ARGENTINA in SANTIAGO

Pošljite povpraševanje

Program

Na enem potovanju kar 2 glavni mesti? To in na poti še nekaj novega o argentinskem vinu.

1. dan: Benetke- Buenos Aires
Polet iz Benetk do Buenos Airesa, transfer iz letališča do hostla.

2. dan: Buenos Aires
Voden ogled mesta, kjer se je rodil tango! Med ogledom boste obiskali Avenida de Mayo, ki se iteče na Plaza de Mayo, obdano s Casa Rosado (vladna hiša), metropolitansko katedrala in Cabildo (prva mestna hiša, zgrajena v času španske vladavine). Na drugem koncu Avenide de Mayo najdete stavbo kongresa. Naprej do San Telma, najznamenitejše zgodovinske soseske v Buenos Airesu. Naslednja postaja je znamenita La Boca, najbolj barvito območje z znamenito ulico Caminito. Na koncu ogleda boste obiskali območje Recoleta, eno najbolj glamuroznih točk mesta. Tu boste našli občinski kulturni center, elegantne butike in odlične restavracije, obkrožene s stoletnimi drevesi. Na pokopališču Recoleta boste našli grob Eve Duarte, ki je postala znana kot Eva Perón (Evita). Pokopališče je aristokratsko, saj na tem mestu počivajo najpomembnejše osebnosti argentinske zgodovine. Mavzoleji, Panteoni odražajo arhitekturno raznolikost, ki izhaja iz različnih kulturnih tendenc, ki jih je Argentina vključila v nastanek kot nacija. Pokopališče velja za enega najimpresivnejših spomenikov Argentine.

3. dan: Buenos Aires
Sprehodite se skozi Palermo, ki mu poseben čar dajejo umetna jezera in čudoviti parki.

4. dan: Buenos Aires- Cordoba
Transfer do letališča, polet do Cordobe in transfer do hostla v Cordobi.

5. dan: Cordoba
Cordoba je živahno univerzitetno mesto. Glavna znamenitost mesta Cordoba je slikovita kolonialna katedrala. Mesto je preplavljeno z muzeji, galerijami, gledališči in kulturno ponudbo. Oglejte si muzej likovnih umetnosti Evita, muzej likovnih umetnosti Emilio Caraffa, kosovsko mestno umetniško galerijo, kulturni center Kordoba, čudovite pasove okrožja Guemes in umetniške ponudbe Paseo de Los Artes.

6. dan: Cordoba- Mendoza
Transfer do letališča, polet do Mendoze in transfer do hostla.

7. dan: Mendoza
Sprehodite se po starem jedru, spoznajte zanimivo mešanico moderne in kolonialne arhitekture, ustavite se v kakšnem parku. Najbolj znan in priljubljen je park San Martin.

8. dan: Mendoza
Mendoza slovi tudi na vinogradniškem področju, ki je eno najbolj priznanih v deželi. Čeprav je ta vinska dežela v resnici puščavsko območje, pa so ga z obsežnimi namakalnimi sistemi spremenili v eno najbolj rodovitnih območij, kjer pridelajo osemdeset odstotkov vsega argentinskega vina, ki je v svetu izjemno cenjeno. Obiščite eno izmed vinskih kleti.

9. dan: Mendoza- Santiago
Vožnja z avtobusom do glavnega mesta Čila.

10. dan: Santiago
Po nastanitvi sprehod po centru mesta, ki je mešanica kolonijalnih palač in ultra modernih stolpnic. Ogled središča mesta, hipodroma Club Hipico, 140 let starih kolonijalnih palač Cousinho in O’Higgins in druhih znamenitosti.

11. DAN: Santiago- Benetke
Transfer do letališča in polet v Benetke.

 

CENA: od 1050€ na osebo

Termin: 7. – 17. december 2020
Možni tudi drugi termini

Cena vključuje: Letalske karte v ekonomskem razredu, nastanitve v hostlih, večino transferjev, vse vodene izlete in organizacijo.

Cena ne vključuje: Hrane, napitnin, nekaj krajših transferjev in vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

 

Za dodatne informacije nam pišite na interconti@siol.net ali nas pokličite na +386 (0)1 420 22 40.