ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO
 • View Large
  ARMENIJA, GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN SKUPINSKO

Program

Pridružite se nam na nepozabni 14-dnevni skupinski pustolovščini, kjer bomo raziskovali čudovite pokrajine, bogato zgodovino in raznoliko kulturo treh kavkaških biserov: Armenije, Gruzije in Azerbajdžana. Odkrijte starodavne samostane v Armeniji, uživajte v gruzinski gostoljubnosti in odličnih vinih, ter se prepustite modernemu utripu Bakuja v Azerbajdžanu. To je potovanje, ki ga ne smete zamuditi!

TERMIN: 15. – 28. JUNIJ 2024

1. DAN: BENETKE – EREVAN (obroki na letalu)
Odhod iz letališča Benetke in polet proti glavnemu mestu Armenije – Erevan. Prihod in namestitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: EREVAN
Po zajtrku v hotelu bomo začeli dan z obiskom muzeja Matenadaran, kjer bomo občudovali starodavne rokopise in bogato zbirko armenskega pisnega izročila, ki sega več stoletij nazaj in priča o bogati kulturni dediščini Armenije. Nato se bomo odpravili v Garni, kjer si bomo ogledali edini preostali helenistični tempelj na območju Kavkaza, zgrajen v 1. stoletju našega štetja. Tempelj je bil del poletne palače armenske kraljeve družine, ki je služila kot poletna rezidenca. Sledi obisk veličastnega samostana Geghard, vklesanega v skalo, ki je bil ustanovljen v 4. stoletju in je znan po svoji edinstveni arhitekturi in zgodovinskem pomenu. Zvečer se bomo vrnili v Erevan, kjer bomo večerjali (ni vključeno v ceno) in prenočili v hotelu.

3. DAN: EREVAN
Zajtrk v hotelu, kasneje se bomo odpeljali v nekdanjo prestolnico Echmiadzin, ki velja za religiozno središče Armenije. Obiskali bomo glavno katedralo, zgrajeno v začetku 4. stoletja in srce Armenske apostolske cerkve. Sledi ogled cerkve Sv. Hripsime, ene najstarejših cerkva v Armeniji, zgrajene v 7. stoletju, in templja Zvartnots, ki je bil zgrajen v 7. stoletju in je bil nekoč eden najlepših primerov armenske arhitekture. Po povratku v Erevan si bomo ogledali znamenito armensko tovarno konjaka, kjer bomo spoznali postopek izdelave te svetovno znane pijače. Večerjali bomo v lokalni restavraciji (ni vključeno v ceno) in se vrnili v hotel, nočitev.

4. DAN: EREVAN – SADAKHLO – TBILISI (GRUZIJA)
Ko bo zajtrk v hotelu za nami bomo zapustili Erevan in se odpravili proti gruzijski meji. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo nadaljevali pot proti Tbilisiju. Na poti bomo obiskali samostana Haghpat in Sanahin, ki sta pod zaščito UNESCO in sta bila zgrajena v 10. stoletju kot pomembna verska in izobraževalna središča. Ustavili se bomo tudi ob čudovitem jezeru Sevan, kjer bomo raziskali istoimenski samostan, ki se nahaja na polotoku s čudovitim razgledom na okolico in je bil ustanovljen v 9. stoletju. Zvečer bomo prispeli v Tbilisi, kjer bomo večerjali (ni vključeno v ceno) in prenočili v hotelu.

5. DAN: TBILISI
Po hotelskem zajtrku bomo celoten dan namenili raziskovanju čudovitega Tbilisija. Naš ogled bomo začeli v Starem Tbilisiju, kjer se bomo sprehodili po ozkih ulicah in občudovali katedralo Metekhi iz ter se povzpeli do trdnjave Narikala, ki je bila skozi stoletja pomembna obrambna točka. Sledil bo ogled starih žveplenih kopeli, ki so dali mestu ime – Tbilisi, kar pomeni "topel kraj". Nato bomo obiskali sinagogo, katedrali Sioni iz 6. stoletja in Anchiskhati, ki sta pomembni verski središči. Dan bomo zaključili z obiskom Narodne galerije, kjer bomo spoznali bogato kulturno dediščino Gruzije, in sprehodom po aveniji znanega gruzijskega pesnika iz 12. Stoletja Shote Rustavelija in poiskusimo odlično kulinariko v eni od lokalnih restavracij (ni vključeno v ceno). Nočitev.

6. DAN: TBILISI – MTSKHETA – ANANURI – GUDAURI
Po zajtrku se odpeljemo v starodavno prestolnico in versko središče Gruzije, 3000 let staro mesto Mtskheta. Tukaj si bomo ogledali cerkev Jvari iz 6. stoletja in katedralo Svetitskhoveli iz 11. stoletja, ki sta obe na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Nato bomo nadaljevali pot po stari vojaški cesti, ki nas bo popeljala skozi slikovite pokrajine Kavkaza do utrdbe Ananuri iz 17. stoletja, ki je bila pomembna obrambna točka na poti do Gudaurija, našega končnega cilja za danes. Večerja (ni vključeno v ceno)  in nočitev v hotelu.

7. DAN: GUDAURI – KAZBEGI – GUDAURI
Zajtrk v hotelu. Čaka nas osupljiva vožnja ob reki Tergi do glavnega mesta regije, Kazbegi Kazbegi, ki leži ob vznožju istoimenske gore. Odpravili se bomo na lahkotno eno in pol urno hojo skozi čudovite doline in gozdove, ki nas bo privedla do cerkve Gergeti Trinity, ležeče na 2170 metrih. Cerkev, zgrajena v 14. stoletju, ponuja čudovit razgled na goro Kazbegi, enega najvišjih vrhov Kavkaza. Povratek v Gudauri, večerja (ni vključeno v ceno) in nočitev v hotelu.

