ANDALUZIJA 7 dni

Program

Temperamentna, strastna in vznemirljiva - vse to je Andaluzija.

ANDALUZIJA 7dni

Odhodi: po dogovoru

1. dan: Sevilla
Polet iz Benetk proti Sevilli; prihod in prevzem avta; vožnja do hotela; namestitev in nočitev.

2. dan: Sevilla
Pot se začne v kulturnem in finančnem središču južne Španije, ki je hkrati mesto z več kot 2200 let dolgo zgodovino, v katerem najdemo sledi obdobij, ki so ga zaznamovala. V mestu si boste lahko ogledali Stolnico svete Marije - tretjo največjo katedralo na svetu, kraljevo palačo Alzacar, zlati stolp Torre de Oro, največjo leseno konstrukcijo na svetu Metropol Parasol, umetniško zbirko v Muzeju lepih umetnosti...

3. dan: Ronda
Eno izmed najbolj romantičnih mest na svetu, za katerega je še Ernest Hemingway dejal, da bi bilo idealno za medene tedne. Ronda je najbolj znana po treh mostovih, zgrajenih v 18. stoletju, ki se nahajajo nad kanjonom Tajo. Ob sprehodu v okolici mesta boste bili deležni osupljivega pogleda na dolino, polno sadnih dreves, vinogradov in oljčnikov. Na poti do mesta pa boste obkroženi z mandljevimi drevesi, ki se bodo počasi prelila v srednjeveško mesto - zakladnico palač, domov in cerkva iz 13. stoletja. Izkusili boste lahko, kako je izgledalo življenje pred 800 leti.

4. dan: El Torcal de Antequera - Malaga
Približno 30 km severno od Malage se nahaja naravni park El Torcal, ki je bil 100 milijonov let nazaj pod vodno gladino - odlična priložnost za uživanje ob pogledu na kamnite skulpture, ki jih je izoblikovala narava, kot tudi na bogato biotsko raznovrstnost, katere pomemben del so tudi cesarski orli in sokoli selci. V Malagi, najjužnejšemu mestu v Evropi si boste ogledali obzidje (preplet feničanskega, rimskega, bizantinskega, arabskega in španskega mestnega obrambnega sistema), Picassovo rojstno hišo in muzej, cerkev svetega srca. Mesto ponuja tudi zares širok spekter muzejev, med katerimi se gotovo najde tudi kakšen po vašem okusu.

5. dan: Granada
Mesto, zgrajeno ob vznožju gorovja Sierra Nevada, s pravljično arhitekturo, ki je ostanek dinastije Nasridov. V mestu lahko najdemo labirint ozkih uličic, v katerih se nahajajo belo pobeljene hiše z raznobarvnimi notranjimi vrtovi; ob sprehodu po Granadi pa prečkate tudi medino, imenovano Albacin.

6. dan: Cordoba
V 10. stoletju je Cordoba veljala za mesto z največjim številom prebivalcev na svetu, bila je tudi izobraževalno središče. V mestu so se prepletale islamska, krščanska in judovska kultura, pridih vseh treh je še vedno prisoten.

7. dan: Sevilla
Vožnja iz Cordobe proti Sevillskemu letališču. Let v poznih popoldanskih urah, zato se lahko ustavite na poti, občudujete naravo in si privoščite zares dobro kosilo.

Cena:  od 780 EUR po osebi

Cena vključuje: letalski prevoz (s čekirano prtljago), najem avtombila compaktne kategorije kot je Seat Ibiza (vključena vsa zavarovanja), namestitev v hotelih (3* in 4*) v dvoposteljnih sobah z zajtrkom.

Cena ne vključuje: ostale prehrane, plačila parkirišč, goriva, vstopnin ter vsega ostalega, kar ni navedeno v programu.