ARGENTINA- Sever

Pošljite povpraševanje

Program

Obiska Argentine zagotovo ne boste obžalovali. Mogočni slapovi, solana puščava in še veliko več...

1. dan: Benetke- Buenos Aires
Polet iz Benetk do Buenos Airesa in transfer do hostla.

2. dan: Buenos Aires
Voden ogled mesta, kjer se je rodil tango! Med ogledom boste obiskali Avenida de Mayo, ki se iteče na Plaza de Mayo, obdano s Casa Rosado (vladna hiša), metropolitansko katedrala in Cabildo (prva mestna hiša, zgrajena v času španske vladavine). Na drugem koncu Avenide de Mayo najdete stavbo kongresa. Naprej do San Telma, najznamenitejše zgodovinske soseske v Buenos Airesu. Naslednja postaja je znamenita La Boca, najbolj barvito območje z znamenito ulico Caminito. Na koncu ogleda boste obiskali območje Recoleta, eno najbolj glamuroznih točk mesta. Tu boste našli občinski kulturni center, elegantne butike in odlične restavracije, obkrožene s stoletnimi drevesi. Na pokopališču Recoleta boste našli grob Eve Duarte, ki je postala znana kot Eva Perón (Evita). Pokopališče je aristokratsko, saj na tem mestu počivajo najpomembnejše osebnosti argentinske zgodovine. Mavzoleji, Panteoni odražajo arhitekturno raznolikost, ki izhaja iz različnih kulturnih tendenc, ki jih je Argentina vključila v nastanek kot nacija. Pokopališče velja za enega najimpresivnejših spomenikov Argentine.

3. dan: Buenos Aires
Sprehodite se skozi Palermo, ki mu poseben čar dajejo umetna jezera in čudoviti parki.

4. dan: Buenos Aires- Puerto Iguazu
Transfer do letališča, polet do Puerto Iguazu in transfer do hostla.

5. dan: Puerto Iguazu
Ogled največjih slapov na svetu, ki stojijo na reki Iguacu iz argentinske strani. Ime slapov izvira iz gvaranščine in pomeni “velika voda”. Samim slapovom so lokalni Indijanci pravili kraj, kjer se rojevajo oblaki. Slapove sestavlja 275 posameznih slapov, natančno število pa je odvisno od količine vode. Skupna dolžina slapov je 2.700 metrov, od tega 1.900 metrov na argentinski in 800 metrov na brazilski strani. Približno 900 metrov te širine je suhih. Slapovi so visoki med 40-90 metri.

6. dan: Puerto Iguazu- Salta
Transfer do letališča, polet proti Salti in transfer do hostla.

7. dan: Salta
Voden izlet do solne puščave. Na poti se bomo ustavili za ogled znamenite sedem barvne gore, ki je nastala kot mešanica tektonskih premikov, morskih sedimentov in premikanja rek in jezera. Pogled na paleto barv je zares izjemen.

8. dan: Salta
Izlet do Cafayate, do katerga pelje pot skozi znamenito sotesko v kateri je narava izklesala različne zanimive skalne oblike. V soteski, ki je pod zaščito Unesca si bomo vzeli čas za ogled in slikanje izjemne narave. Seveda imaja skalne formacije svoja imena kot na primer Hudičevo grlo, Amfiteater, Žaba, Obelisk, Gradovi….

9. dan: Salta
Prosti dan, za samostojni ogled Salte.

10. dan: Salta- Buenos Aires
Transfer do letališča, polet do Buenos Airesa in transfer do hostla.

11. dan: Buenos Aires- Benetke
Transfer do letališča in polet v Benetke.

 

CENA: od 1350€ na osebo
Termin: November 2020
Možni tudi drugi termini

Cena vključuje: Letalske karte v ekonomskem razredu, nastanitve v hostlih, večino transferjev, vse vodene izlete in organizacijo.

Cena ne vključuje: Obrokov, napitnin, nekaj krajših transferjev in vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Za dodatne informacije nam pišite na interconti@siol.net ali nas pokličite na +386 (0)1 420 22 40.