ANTARKTIKA 19dni 4.890.-Eur

Pošljite povpraševanje

Program

ANTARKTIKA - ZANIMIVOSTI

ARGENTINA - ČILE - ANTARKTIKA - FALKLANSKO OTOČJE - URUGVAJ

1. dan (03.januar)    BLIŽNJE LETALIŠČE – BUENOS AIRES
Polet iz bližnjega letališča (Benetke)  proti Buenos Airesu z vmesnim prestopanjem.

2. dan (04.januar)    BUENOS AIRES
Prihod v Buenos Aires v dopoldanskih urah in transfer iz letališča do hotela kjer odložimo prtljago.  Glede na to, da se hotelske sobe lahko prevzame šele ob 13.00 bomo  vmesni čas  izkoristili za oglede ožjega centra mesta. Najprej se bomo tako kot vsi ustavili v znameniti kavarni Tortoni in si privoščili kavo. Kavarna slovi kot zbirališče umetnikov in boemov Buenos Airesu.Po  kavi se napotimo  peš na  ogled ožjega centra mesta ki je  ekonomsko, kulturno in politično središča Argentine. Ogled začnemo s sprehodom po Avenida de Mayo, nato si ogledamo centralni mestni trg Plaza de Mayo, predsedniško palačo Casa Rosada, mestno katedralo in prvo mestno hišo Cabilda , ki so jo zgradili še Španci. Sledi sprehod do znamenitega gledališča Colon in nato  do San Telma, ki slovi kot najbolje ohranjena zgodovinskae četrt mesta. Tu se bomo sprehodili po starih ulicah in si ogledali trg Plaza Dorego, kjer se ob nedeljah postavijo stojnice za znameniti bolšji trg. Sledi namestitev v hotelu .Povratek v hotel in namestitev po sobah. Po počitku se pozno popoldne odpravimo v La Boco, četrt Bunos Airesa ob pristanišču kjer  so se najprej naselili prebivalci italijanske Genove, ki so emigrirali v Argentino v 20.stoletju pa je ob velikem prihodu emigrantov iz Evrope in Azije postala stišišče različnih kultur. Tu se je razvil tango , katerega  si lahko ob doplačilu pogledate v zanmenitem tango showu. Sprehod po sprehajališču Caminito, ke je nekoč bil  struga potoka, danes pa je najbolj znana ulica v La Boci ali mogoče tudi v Buenos Airesu. Tu slikarji razstavljajo svoja dela trgovci svoje izdelke, gostinci svojo ponudbo, glasbeniki svojo glasbo, plesalci tanga svojo gracioznost nekateri pa kar same sebe. Povratek v hotel v poznih urah.   

3.dan (05.januar) BUENOS AIRES
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na obisk  Recolete,  znamenite premožne četrti in območja za sprehajalce znane po lepih vrstnih hišah v pariškem slogu, nekdanjih razkošnih palačah in prestižnih butikih. Glavna znamenitost je pokopališče Recoleta, kjer v razkošnih grobnicah počivajo nacionalne ikone, kot je Eva Perón. V Nacionalnem muzeju umetnosti so razstavljene pomembne argentinske umetnine, v Kulturnem centru Recoleta pa si je mogoče ogledati najsodobnejše predstave. Na zelenem trgu Plaza Francia je ob koncih tedna mogoče obiskati rokodelsko tržnico.   Zvečer predlagamo obisk kake izmed predstav v La Boci. Nočitev.

04.dan (06.januar)  BUENOS AIRES – VKRCANJE NA LADJO
Zajtrk. Po zajtrku prosto za individualne obiske , nakupe in ostalo do transferja v pristanišče in vkrcanje na ladjo . Odhod ladje ob 17.00 uri. Večerja na ladji.

05.dan (07.januar) PLOVBA
Polni penzion na ladji in plovba proti skrajnemu jugu Agentine. Prosto za aktivosti na ladji.

