parka Aboriginov. Prosti čas za samostojno raziskovanje parka (kina, plesne predstave Aboriginov, gledališča…)Vrnitev v Cairns v popoldanskih urah. Prosto. Nočitev.

9.dan: CAIRNS – SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta letala ob 14.25 uri proti Sydneyu. Obrok na letalu. Prihod v Sydney, prvo, največje in najlepše mesto Avstralije ob 17.25 uri. Po prihodu transfer do hotela. Namestitev. Prosto za samostojno raziskovanje. Nočitev.

10.dan: SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta: The Rocks-najstarejša naselbina v Avstraliji, Opera, Harbour Bridge, Pitt Street, Darling Harbour,Darling Point, Rose Bay, pogled na prostranstvo Pacifica se odpre iz Gapa, Bondi Beach, vrnitev v središče mesta skozi Paddington, predel mesta znanega po terasastih hišah in gejevski skupnosti. Po prihodu v Darling Harbour vkrcanje na ladjo in križarjenje po prelepih zalivih Sydneya. Po pristanku na Circulcar Quayu ogled svetovno znane Opere. Po ogledu opere transfer do hotela in prosto za otvoritev FDI kongresa. Nočitev.

11.dan: SYDNEY – CHRISTCHURCH
Zajtrk. Po zajtrku prosto za samostojne oglede in drugo do transferja na  letališče in poleta  proti Christchurchu. Prihod v Christchurch. Prevzem avta na letališču in vožnja do hotela. Nočitev.

12.dan: CHRISTCHURCH
Zajtrk. Prosto za ogled največjega mesta na severnem otoku Christchurcha v lastni režiji. Mesto je znano pod imenom mesto vrtov. Priporočamo sprehod skozi vrtove ob reki Avon prav tako pa vam zelo priporočamo tudi ogled Antarktičnega raziskovalnega centra. Nočitev.

13.dan: CHRISTCHURCH – DUNEDIN
Zajtrk. Po zajtrku vožnja na jug proti Dunedinu. Prihod v Dunedin in ogled njegovega središča, ki je zgrajen v neogotičnem stilu in spominja na Škotsko od koder so tudi prišli njegovi ustanovitelji. Priporočamo še ogled najbolj strme ulice na svetu in botaničnega vrta, pristanišča in same pacifiške obale. Nočitev.

14.dan: DUNEDIN – TE ANAU
Zajtrk. Po zajtrku zgodaj zjutraj vožnja proti Te Anau, ki je majhno naselje na obrežju največjega južnega jezera Te Anau na severnem otoku. Te Anau služi kot izhodišče za ogled novozelandskih fjordov. Po prihodu v Te Anau priporočamo ogled enega izmed fjordov (Doubtfull Sound, Millford Sound ali Dusky Sound) in ogled jam v njegovi bližini. Namestitev. Nočitev.

15.dan: TE ANAU – QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku prosto za oglede v okolici Te Anaua in nato vožnja proti Queenstownu največjemu turističnemu središču severnega otoka. Prihod v Queenstown in namestitev. Nočitev.

16.dan: QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo naslednje aktivnosti. River Jet Boat Safari, kjer se z gliserjem vozite po brzicah bližnjih rek, vidite prelepe slapove in kjer lahko uživate v prelepem gorskem okolju. Queenstown je znan po številnih vodnih in gorskih aktivnostih zato vam zabave zagotovo ne bo zmanjkalo. Nočitev.

17.dan: QUEENSTOWN – CHRISTCHURCH
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Christchurchu. Prihod v Chirstchurch in namestitev. Nočitev.

18.dan: CHRISTCHURCH – PICTON – WELLINGTON
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Pictonu, kjer boste pustili svoje kombije. Vkrcanje na trajekt in vožnja z trajektom čez preliv Malboro Sound proti glavnemu mestu Nove Zelandije Wellingtonu. Prihod v Wellington. Prevzem avta v pristanišču in namestitev. Nočitev.

19.dan: WELLINGTON
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo ogled katere izmed galerij po katerih je Wellington znan. Obvezno se morate z gondolo zapeljat na Mt. Victoria iz katerega je prekrasen pogled na celotno mesto in preliv Malboro Sound, oglejte si še zaliv Oriental Bay. Nočitev.

20.dan: WELLINGTON – ROTORUA
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti središču južnega otoka Rotorui, ki je znana po svojih termalnih vrelcih. Prihod v Rotoruo in namestitev v hotelu Lake Plaza hotel. Priporočamo, da se okopate v enem izmed kopališč, ki jih polnijo številni gejzirji. Nočitev.

21.dan: ROTORUA
Zajtrk. Priporočamo sprehode po naravi, kjer vas bodo zagotovo presenetili številni gejzirji, močno pa priporočamo tudi polet s helikopterjem, ki vam bo omogočil zračni pogled na izredno pokrajino, številna jezera in gejzirje. Nočitev.

22.dan: ROTORUA – HAMILTON
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Hamiltonu. Med potjo vam priporočamo ogled jam Waitomo, ki so znane po kresnicah in podzemnih raftingih. Prihod v Hamilton in namestitev v hotelu Ambassador. Nočitev.

23.dan: HAMILTON – PAIHIA /BAY OF ISLAND/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Bay of Island in mestecu Paihiji. Prihod v Paiho in namestitev. Nočitev.

24.dan: BAY OF ISLAND
Zajtrk. Prosti dan za samostojno raziskovanje zaliva in pokrajine. Nočitev.

25.dan: BAY OF ISLAND – AUCKLAND
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti največjemu mestu in ekonomskemu središču Nove Zelandije Aucklandu. Prihod v Auckland in namestitev. Prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev.

26.dan: AUCKLAND
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo ogled Harbour Bridga, marine v kateri so zasidrane številne jahte, muzeja v katerem je zbrano največ stvari Maorov in ostalih polinezijskih ljudstev….. Nočitev.

27.dan: AUCKLAND – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Po zajtrku oddaja avta na letališču in poleta letala proti Ljubljani.

28.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/ Ljubljana. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

V ceni je všteto: letalski prevoz na relaciji Ljubljana/Benetke – Melbourne – Cairns - Sydney – Christchurch/Auckland – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi nočitve z zajtrkom v hotelih po vaši izbiri, transfer letališe – hotel - letališče v Melbournu, Cairnsu in Sydneyu, ogled Melbourna, celodnevni izlet v Bendigo in Balarat, celodnevni izlet s kosilom na Koralni greben, celodnevni izlet s kosilom na Cape Tribulation, celodnevni izlet na Kurando ogled Sydneya, transfer letališče – hotel v Christchurchu, najem avtomobila za 17 dni v Novi Zelandiji, neomejeno število kilometrov, trajekt Picton – Wellington, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, stroški zavarovanja za kombije, stroški one way najema kombijev, ki se plačajo na licu mesta, gorivo, osebno zavarovanje, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: ZA VSTOP V AVSTRALIJO POTREBUJETE AVSTRALSKI VIZUM, KI GA DOBITE PREKO INTERNETA.

Za vstop v Novo Zelandijo vizum ni potreben.

Za vožnjo po Novi Zelandiji je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 60 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.