VELIKA KITAJSKA TURA

Pošljite povpraševanje

Program

PEKING – DATONG – TAI YUAN – XIAN – CHENGDU – LESHAN – KUNMING – LIJIANG – DALI – GUILIN – YANGSHOU - SHANGHAI

Odhod: 13. JULIJ 2019

13. JULIJ, 1.dan: LJUBLJANA – PEKING (obroki na letalu) 
Polet ob 12.50 uri proti Moskvi. Prihod v Moskvo ob 17.00 uri in nadaljevanje poleta ob 21.20 uri proti Pekingu.  

14. JULIJ, 2.dan: PEKING (zajtrk na letalu, večerja)
Prihod v Peking ob 09.50 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Popoldne vožnja do Poletne palače. Ogled poletne palače. Področje, ki je bilo sprva uporabljano kot cesarski park, je začel v 18.st dograjevati in širiti cesar Quianlong. 100.000 glava armada delavcev, je poglobila in razširila jezero Kunming, da bi lahko na njem cesar vadil svojo cesarsko mornarico. Ko je, angleško-francoska vojska v letu 1860 dodobra izropala in uničila Poletno palačo, je za njeno obnovo poskrbela slovita cesarica-mati Cixi, ki je denar, namenjen za obnovo in ustanovitev močne cesarske mornarice, porabila za obnovo Poletne palače, od mogočne mornarice, pa je ostala samo negibna marmorna ladja za zmeraj vsidrana  v kotičku jezera Kunming. Večerja. Nočitev. (SUPERHOUSE INTERNATIONAL HOTEL BEIJING****)

15. JULIJ, 3.dan: PEKING (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Prepovedanega mesta - cesarska palača, domovanje cesarjev dinastije Ming in Quing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi ogled Tiananmen - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana,  Qiananmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Večerja. Nočitev.

16. JULIJ, 4.dan: PEKING - VELIKI ZID – PEKING  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do Velikega zidu na prelazu Mutianyu.  Nato ogled Velikega zidu in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok  /kitajski zid je edina človeška stvaritev, ki so jo astronavti ob prvem poletu v vesolje, lahko videli na zemlji s prostim očesom. Popoldne vrnitev v Peking in  ogled enega najlepših templjev na Kitajskem - Lamma templja. Tempelj je nekoč služil kot cesarska rezidenca, danes pa v njem še vedno prebivajo duhovniki. Večerja. Nočitev.

17. JULIJ, 5.dan: PEKING – DATONG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne ogled pekinških hutongov, ozkih ulic starega Pekinga na katerih, ki so polne trgovinic in restavracij v katerih nakupujejo in jedo preprosti prebivalci Pekinga. Sledi transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 14.00 uri proti Datongu. Prihod v nekdanjo prestolnico dinastije Severnih Vejev v večernih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev. (DATONG HOTEL****)

18. JULIJ, 6.dan: DATONG – PINGYAO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do kompleksa jam Yun Gang vklesanih v skalovje gore Wuzhou, v katerih je več kot 50.000 budinih podob. Podzemni kompleks obsega cca kilometer jam, ki predstavljajo enega najlepših ostankov zgodnje budistične umetnosti na Kitajskem. Po ogledu Yun Gang jam vožnja skozi /grassland - travnato stepo/ do 75 km oddaljenega znamenitega “visečega templja”- zgrajenega v 5.st., ki ima preko 40 dvoran in pavilijonov, ki kakor orlovo gnezdo visijo na skalah nad prepadom. Samostan je služil kot prenočišče romarjem na njihovih romarskih poteh. Nato vožnja skozi glavno mesto provice Shanxi Tai Yuana do Ping Yaa. Namestitev. Večerja. Nočitev. (DEJUYUAN GUEST HOUSE****)

19. JULIJ, 7.dan: PING YAO – XIAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled svetovno znanega srednjeveškega mesta Ping Yao. To je edino mesto v osrednjem delu Kitajske, ki je ohranilo takratni videz in je zaradi kulturne vrednosti pod zaščito Unesca. Po ogledu mesta še ogled  družinske hiše Qiaoa. Družina Qiao je v času cesarja Qianlonga (1735-1796) obogatela s trgovino in bančništvom. Bogastvo jim je omogočilo, da so zgradili 2.200 kvadratnih metrov veliko palačo v tipičnem kitajskem slogu iz 18. stoletja, ki jih danes na Kitajskem praktično ne moremo več videti. V palači je 313 sob, 6 dvorišč, tempelj posvečen prednikom... Po ogledu transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka proti Xian ob 15.43 uri Prihod v Xian ob 18.29 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (GRAND DYNASTY CULTURE HOTEL XIAN****)   

20. JULIJ, 8.dan: XIAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled grobnice cesarja Qin Shihuanga, v kateri se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnosti. Nato vrnitev v Xian. Popoldne ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja.Večerja z žli krofi (speciliteo Xiana). Nočitev.