06.dan (08.januar) PLOVBA
Polni penzion in plovba ob obali Argentine proti jugu. Prosto za aktivnosti na ladji.

07.jan (09.januar) PLOVBA
Polni penzion in plovba proti jugu .Prosto za aktivnosti na ladji.

08.dan (10.januar)  USHUAIA
Prihod na skrajni jug Argentine v mesto Ushuaio. Tu se nam nudi izlet z avtobusom v nacionalni park Tierra del Fuego.Park je znan po čudovitih razgledih na gorske vrhove, po svojevrstni naravi in neskončnih gozdovih. Po približno pol urni vožnji od mesta boste obiskali Pošto na koncu sveta. Če bo odprta  boste lahko svojim domačim poslali  razglednico iz konca sveta v svoj potni list pa dobili žig KONEC SVETA. V parku se začenja tudi skoraj 18.000 km dolga cesta Panamericana ki teče skozi Južno, Srednjo in Severno  Ameriko vse do Aljaske.  Po izletu skozi park povratek v Ushuaio na ladjo. Večerja.

09.dan (11.januar) CAPE HORN  (rt Rog)
Plovba mimo zloglasnega rta Horn, ki je pri mornarjih zbujal takšno nelagodje, da so leta in leta iskali drugačen način kako bi obpluli skrajno točko Južne Amerike. Na temu skrajnemu rtu Južne Amerike se namreč mešajo vode in podnebja Atlantskega in tihega oceana in zaradi tega tu nastajajo ekstremne vremenske razmere bi so botrovale neštetim ladijskim nesrečam. Polni penzion na ladji.

10.dan (12.januar) ANTARKTIKA – SCHOLLAERT KANAL - PARADISE BAY - ožina GERLACHE
Obisk Antarktike je resnično čarobno doživetje tudi zato, ker se tako malo ljudi udeleži tega. Križarjenje do kanala Schollaert na Antarktiki vas popelje v delček sveta, ki je skoraj nedotaknjen. Tu si lahko predstavljate, da ste eden prvih raziskovalcev, ki so obiskali to regijo. Ko križarite po ledenih vodah, se v ozadju bohotijo ​​ledene gore in ledeniki, ob vas pa plavajo kiti in tjulnji. Najboljše stvari, ki jih lahko počnete v kanalu Schollaert na Antarktiki, je, da zadržite pogled na obzorju in s krova svoje ladje vpijete čim več magičnih trenutkov te pravljične okolice.
Nadaljevanje križarjenja do Paradise Baya na Antarktiki. To divje, oddaljeno pristanišče ob zahodni obali južnega tečaja obkrožajo ledeniške gore, ki se lesketajo v odtenkih najsvetlejše bele in električno modre barve. Okoliške vode so posejane s plavajočimi ledenimi gorami – in občasno s tjulnji , kiti grbavci in pingvini.  Tu so potekala najzgodnejša raziskovalna dela v regiji. Če vprašate kogar koli, ki se je podal na to izolirano, edinstveno destinacijo, vam bo povedal, da je najboljša stvar, ki jo lahko počnete v Paradise Bayu na Antarktiki vpijanje nadrealistične naravne lepote, ki jo lahko najdete samo tukaj na dnu sveta.
Nadaljevanje križarjenje skozi ožino Gerlache na Antarktiki vas bo popeljalo do ene zadnjih meja sveta. Ta ledena čudežna dežela je dobila ime po raziskovalcu Adrienu de Gerlacheju, ki je to območje preučeval leta 1898 kot del belgijske antarktične odprave na krovu ladje Belgica. Ožina Gerlache je oddaljena točka na Antarktičnem polotoku, kjer živijo kiti grbavci, morske ptice, pingvini in tjulnji. Začutili boste hladen zrak, ki drvi mimo vašega obraza, ko boste priča  zasneženi lepoti, s pogledom na prosojne ledene gore, bele gore in globoko modro morje. S seboj vzemite svoj najboljši fotoaparat, da ujamete vso lepoto, in izkoristite trenutek, ki vam bo na voljo. Polni penzion na ladji.

