ANTALYA + KAPADOKIJA

Pošljite povpraševanje

Program

Nepozabno potovanje od osupljive Antalye do čarobne Kapadokije, kjer se boste potopili v bogato zgodovino, slikovite pokrajine in edinstveno kulturno dediščino

TERMIN: KADARKOLI

DOLŽINA POTOVANJA: 7 dni

1. DAN: Benetke - Antalya
Polet iz Benetk v Antalyo s krajšim prestopom v Istanbulu.  Prihod v glavno mesto Turške riviere in namestitev. Večerni sprehod po mestu in nočitev. 


2. DAN: Antalya
Po zajtrku sledi odkrivanje mesta Antalya, ki je znano tudi po svoji bogati zgodovini, slikovitih arheoloških najdiščih in čudovitem obmorskem okolju. Med ogledom boste lahko občudovali antične ruševine, kot so Hadrijanova vrata in staro rimljansko pristanišče, ter se sprehodili po ozkih ulicah starega mestnega jedra, ki ohranja svoj čar in avtentičnost. Poleg tega bo vaš ogled Antalye zagotovo vključeval tudi obisk muzejev, trgovin z lokalnimi spominki ter postankov v prijetnih kavarnah in restavracijah, kjer boste lahko okušali lokalne specialitete in uživali v čarobni atmosferi tega turškega bisera. Večerja in nočitev. 


3. DAN: Antalya - Pamukale
Po zajtrku prevzem Rent a car-ja ter vožnja proti svetovno znanim kaskadnim slapom Pamukkale  Sledi ogled starogrškega mesta Hierapolis pri vročih izvirih, ki so jih uporabljali kot zdravilišče že od 2. stoletja pred našim štetjem. Stari prebivalci tega področja so sestavili bazene  iz velikih blokov kamna  brez uporabe cementa in jih razdelili v več med seboj povezanih odprtih in zaprtih  predelov. Tu so živeli znameniti zdravilci , ki so s pomočjo termalnih kopeli zdravili  prebivalce in obiskovalce mesta. V mesto  je pod stara leta prihajalo mnogo znamenitih ljudi takratnega časa, da bi tukaj preživeli svoj pokoj. Najbolj znan med njimi je bil Marcus Aurelius Ammianos, ki je izumil prvo znano verzijo ročičnega mehanizma. Namestitev in nočitev..

 

4. DAN: Pamukale - Konya
Po zajtrku sledi vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke.  Ogledamo si znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

5. DAN:Konya - Kapadokija
Po zajtrku vožnja do Kapadokije. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Namestitev v hotelu v mestu Göreme.
Ogled pokrajine iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Namestitev in nočitev.

 

6. DAN: Kapadokija
V jutranjih urah (pred zajtrkom) predlagamo izlet z balonom nad to nadrealistično in pravljično deželo (ni všteto v ceno).  Sledi obisk trdnjave Uçhisar, ki je največja in najvišja trdnjava v regiji Kapadokija.
Glavna značilnost trdnjave je njen strm vrh, ki so ga izklesali in oblikovali skozi stoletja. Ob vzponu na vrh trdnjave boste nagrajeni z osupljivim panoramskim razgledom na gore, doline in slikovite pokrajine Kapadokije. Popoldne obisk muzeja Göreme Open Air Museum. To je UNESCO-va svetovna dediščina in eden od najbolj priljubljenih krajev za obisk v Kapadokiji. Muzej ima več kot 30 cerkva, izklesanih v skalah, od katerih je najbolj znana Dark Church (Temna cerkev) zaradi svojih čudovitih, dobro ohranjenih freskah. Večerja in nočitev.


7. DAN: Kapadokija - Benetke
Po zajtrku boste še enkrat uživali v razgledu na čudovito pokrajino Kapadokije, nato pa počasen povratek do letališča in polet proti Benetkam.

 

CENA : od 950.-EUR na osebo

CENA JE IZRAČUNANA V PRIMERU NAJMANJ DVEH PRIJAVLJENIH POTNIKOV

CENA VKLJUČUJE: 

- najem vozila

- 2x nočitev v Antaliji v hotelu 3 zvezdice na osnovi polpenziona

- 1x nočitev v Pamukale v hotelu 3 zvezdice na osnovi polpenziona

- 1x nočitev v Konya v hotelu 4 zvezdice z zajtrkom

- 2x nočitev v Goreme (Kapadokija) v hotelu4 zvezdice z zajtrkom

- Letalske karte Benetke-Antalya-Benetke / rezervacija sedežev/ prtljaga 20kg za vsakega potnika /

- Organizacijo potovanja

 

CENA NE VKLJUČUJE: česar ni navedeno pod vključuje