21. JULIJ, 9.dan: XIAN – CHENGDU (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka ob 08.25 uri proti Chengduju. Prihod v Chengdu, največje mesto province Sichuan ob 12.36 uri. Transfer do hotela. Popoldne ogled mesta. Večerja. Nočitev. (TIBET HOTEL****)

22. JULIJ, 10.dan: CHENGDU – LESHAN – CHENGDU – LIJIANG (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled raziskovalnega inštituta namenjenemu vzreji pand in v katerem imajo največ pand na svetu. Nato 90 minutna vožnja do Leshana. Prihod v Leshan. Nato ogled največjega budinega kipa na svetu, ki je visok 70 metrov in vklesan v skalo na sotočju dveh rek. Kosilo. Nato vrnitev v Chengdu. Večerja. Transfer na letališče in polet letala ob 20.50 uri proti Lijiangu. Prihod v predgorje Tibeta ob 22.05 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. (PALACE HOTEL****)

23. JULIJ, 11.dan: LIJIANG – SOTESKA TIGROVEGA SKOKA – LIJIANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do soteske Tigrovega skoka, v kateri najdaljša kitajska reka Yangze izgubi nekaj sto metrov višinske razlike. Gore, ki obdajajo sotesko so več kot 6.000 metrov visoke in pogled nanje je res veličasten. Soteska je bila tudi startna točka Martina Strela ob njegovem podvigu plavanja Yangzeja. Nato vrnitev v Lijiang in ogled tradicionalne vasi Baisha v okolici Lijianga kateri še vedno vlada matriarhat. Ogled tradicionalnega življenja. Večerja. Nočitev.

24. JULIJ, 12.dan: LIJIANG – DALI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato 3 urna vožnja  skozi riževe terase do Dalija. Prihod v Dali in ogled starodavnega mesta, ki je bilo vse do poznega 13. stoletja samostojna država, danes pa je središče večih nacionalnih manjšin od katerih je največja in najbolj zanimiva Bao. Dali je ob Xianu tudi edino mesto na Kitajskem, kjer se je ohranilo srednjeveško mestno obzidje. Ogled izjemnega templja Treh Pagod iz katerea iz edinstven pogled na celotno dolino v kateri leži Dali in jezero Erhai. Nato sledi križarjenje po jezeru Erhai, s katerega je prelep pogled na okoliške vasi in gore, ki obdajajo jezero. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (LANDSCAPE HOTEL****)

25. JULIJ, 13.dan: DALI – KUNMING – KAMNITI GOZD  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka ob 09.42 uri proti Kunmingu. Prihod v Kunming glavno mesto province Yunnan ob 11.49 uri in  nato vožnja do Kamnitega gozda ene največjih naravnih znamenitosti Kitajske.  Kamniti gozd je skupek kamnov najrazličnejših oblik in barv, ki spominjajo na lunino pokrajino. V kamnitem gozdu se boste srečali tudi z različnimi predstavniki narodnih manjšin, ki sestavljajo večino prebivalstva province Junnan in se od Kitajcev ločijo po jeziku, kulturi, religiji, na zunaj pa najbolj po različnih živopisnih oblačilih. Vrnitev v Kunming. Večerja. Nočitev. (JIN JIANG HOTEL****)

26. JULIJ, 14.dan: KUNMING – GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka ob 09.21 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 13.32 uri in transfer do hotela. Prosto popoldne. Večerja. Nočitev. (HOTEL BRAVO****)

27. JULIJ, 15.dan: GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Kosilo. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

28. JULIJ, 16.dan: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po znemeniti reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici.  Popoldne povratek v Guilin in ogled podzemne jame Bambusove piščali, ki sodi med najlepše podzemne jame na Kitajskem. Po ogledu jame obisk bolnišnice s tradicionalno kitajsko medicino. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

29. JULIJ, 17.dan: GUILIN - SHANGHAI (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Kosilo. Povratek v Guilin v popoldanskih urah in transfer na letališče. Večerja. Polet ob 21.00 uri proti Shanghaju. Prihod v Shanghai ob 23.30 uri. Transfer do hotela. Nočitev. (WASSIM R HOTEL****)

30. JULIJ 18.dan: SHANGHAI (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta imenovanega - Pariz vzhoda, sprijenost Kitajske, kraljica Orienta, mesto potepuhov, avantur, zvodnikov, igralcev na srečo, mornarjev, dandijev, preprodajalcev mamil,  ponižanj, žalosti, stradanj, delavcev, voznikov rikš, beračev, mladoletnih prostitutk, študentskih aktivistov, stavk, intelektualcev, komunističnih aktivistov, upornikov. Mešanica New Yorka in Pariza.  Ogled Yu vrtov in tempelj spečega Bude. Kosilo. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo križarjenje po reki Huang Pu. Transfer na letališče v većernih urah.

31. JULIJ, 19. dan: SHANGHAI – MOSKVA – LJUBLJANA (obroki na letalu)
Polet ob 01.15 uri proti Moskvi. Prihod v Moskvo ob 05.45 uri in nadaljevanje poleta proti Ljubljani ob 09.40 uri. Prihod v Ljubljano ob 12.00 uri. Konec potovanja.

CENA: 3.590 EUR PO OSEBI

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO:490 EUR

Najmanjše število potnikov 15. V primeru manjšega števila prijavljenih potnikov, si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana – Moskva – Peking/Chengdu – Lijiang/Guilin  - Shanghai - Moskva - Ljubljana, vse letališke takse, vlak 1 razred Peking-Datong, prevozi s super hitrimi vlaki v 2. razredu na relaciji Pingyao-Xian-Chengdu/Dali-Kunming-Guilin, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajrka v hotelih**** po programu, vsa kosila in večerje po programu v restavracijah ali v hotelih, vsi ogledi in vstopnine po programu, stroški vodenja slovensko govorečega vodiča in organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev kitajskega vizuma 60 EUR / stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje. Priporočena napitnina 50 EUR po osebi za celotno potovanje. 

VIZUM: Za pridobitev kitajskega vizuma potrebujete: vsaj 6 mesecev veljaven potni list, eno fotografijo, izpolnjen formular preko interneta in 60 EUR. Vizum urejate sami neposredno na ambasadi v Ljubljani, kjer se morate osebno zglasiti

Cepljenja: Niso potrebna. 

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.