11.dan (13.januar) ANTARKTIKA – ELEPHANT ISLAND ( slonji otok)
Otok Elephant je strupeno oster, pust in zamrznjen. Njegovi megleni zasneženi vrhovi s temnimi skalami ustvarjajo skrivnosten pridih, ki namiguje na avanturo. Zakaj je torej leta 1916 skupina 28 raziskovalcev Antarktike otok Elephant označila za "raj"? Skupina moških raziskovalcev je bila na polovici ene najbolj epskih zgodb o preživetju na Antarktiki v 20. stoletju. Slavni raziskovalec Shackleton in njegova skupina so bili prisiljeni zapustiti svojo ladjo, potem ko je bila ujeta v zimski led. Vkrcali so se na majhne rešilne čolne in se borili z ekstremnimi razmerami na morju, da bi končno pristali na otoku Elephant Island. Ker je vedel, da so njihove možnosti za rešitev majhne, ​​je Shackleton s petimi drugimi odšel, da bi poiskal pomoč. Neverjetno je skupina je v 17 dneh prispela do Južne Georgie, se povzpela čez ledene gore in končno dosegla kitolovsko postajo s posadko. Štiri mesece po odhodu se je Shackleton vrnil na Elephant Island in rešil preostalih 22 moških, ki so vsi preživeli. Ta junaška zgodba je razlog, zakaj je otok Elephant Island še danes ikona za vsakega raziskovalca Antarktike. Polni penzion na ladji.

12.dan (14.januar) POVRATEK NA SEVER
Zapustimo Antarktiko in se prav smešno rečeno podamo v toplejše kraje proti severu.
Plovba. Polni penzion na ladji.

13.dan (15.januar) FALKLANDSKI OTOKI – PORT STANLEY
Pristanek v Pristanišču Stanley na Falklandskem otočju ob 08.00 uri in prosto za izlete do 17.00 ure. Ko vam morski vetrič piha obraz in se ozrete po pisanih hišah, ki vas obdajajo, ugotovite, da ste na resnično posebnem mestu. Pravzaprav ste v Port Stanleyju, najjužnejšem mestu Južne Amerike in glavnem mestu Falklandskih otokov. Križarjenja do Port Stanleyja na Falklandskih otokih so pogosto izhodišče za obisk Antarktike. V vašem primeru je to pristanišče ob povratku iz Antarktike. To malo pristanišče, ki je del Združenega kraljestva, je bilo nekoč oporišče za kitolov na Antarktiki. Pristanišče je bilo med drugo svetovno vojno tudi oporišče britanske mornarice. Sprehodite se po mestu in obiščite katedralo ali obok kitove kosti, preden si privoščite pinto v prijetnem pubu. Če vas zanima še več  raziskovanja v tem majhnem mestu, se odpravite v Gypsy Cove, kjer lahko vidite pingvine, morske leve in marsikaj drugega.

14.dan (16.januar) PLOVBA
Polni penzion na ladji in prosto za aktivnosti.

15.dan (17.januar) PUERTO MADRYN (peninsula Valdez)
Prihod v Puerto Madryn ob 07.00 uri zjutraj in odhod ob 16.00 uri popoldne. V Puerto Madrinu se lahko prosti čas zadržimo v mestu ali se odpravimo na južni del otoka  na obisk nacionalnega parka Punta Tombo, znanega  po največji koloniji Magelanovih pingvinov v Patagoniji. Okoli milijon teh čudovitih bitij vsako leto pride  na ta predel polotoka Valdez, da bi se tu parili, izlegli svoja jajca ,izvalili in se na koncu pripravili na ponovno selitev. Po prihodu v Punta Tombo cca 3 km dolg sprehod med pingvini. Tu boste lahko od blizu opazovali pingvine pri hranjenju, pripravljanju gnezd, branjenju svojega teritorija in še marsičem. Nepozabni izlet zaključimo z povratkom nazaj v Puerto Madryn.  Odhod iz Puerto Madryna ob 16.00 uri proti Montevideu.