8. DAN: GUDAURI – TSKALTUBO – GELATI – KUTAISI
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili proti zahodu, v zeleno provinco Imereti. Naš cilj bo drugo največje mesto Gruzije, več kot 3000 let staro mesto Kutaisi. Ogledali si bomo čudovit samostanski kompleks Gelati, ki ga je v 12. stoletju ustanovil kralj David IV. Graditelj, in ruševine katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki sta obe pod zaščito UNESCO. Zvečer bomo prispeli v Kutaisi, kjer bomo večerjali (ni vključeno v ceno)  in prenočili v hotelu.

9. DAN: KUTAISI – GORI – TBILISI
Zajtrk v hotelu. Odpravili se bomo proti mestu Gori, rojstnemu mestu Stalina. Tukaj bomo videli največji Stalinov kip na svetu in obiskali njegovo rojstno hišo, ki je zdaj del muzeja, posvečenega njegovemu življenju. Nato bomo raziskovali jamsko mesto Uplistsikhe iz 7. stoletja pred našim štetjem, ki ga je nekoč prečkala Svilena cesta. Mesto je vklesano v skalo z neštetimi zanimivimi kompleksi, kot so prebivališča, vinske kleti, bazilika, antično gledališče in pekarne. Povratek v Tbilisi. Večerja. Nočitev.. Po ogledu fascinantnih jam in starodavnih kompleksov se bomo vrnili v Tbilisi, kjer bomo večerjali (ni vključeno v ceno)  in nočili v hotelu.

10. DAN: TBILISI 
Zajtrk v hotelu , prost dan za nakupe. Nočitev.

11. DAN: TBILISI – BAKU (AZERBAJDŽAN)
Zajtrkovali bomo v hotelu, sledi transfer na letališče in polet proti Bakuju, glavnemu mestu Azerbajdžana. Dan bomo preživeli ob raziskovanju modernejših delov Bakuja. Obiskali bomo Plamenske stolpe, ki so osupljivi simboli sodobne arhitekture, in se nato sprehodili po Baku Boulevardu (Seaside Park), kjer bomo uživali ob Kaspijskem morju in se sprostili v enem izmed čudovitih parkov. Popoldne bomo obiskali Muzej preprog, kjer bomo spoznali bogato tradicijo azerbajdžanskega tkanja preprog, ki sega stoletja nazaj. Nato se bomo odpravili na Alejo mučenikov, spomenik posvečen tisim, ki so padli med črnim januarjem leta 1990. Dan bomo zaključili s transferjem na letališče. Zvečer sledi polet proti domu.

12. DAN: BAKU
Zajtrk v hotelu. Dan bomo začeli z obiskom Gobustana, enega najbolj znanih zgodovinskih in arheoloških rezervatov na svetu. Tukaj bomo občudovali ogromno zbirko neprecenljivih zgodovinskih artefaktov v muzeju. Nato bomo obiskali blatne vulkane, kjer bomo opazovali, kako se iz lukenj in kraterjev nenehno ali občasno izbruhajo blato in plini. Potem se bomo odpravili do mošeje Bibi-Heybat, kjer bomo obiskali grobnico ene od sorodnic preroka Mohameda in si ogledali veliko mošejo, znano po svoji čudežni moči zdravljenja bolnih. Po tem bomo obiskali prvo naftno vrtino na svetu, ki se nahaja v polju Bibi-Heybat in je bila izvrtana leta 1846. Nadaljevali bomo z obiskom Ateshgaha, templja ognja, ki izvira iz drugega in tretjega stoletja, ko se je zoroastrizem razširil v Azerbajdžanu. Nato bomo obiskali Yanar Dag, eno najbolj osupljivih naravnih znamenitosti na polotoku Absheron, kjer že tisočletja gorijo plameni na gorovjih. Dan bomo zaključili z ogledom Heydar Aliyev kulturnega centra, futurističnega arhitekturnega mojstrovine in enega novih simbolov azerbajdžanske prestolnice. Tukaj bomo naredili foto postanek. Po tem se bomo vrnili v hotel. Nočitev.

13. DAN: BAKU
Zajtrk v hotelu, nato bomo dan začeli z obiskom Starega mesta (Icherisheher). Raziskovali bomo ozke ulice, obiskali Deviški stolp, zgrajen v 12. stoletju, in Palačo Širvanšahov, ki je bila zgrajena v 15. stoletju in je bila kraljevska rezidenca dinastije Širvanšahov. Uživali bomo v bogati zgodovini in kulturi tega območja, ki je pod zaščito UNESCO. Po kosilu (ni vključeno v ceno) sledi prosto popoldne in povratek v hotel. Večerja (ni vključena v ceno) in nočitev.

14. DAN: BAKU – LJUBLJANA
Po zajtrku v hotelu se bomo polni spominov odpravili proti letališlu. Sledi polet proti Ljubljani in konec potovanja.

TERMIN: 15. – 28. JUNIJ 2024

CENA PO OSEBI OD: 2.700 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu z čekirano prtljago
- letališke pristojbine
- vse transferje po programu
- namestitev v dvopostlejnih sobah na osnovi zajtrka
- organizacija potovanja
-slovensko govorečega vodiča in angleško govorečega vodiča
-vse izlete po programu
-degustacijo konjaka