ANDALUZIJA Z AVTOMOBILOM, 9 DNI

Program

ODHODI: VSAK DAN

01. DAN: TRST/BENETKE – MALAGA
Polet proti Malagi. Na letališču prevzamete avtomobil, ki ga boste čez en teden vrnili na enako mesto. Vožnja do hotela. Namestitev. Nato sprehod po Malagi. Priporočamo ogled mestne katedrale in Alcazabe.  Nočitev.

02. DAN: MALAGA – GRANADA (135 kilometrov)
Zajtrk.  Vožnja proti Granadi. Na poti priporočamo postanek v Nerji, kjer lahko obiščete eno izmed največjih kraških jam v Evropi. Nadaljevanje vožnje po stari cesti, ki vodi skozi manjše vasi in mesteca. Na poti boste uživali ob čudovitih razgledih na Costo el Sol, nato pa prispeli do zadnje trdnjave islama v Evropi, do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Namestitev v Granadi. Nočitev.   

03. DAN: GRANADA
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo ogled, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije, trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife (pomembno, da si obisk trdnjave revervirate čimprej na njihovi uradni strani). Po ogledu Alhambre si oglejte še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo - grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Sončni zahod nad Alhambro lahko občudujete v predelu Albacin (hrib nasproti Alhambre). Zvečer priporočamo ogled flamenka v ciganskem delu Granade. Nočitev.

04. DAN: GRANADA –  UBEDA - BAEZA - CORDOBA (300 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku  nadaljevanje vožnje mimo prostranih oljčnih nasadov do mestec Baeze in Ubede, znanih po izjemni arhitekturi. Mesti obdajajo oljčni nasadi, kjer pridelajo skoraj tretjino celotne svetovne proizvodnje oljčnega olja. Sledi vožnja do Córdobe. Oglejte si biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih-“patio”. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

05. DAN: CORDOBA – SEVILLA (150 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku zapustitei Córdobo in nadaljujte vožnjo po dolini reke Guadalquivir do prestolnice Andaluzije - Seville. Ogled Seville (Isla Cartuja-prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

06. DAN: SEVILLA
Zajtrk. Po zajtrku si vzemite čas za sprehod po prestolnici Andaluzije. Oglejte si park Marie Luise, predel mesta Santa Cruz, kraljeve palače. Dovolj pa je že sprehod po ozkih ulicah obdanih z balkoni polnimi pisanih rož, ki so le ena od stvari, ki mesto naredijo pravljično. Nočitev.

07. DAN: SEVILLA - CADIZ – GIBRALTAR – RONDA (350 kilometrov)

Zajtrk. Nato vožnja proti Cadizu na obalo Atlantskega oceana, od koder so Španci odhajali na raziskovanja in osvajanja sveta. Sledi vožnja do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se peljite do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice - opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Po ogledu nadaljevanje poti do Ronde. Namestitev.  Nočitev.

08. DAN: RONDA – ANTEQUERA – MALAGA  (zajtrk) 

Zajtrk. Sprehodite po starem mestnem jedru Ronde s katedralo Santa Maria la Mayor. Nato obiščite najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji…. Popoldne se vrnite nazaj do Malage. Na poti se ustavite se v mestu Antequera (cca. 90 minut vožnje iz Ronde) in se sprehodite po starem mestnem jedru. Povzpnite se do katedrale, kjer vas bo presenetil lep razgled na mesto in okolico. Sledi krajša vožnja (cca. 40 minut) do Malage. Namestitev. Nočitev. 

9. DAN: MALAGA – TRST/BENETKE (zajtrk)
Zajtrk. Vožnja na letališče Malaga. Oddaja avtomobila. Polet proti Trstu ali Benetkam. Prihod v Trst ali Benetke. Konec potovanja

TERMIN POTOVANJA od 1. aprila 2021

CENA:
NA VPRAŠANJE

 

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Trst/Benetke - Malaga - Trst/Benetke
- 23 kg čekirane prtljage
- namestitve v dvoposteljnih in enoposteljnih sobah  z zajtrkom
- najem vozila srednje kategorije (ford fokus ali podobno), neomejeno število kilometrov, kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari), 1 voznik
- vse takse
-organizacija potovanja. 

Cena ne vključuje: 
-stroškov po osebnih naročilih
- vstopnin
- morebitnih cestnin, parkirnin, bencina (avto morate vrniti s polnim tankom), GPS-a,  dodatnega voznika (cca. 8 EUR na dan), morebitno zavarovanje izgube ključev avtomobila in avtovleke (cca. 5 EUR na dan – priporočamo)
 

Za prevzem avtomobila potrebujete vozniško dovoljenje B kategorije in kreditno kartico (kartica mora biti na ime potnika, ki bo glavni voznik) Brez kreditne kartice avtomobila ni mogoče najeti. Kavcija za prevzem avtomobila znaša 250 EUR (AMERICAN EXPRESS KARTICE NE JEMLJEJO). Kavcijo vam vrnejo ob vračilu avtomobila. Vozilo vrnite s polnim rezervarjem, saj vam v nasprotnem primeru zaračunajo polnjenje rezervarja po višji ceni kot je cena goriva.  

POGOJI ZA VSTOP V ŠPANIJO: 
- izpolnjen spletni obrazec, s tem pridobite QR koda (natisnjena), ki jo morate pokazati ob vstopu v državo 
- potrdilo z negativnim rezultatom CPR ali hitrega testa (največ 72 ur pred prihodom v Španijo)
- ob prihodu v Španiju na letališču potnikom merijo telesno temperaturo
 

 

Za več informacij nas kontaktirajte na interconti@siol.net