AVSTRALIJA-NOVA ZELANDIJA, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

AVSTRALIJA-NOVA ZELANDIJA, 16 DNI

AVSTRALSKI METROPOLI-SEVERNI IN JUŽNI OTOK NOVE ZELANDIJE

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - MELBOURNE
Polet proti Melbournu. Obroki na letalu.

2.dan: MELBOURNE
Prihod v Melbourne. Prevzem avta na letališču in vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev.

3.dan: MELBOURNE
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo naslednji ogled mesta: Flagstaff Gardens, Tržnica Victoria, Univerza, Mestni trg, Parlament, Botanični vrt, reka Yullara.  Popoldne se zapeljite na Philip Island, kjer si lahko pogledate edinstveno parado pingvinov na svetu. Nočitev.

4.dan: MELBOURNE - CANBERRA
Zajtrk. Vožnja skozi tipično avstralsko ruralno pokrajino proti glavnemu mestu Avstralije Canberri.  Prihod v Canberro v popoldanskih urah. Po prihodu vožnja na hrib Anzac iz katerega je lep pogled na celotno, umetno zgrajeno, mesto. Namestitev. Prosto. Nočitev.

5.dan: CANBERRA – SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta: Parlament, jezero Griffin, četrt ambasad… Popoldne vožnja proti največjemu in najlepšemu avstralskemu mestu Sydneyu. Prihod v Sydney v poznih popoldanskih urah in oddaja avta v mestu. Namestitev. Nočitev.

6.dan: SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo naslednji ogled mesta: The Rocks-najstarejša naselbina v Avstraliji, Opera, Pitt Street, Darling Harbour,Bondi Beach, Darling Point, Rose Bay...
Popoldne možnost fakultativnega križarjenja z ladjo po sydneyskih zalivih. Nočitev.

7.dan: SYDNEY – BLUE MOUNTAINS – SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet do Modrega gorovja. Prvi postanek bo v Homebushu, ki je septembra bilo prizorišče večine olimpijskih tekmovanj. Nadaljevanje vožnje proti Modremu gorovju. Vožnja po razgledni cesti in ogled Treh sester. Možnost vožnje po gorski železnici ali gondoli (doplačilo). Kosilo. Po kosilu ogled filma v posebni kinodvorani o Modrem gorovju. Vrnitev v Sydney v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

8.dan: SYDNEY – AUCKLAND
Transfer na letališče v lastni režiji in polet letala ob 07.35 proti Aucklandu. Zajtrk na letalu. Prihod v Auckland ob 12.30 uri po lokalnem času (+11 ur). Prevzem avta na letališču in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto popoldne za samostojne sprehode in drugo. Nočitev.

9.dan: AUCKLAND
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo naslednji ogled največjega novozelandskega mesta: Auckland Domian, Mount Eden, Parnell Village, univerza, Kelly Tarltons Underwatter World in Antarctic Adventure. Po ogledu mesta transfer do hotela in prosto. Nočitev.

10.dan: AUCKLAND – JAME WAITOMO – ROTORUA
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti termalnemu središču Nove Zelandije Rotorui. Med vožnjo postanek v jamah Waitomo, ki so znane po kresničkah. Ogled jam in nadaljevanje vožnje proti Rotorui. Prihod v Rotoruo, ki je znana po številnih gejzirjih kar sredi mesta. Namestitev v hotelu. Nočitev.

11.dan: ROTORUA – QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku ogled Whakarewarewa termalnega rezervata in številnih gejzirjev. Popoldne transfer na letališče v Aucklandu. Oddaja avta na letališču in polet letala proti Queenstownu ob 13.00 uri. Prihod v Queenstown najbolj znano turistično središče južnega novozelanskega otoka, ki stoji ob prelepem jezeru ob 15.30 ur. Prevzem avta na letališčui in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto za sprehode in drugo. Nočitev.

12.dan: QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo  celodnevni izlet v največji fjord na Novi Zelandiji Milford Sound. Ogled nacionalnega parka Fjordland in križarjenje po Milford Soundu.  Vrnitev v Queenstown v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

13.dan: QUEENSTOWN
Zajtrk. Ves dan prost za samostojne aktivnosti po tem prelepem mestu. Nočitev.

14.dan: QUEENSTOWN – JEZERO TEKAPO – CHRISTCHURCH
Zajtrk. Vožnja proti Christchurchu. Vožnja skozi sotesko Kawarau, prelaze Cromwell in Lindis do jezera Tekapu. Prihod na jezero in možnost fakultativnega ogleda tasmanskega ledenika iz helikopterja. (Možnost za kosilo v lastni režiji) in nadaljevanje vožnje proti Christchurchu. Prihod v Christchurch in ogled mesta znanega po svojih vrtovih. Mnogi tudi menijo, da je Christchurch najbolj angleško mesto izven Anglije. Namestitev. Za zaključek potovanje večerja v eni najboljših restavracij na Novi Zelandiji, ki se vam bo zaradi izvrstnih jedi gotovo vtisnila v spomin. Nočitev.

15.dan: CHRISTCHURCH – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Oddaja avta na letališču in polet letala proti Ljubljani/Benetkam.

16.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


V ceno je všteto: letalska karta v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke – Melbourne / Sydney – Auckland  – Queenstown / Christchurch – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po vaši izbiri na osnovi zajtrka, najem avta  Melbourne - Sydney ter na severnem in južnem otoku Nove Zelandije, neomejeno število km, osnovno zavarovanje, organizacija potovanja.

V ceno ni všteto: stroški za pridobitev avstralskega vizuma,  napitnine, stroški po osebnih naročilih, enosmerni najem avta, ki se plača na licu mesta, bencin, cestnine.... fakultativni izleti, vse kar ni omenjeno pod ceno je všteto.

Vizumi: Za vstop v Avstralijo potrebujete vizum, ki ga dobite preko interneta.

Za vstop na Novo Zelandijo vizum ni potreben.

Cepljenja: Niso potrebna.
 

ZA VOŽNJO PO AVSTRALIJI IN NOVI ZELANDIJI  POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.