16.dan (18.januar) PLOVBA
Polni penzion in prosto za počitek ali različne aktivnosti.

17.dan (19.januar) MONTEVIDEO (Urugvaj)
Prihod v Montevideo ob 09.00 uri in odhod ob 16.00 uri. V prostem času si lahko ogledate živahno prestolnico Urugvaja kjer se Art deco in neoklasične stavbe  borijo za prostor pod soncem, medtem ko glasba, gledališče in umetnost poganjajo tamkajšnji  mestni utrip.  Poleg tega lahko v tem živahnem, eklektičnem mestu doživite močan mednarodni pridih v kulturi, kuhinji in nasploh načinu življenja .

18.dan (20.januar) BUENOS AIRES – polet nazaj v Evropo
Prihod v Buenos Aires ob 05.00 uri zjutraj ter izkrcanje iz ladje. Do popoldanskega povratka proti Evropi še nekaj časa za nakupe in podobno. Popoldne polet proti Evropi.

19.dan (21.januar) PRIHOD DOMOV

CENA POTOVANJA: 4.890.-Eur – po osebi v kabini s pogledom na morje z balkonom. ( v primeru skupine 14 potnikov + vodič)

Med križarjenjem po Antarktiki potniki ostanejo na barki, ni možno se izkrcati.

 

Cena vključuje:
- letalsko vozovnico bližnje letališče - Buenos Aires - bližnje letališče
- hotelsko namestitev v Buenos Airesu z zajtrkom
-  oglede v Buenos Airesu kot navedeno v programu
- transfer hotel Buenos Aires - pristanišče
- križarjenje kot navedeno v programu s polnim penzionom (zajtrk, kosilo, večerja),  
- pijača je vključena pri zajtrku in kosilu (pri večerji se pijačo DOPLAČA)
- transfer pristanišče - letališče
- pristaniške pristojbine

Cena ne vključuje: izletov v sklopu križarjenja  (Ushuaia, Puerto Madryn, Falklandski otoki, Montevideo), napitnin pri večerji (15 USD na večerjo),  ter česar ni navedeno v programu. 

DOPLČILA: 
Doplačila niso obvezna.

WIFI: 30 USD na noč (1 naprava), 45 USD na noč (2 napravi)
IZLETI: 
1. USUAIA: 
- Vožnja z vlakom na koncu sveta + obisk zaliva Ensinada: od 196 EUR na osebo
- izlet v nacionalni park Tiera del Fuego: od 89 EUR na osebo 
- izlet z vlečnimi psi: od 270 EUR na osebo 
- ogled mesta in zapora: od 84 EUR na osebo 
- kulinarična izkušnja: od 258 EUR na osebo 
- ribolov na koncu sveta: od 684 EUR na osebo 
- izlet s kajakom na koncu sveta: od 250 EUR na osebo 

 

2. PUERTO MADRYN
- izlet in opazovanje delfinov in morskih levov: od 176 EUR na osebo 
- izlet na Puenta Tombo, Penguin Rookery: od 316 EUR na osebo
- panoramski let: od 528 EUR na osebo
- izlet do Punta Ninfas in obisk pingvinov v El Pedral Lodge: od 294 EUR na osebo 

3. PORT STANLEY FALKLAND
- Bluff cove Lagoon (Pingvini): od 245 EUR na osebo 

 

Cena je izračunana na dan 23.06.2023 in velja do zasedbe mest oziroma spremembe cen letalskega prevoza ali spremembe cen ladijske kabine. ( odvisno od časa prijave)