AVSTRALIJA, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

AVSTRALIJA, 16 DNI

VZHODNA OBALA IN RDEČI CENTER

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - SYDNEY
Polet proti Sydneyu. Obroki na letalu.

2.dan: SYDNEY
Prihod v Sydney. Transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev. Nočitev.

3.dan: SYDNEY
Zajtrk. Nato priporočamo naslednji ogleda mesta v lastni režiji: The Rocks-najstarejša naselbina v Avstraliji, Opera, Pitt Street, Darling Harbour… Popoldne možnost fakultativnega križarjenja z ladjo po enem najlepših zalivov na svetu ali prosti čas za samostojne sprehode. Prosto. Nočitev.

4.dan: SYDNEY
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo celodnevni izlet na Modro gorovje. Izlet načeloma poteka po naslednjem vrstnem redu. Prvi postanek bo v Homebushu, ki je septembra bilo prizorišče večine olimpijskih tekmovanj. Nadaljevanje vožnje proti Modremu gorovju. Vožnja po razgledni cesti in ogled Treh sester. Možnost vožnje po gorski železnici ali gondoli (doplačilo). Po kosilu ogled filma v posebni kinodvorani o Modrem gorovju. Vrnitev v Sydney v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

5.dan: SYDNEY - CANBERRA
Zajtrk. Po zajtrku prevzem avtomobila na mestnem depoju Budget Rent a Carja in nato vožnja proti glavnemu mestu Avstralije Canberri. Vožnja traja cca. 4 ure. Po prihodu v Canberro namestitev v hotelu in nato možnost naslednjega ogleda mesta: vožnjo na hrib Anzac iz katerega je lep pogled na celotno, umetno zgrajeno, mesto, Parlament, vrhovno sodišče, jezero Griffin, četrt ambasad, nacionalna galerija, muzej prve svetovne vojne (bitka pri Gallipoliju). Nočitev.

6.dan: CANBERRA – BEECHWORTH (cca. 370 km)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Beechworthu skozi tipično avstralsko ruralno pokrajino. Po prihodu v Beechworth namestitev v hotelu in ogled mesta. Nočitev.

7.dan: BEECHWORTH – WANGARATA – SEYMUR – MELBOURNE (cca. 270 km)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti Melbournu. Na poti priporočamo postanek v Wangarati za ogled Airworld muzeja in Seymurju za ogled volnenih mlinov in pokušino lokalnih vin. Prihod v Melbourne v popoldanskih urah. Namestitev. Nočitev.

8.dan: MELBOURNE
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta v lastni režiji. Priporočamo ogled Flagstaff Gardens, Tržnica Victoria, Univerza, Italijasko četrt, Parlament, Botanični vrt, reka Yullara, Flinders Street Station, St. Paul’s Cathedral, Metro Cricet Ground, teniški kompleks, Spomenik padlim Avstralcem v vseh vojnah (Shrine of Rememberance…) Nočitev.

9.dan: MELBOURNE – AYERS ROCK
Zajtrk. Oddaja avtomobila na letališču najpozneje do 08.00 ure in polet letala ob 09.25 uri proti Ayers Rocku. Prihod v Ayers Rock ob 10.45 uri in prevzem avtomobila na letališču. Popoldne priporočamo ogled osamelca Olgas in sončni zahod nad Ayers Rocku. Nočitev.

10.dan: AYERS ROCK – KINGS CANYON /cca. 310 kilometrov/
Zgodaj zjutraj ogled sončega vzhoda nad Ayers Rockom. Priporočamo vzpon na Ayers Rock in ogled kulturnega doma Aboriginov. Zajtrk. Nato vožnja proti Kings Canyonu. Prihod v Kings Canyon. Namestitev. Nočitev.

11.dan: KINGS CANYON – ALICE SPRINGS /cca. 450 kilometrov/
Priporočamo zgodnji jutranji sprehod po Kings Canyonu. Zajtrk. Nato vožnja proti Alice Springsu. Na poti priporčamo postanke v narodnem parku Watarrka in izgubljenem mestu. Prihod v Alice Springs. Namestitev. Nočitev.

12.dan: ALICE SPRINGS – CAIRNS
Zajtrk. Nato ogled Alice Springsa in okolice. Priporočamo ogled Telegraph Hilla, postaje letečih zdravnikov, peš cone… Po ogledu vožnja do letališča in oddaja avtomobila na letališču. Polet letala ob 14.25 uri proti Cairnsu. Prihod v Cairns ob 17.15 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

13.dan: CAIRNS - VELIKI KORALNI GREBEN - CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku transfer v pristanišče in odhod s katamaranom do Velikega koralnega grebena, ki se razteza v dolžini nekaj tisoč kilometrov ob vzhodni avstralski obali in je najdaljši na svetu. Možnost kopanja in organiziranega potapljanja /pod strokovnim vodstvom/ na grebenu. Vrnitev v Cairns pozno popoldne. Nočitev.

14.dan: CAIRNS - CAPE TRIBULATION - CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku ves dan prosto po lastni izbiri.  PRIPROČAMO celodnevni izlet z terenskimi vozili v tropski gozd. Postanek ob reki Daintree, vožnja po reki in opazovanje življenja ptic in drugih živali. Možnost srečanja v živo s slanovodnimi krokodili, ki so največji na svetu. Nadaljevanje vožnje na Cape Tribulation, ki je znan po svojih prelepih tropskih plažah. Prosto za sončenje in kopanje. Ob povratku v Cairns postanek v Marrdji in spoznavanje z rastlinskim svetom tropskega gozda. Vrnitev v Cairns okoli 18.00 ure. Prosto. Nočitev.

15.dan: CAIRNS – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo do transferja na letališče  v lastni režiji in poleta proti Ljubljani/Benetkam. Obroki na letalu.

16.dan:  LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanj

V ceni je všteto: letalski prevoz Ljubljana/Benetke – Sydney/Melbourne – Ayers Rock/Alice Springs – Cairns – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, nočitev v dvoposteljni sobah  v hotelih z zajtrkom v hotelih po vaši izbiri, najem avtomobila  za 4 dni(Sydney – Melbourne) in za 4 dni (Ayers Rock – Alice Springs), neomejeno število kilometrov, CDW zavarovanje, celodnevni izlet na Koralni greben v Cairnsu in transferji letališče – hotel – letališče v Cairnsu po programu, organizacija potovanja.


V ceno ni všteto: vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, dodatno zavarovanje avtomobila, bencin, cestnine, mostnine, drop off charge (enosmerni najem avtomobila), ki so plača na licu mesta, vstopnine, in vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: niso potrebna

ZA VOŽNJO PO AVSTRALIJI POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.

VIZUM: ZA VSTOP V AVSTRALIJO POTREBUJETE AVSTRALSKI VIZUM, KI GA DOBITE PREKO INTERNETA.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 50% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 100 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.