ZAHODNA OBALA 9 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Od San Francisca do San Diega po najlepših predelih zahodne Amerike. Idealno potovanje za družine.

ZAHODNA OBALA ZDA 9 dni

ODHOD: april 2019

 

 

26.APRIL

01. DAN: Benetke – San Francisc

Odhod proti San Franciscu. Prihod v San Francisco.

 

27.APRIL

02. DAN: SAN FRANCISCO

Ogled najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Priporočamo , da si za začetek privoščite vožnjo z znamenitimi tramvaji. Vstopite na postaji pri Union Sqaru – to je kot nekakšen Prešernov trg v Ljubljani in izstopite na drugem koncu mesta , to je v Fisherman Wharfu, kjer si obvezno privoščite pečene škampe, ki jih že stoletja pečejo kar na ulici. Nato si obvezno oglejte še znameniti Pier 39- sloviti pomol in za otroke podmornico, ki je parkirana takoj za kioski z škampi. Podmornica je sodelovala v drugi svetovni vojni.  Če hočete še vožnja z ladjo do po zalivu San Francisca/ nič pretresljivega, enako ni prav nič pretresljiv obisk znamenitega zapora Alcatraza. Nekako so zgodbe o njem bolj zanimive kot sam zapor.

Popoldne, bi se odpravili na večerjo v Italijansko četrt. Restavracije tam so prav zanimive. Nočitev.

 

28.APRIL

03.DAN: SAN FRNANCISCO – MONTEREY -  CARMEL – SOLVANG  

vožnja iz San Francisca do Montereya. Majhno mestece ob obali je prav zanimivo. Ogledate si dva pomola od katerih je tisti drugi poln trgovinic s spominki in majhnih bistrojev, kjer lahko kaj pojeste. Bodite pozorni na hrano v Ameriki saj je polna proteinov in kalorij ter dokaj težka. V Montereyu izdelujejo tudi znana plovila Monterey. Po sprehodu po Montereyu se odpeljite naprej kar po obalni cesti /cesta je privat in jo morate plačati cca 7.-usd / do majhnega obmorskega mesteca Carmel. Tu lahko mirno porabite kako urico v sprehodu po čudovitem pravzaprav prav pravljičnem mestecu , med neštetimi trgovinami in restavracijami ali pa kar je najlepše po peščeni plaži pod mestom. Po ogledu Carmela vožnja po najlepši in najbolj znani ameriški obalni cesti proti Solvangu.  Cesta vas bo vodila ob morju. Med potjo se večkrat ustavite ker so panoramski razgledi prav neverjetno lepi. Na plažah ležijo morski levi katere si lahko ogledate – pozor, znajo biti tudi hudi. Nato pa zavijete do znamenitega gradu, ki si ga je postavil ekscentrični bogataš. Po ogledu gradu se odpeljete v Solvang kamor je najbolje prispeti v poznih popoldanskih urah. Med potjo ne sprašujte kje se nahaja to mesto – ali vasica. Veliko ljudi ne ve za njo, ko pa boste prispeli v Solvang vas pričakuje presenečenje./nas je tudi / Nočitev.

 

29.APRIL
04.DAN: SOLVANG – SANTA BARBARA – LOS ANGELES – odhod ob 10.00 uri – cca 3 ure vožnje /200km

Obvezen zajtrk in topla čokolada v eni izmed čokoladnic ter nekaj časa, da ugotovite kje se sploh nahajate. Nato vožnja proti Santa Barbari. Tu se zapeljite po mestu gor in dol in nato ustavite v Mehiškem samostanu iz časa, ko je tu bila še mehika.  Po ogledu vožnja proti Los Angelesu in prihod v mesto . Namestitev. Nato se lahko popoldne odpravite na znameniti Sunset Boulevar ter do kitajskega gledališča Man s teather. Tu boste lahko položili svoje dlani na odtise znanih zvezdnikov in ugotavljali zakaj je njim uspelo nam pa ne. Pred spanjem se   zapeljite še skozi Beverly Hills in si oglejte kje živijo znani zvezdniki. Ob zadnji vožnji skozi ta del mesta mi je uspelo videti Mel Gibsona….

 

 

 

 

30.APRIL

05.DAN: LOS ANGELES

Predlagamo ogled Universal studia,tu boste videli kako so snemali filme, ki so nam kot mulcem naganjali strah v kosti pa še marsikaj drugega. Nato bi bilo najbolje, da se zapeljete do muzeja voščenih lutk in ugotovite, da bi pravzaprav tudi mi bili lahko filmski igralci, samo pravega producenta rabimo  ali pa še bolje, da si ogledate znamenit predel kjer nakupujejo samo bogati – Rodeo Drive. Ko boste pregledali cene boste ugotovili, da ni niti tako drago. Popoldne se bi lahko zapeljali do edine peš zone v mestu Santa Monica in znamenite plaže Venice beach, kjer je sosed Arnold Swartzeneger odprl svoje prve klube za fitnes in s tem zaslovel ter obogatel.

 

01.MAJ

06.DAN: LOS ANGELES – SAN DIEGO odhod ob 10.00 uri – cca 2 uri vožnje /200km

Vožnja proti San Diegu na mejo z mehiko. Mesto se nahaja ob morju in slovi po svojem čudovitem Zoo vrtu – najlepšim v ameriki. Po prihodu si ga greste lahko ogledat in zagotovo ne boste razočarani. Nočitev.

 

02.MAJ

07.dan: SAN DIEGO

Dan bi začeli čisto po vojaško z ogledom letalonosilke Meedway. Kar nekaj železa za ogled. Letalonosilka je bila v uporabi 40 let in je sodelovala tudi v znameniti bitki med japonci in američani pri Meedwayu. Moški spol je navdušen nad ogledom in ima vedno veliko za povedati. Za popoldne bi si privoščili bolj pacifistično varianto z ogledom najlepšega in najbolj znamenitega akvarija v ameriki. Akvarij v San Diegu je prava paša za oči. Mogoče se vam posreči da boste lahko potipali morskega psa / zmeraj med plavutmi na hrbtu.

 

03.MAJ

08.dan: SAN DIEGO – LOS ANGELES

Popoldne povratek v Los Angeles in vrnitev avta. Polet proti Evropi.

 

04.MAJ

09.dan: Prihod domov.

 

CENA:  1.350.-Eur  op osebi v primeru štirih  potnikov.
CENA  1.585.-Eur po osebi v primeru dveh potnikov

Cena vključuje: letalski prevoz iz Benetk v San Francisco , namestitev v dobrih hotelih po izboru Interconti, najem rent a carja , priprava na pot.
Cena ne vključuje hrane, dovoljenja z vstop v Ameriko-Esta.