VZHODNA OBALA ZDA IN KANADE, 18 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Potovanje skozi vznemirljiva mesta vzhodne obale ZDA in Kanade ponudi bogato zgodovinsko in kulturno dediščino in eno največjih naravnih znamenitosti Severne Amerike. Čakajo vas New York, Boston, Quebec City, Montreal, Toronto, Washington…

01.DAN: LJUBLJANA/TRST/BENETKE – NEW YORK

Polet proti New Yorku. Prihod v New York. Transfer do hotela. Nočitev.

02.DAN: NEW YORK
Dan za raziskovanje opevanega New Yorka. Priporočamo naslednje oglede: Lincoln Center, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick Cathedral, Times Square, Greenwich Village, kitajska četrt, Mala Italija, Battery Park iz katerega lahko vidite Kip Svobode in Elis Island, ki je bil tudi za mnoge slovenske priseljence prvi stik z Ameriko. Na Manhattnu pa se lahko povzpnete na Empire State Builidng – simbol New Yorka, ki je bil dolgo najvišja stavba na svetu in iz katerega je enkraten pogled na celotni Manhattan. Zvečer priporočamo ogled ene izmed predstav na Broadwayu. Nočitev.

03.DAN: NEW YORK – BOSTON (340 KM)
Prevzem avta na Manhattnu in vožna severno proti glavnemu mestu Massachussetsa Bostonu. Med potjo priporočamo ogled univerze Yale v New Havnu in pristanišča Mystic Seaport. Prihod v Boston, ki stoji ob reki Charles. Nočitev.

04.DAN: BOSTON
Ogled Bostona lahko pričnete s hojo po “Freedom Trailu”, ki vas pripelje do mesta, koder je bila prvič prebrana deklaracija o neodvisnosti. Boston je mesto muzejev in priporočamo ogled muzeja znanosti. Nočitev.

05.DAN: BOSTON – WHITE MOUNTAINS (190 KM)
Cesta vas pelje skozi razgibano in privlačno pokrajino White Mountains National Forest. Gozdovi so posebno lepi v času indijanskega poletja (september, oktober). Najvišji vrh Washington Peak, je najvišja točka severo-zahodnega dela Združenih držav Amerike. Prihod v North Convay. Nočitev.

06.DAN: WHITE MOUNTAINS – QUEBEC CITY (470 KM)
Pot vas pelje naprej v Kanado. Priporočamo postanek v Franconia Noch State Park. gorska železnica vas popelje na Cannon Mountain iz katere je izjemen pogled na celotno White Mountains. Popoldne namenjen vožnji do Quebec Citiya. Nočitev.

07.DAN: QUEBEC CITY
Dan namenjen uživanju v mestu, ki je edino severno ameriško mesto v katerem so ohranjeni prvobitni obrambni sistemi. Prevzel vas bo francoski vpliv, ki je viden povsod. Mesto obvladuje grad Chateau Frontenac, ki je bil zgrajen v stilu srednjega veka, danes pa je v njem ekskluziven luksuzni hotel. Priporočamo sprehod po Promenades des Gouverneurs. Stari del mesta je poln ozkih ulic, majhnih butikov, restavracij in barov. Nočitev.

08.DAN: QUEBEC CITY – MONTREAL (260 KM)
Vožnja do Montreala, olimpijskega mesta iz leta 1976. Priporočamo ogled “podzemnega mesta”, ki so ga zgradili zato, da bi ljudje tudi v mrzlih in vetrovnih zimah lahlo uživali v restavracijah, trgovinah, kinodvoranah… Zgodovinski šarm starega dela mesta se lepo ujema z modernim karakterjem središča mesta. Sprehodite se do najbolj znane točke mesta Mont Royala. Nočitev.

09.DAN: MONTREAL – OTTAWA (230 KM)
Nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Kanade, ki stoji na meji med provincama Ontario in Quebec. Sprehod med veličastnimi državnimi stavbami vas bo spomnil na London. Priporočamo tudi ogled državnega muzeja. Nočitev.

10.DAN: OTTAWA – TORONTO (440 KM)
Med vožnjo proti Torontu morate obiskati ozemlje “Tisočih otokov”. Na ozemlju na katerem iz jezera Ontario nastane reka Svetega Lovrenca stoji 1000 večjih in manjših otočkov. Po prihodu v Toronto priporočamo obisk CN Towra iz katerega lahko pogled, če je vreme lepo, seže vse do Buffala in Niagarskih slapov. Nočitev.

11.DAN: TORONTO
Dan namenjen ogledu največjega mesta Kanade. Priporočamo sprehod po glavni nakupovalni ulici Young Street, ogled mestne hiše….. Nočitev.

12.DAN: TORONTO – NIAGARA FALLS (150 KM)
Vožnja ob jezeru Ontario do Niagarskih slapov, ki so eden od vrhuncev tega potovanja. Niagarski slapovi na meji med Kanado in Združenimi državami Amerike so verjetno najbolj znani slapovi na svetu. Slapovi sodijo med največje naravne znamenitosti severne Amerike. Impresivni so tako iz ladje, helikopterja ali iz same Promenade. Z ladjo “Maid of the Mist”, boste šli v središče slapov in začutili vso veličino in moč slapov. Nočitev.

13.DAN: NIAGARA FALLS – BEDFORD (550 KM)
Vožnja proti jugu skozi Allegheny National Forest in pokrajino Pennsylvanije proti Bedfordu. Po prihodu v Bedford boste lahko videli tipično mesto iz 18. stoletja v muzeju na prostem. V mestu je tudi spomenik padlim vojakom iz druge svetovne vojne. Nočitev.

14.DAN: BEDFORD – WASHINGTON D.C. (265 KM)
Na poti do Washingtona ne smete zamuditi ogled krvavega bojišča iz ameriške državljanske vojne v Gettysburgu. Prihod v Washington v popoldanskih urah. Nočitev.

15.DAN: WASHINGTON D.C.
Dan namenjen ogledu Washingtona. Priporočamo ogled Bele hiše, Capitol Hilla, National Cathedral in spomenikov Washingtonu in Jeffersonu. Če bo čas ne smete zamuditi ogled enega od Smitsonianskih muzejev. Nočitev.

16.DAN: WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIJA (225 KM)
Vožnja do Philadelpije in ogled Liberty Bella (zvona Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti). Nočitev.

17.DAN: PHILADELPHIJA – NEW YORK – LJUBLJANA/TRST/BENETKE (150 KM)
Vožnja do New Yorka in oddaja avta na Manhattnu. Transfer na letališče v lastni režiji in polet proti Ljubljani/Trstu/ Benetkam.

18.DAN: LJUBLJANA/TRST/BENETKE

CENA od 2.295 EUR na osebo

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

Cena vključuje:
- letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana/Trst/Benetke – New York - Ljubljana/Trst/ Benetke,
- vse letališke takse,
- transfer letališče - hotel ob prihodu v New York, 
-  namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih***
- najem rent a carja – large kategorije, neomejeno število kilometrov, zavarovanje v višini 1.7 milijona evrov, 
- organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vso prehrano, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

Za vstop v Kanado vizum ni potreben.

Cepljenja: Niso potrebna.


ZA NAJEM AVTOMOBILA MORATE IMETI MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.

CENA JE ODVISNA OD RAZPOLOŽLJIVOSTI SEDEŽEV NA LETALIH.