VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /
 • View Large
  VELIKA EGIPČANSKA TURA - za Staro Gardo /nad 50 let /

Program

ODHOD: 24. OKTOBER
SLOVENSKO VODENJE

24. OKTOBER, 1. DAN: LJUBLJANA - CAIRO
Polet letala Ljubljane proti Cairu ob 12.05 uri z vmesnim postankom. Prihod v Cairo ob  nekaj čez polnoč in transfer do hotela. Namestitev  v hotelu . Nočitev.

25. OKTOBER, 2. DAN: MEMPHIS – SAKARA - GIZA
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet in ogled piramid v Gizi: Keopsove, Kefrenove in Mikerinove. Ogled velike Sfinge in Egipčanskega muzeja  . Povratek v Kairo in transfer na želežniško postajo. Spalnik v Luxor.

26. OKTOBER, 3. DAN: CAIRO
Prihod v Luxor /zajtrk na vlaku / in transfer do hoetla. Namestitev. Nato ogled znamenitega templja Karnak in še templja Luxor. Po ogledu prosto za sprehode ob ilu in ostalo. Nočitev,

27. OKTOBER, 4. DAN: LUXOR – ZAHODNI BREG
Zajtrk. Ogled zahodnega brega z znamenitimi grobnicami v Dolini kraljev. Še ogled kolosalnega templja kraljice Hatsepsut in Memnonovih stebrov. Prosto popoldne  v Luxorju za sprehode in ostalo.

28. OKTOBER, 5. DAN: LUXOR – ESNA - EDFU – KOMOMBO - ASWAN
Zajtrk. Vožnja ob Nilu s postankom v Esni in ogledom templja. Po ogledu vožnja v Edfu in ogled templja posvečenega bogu Horusu. Po ogledu vožnja v Komombo kjer sledi postanek za ogled templjev posvečenih bogu Sobeku in bogu Horusu. Popoldne prihod v Aswan. Namestitev v hotelu. Nočitev.

29. OKTOBER, 6. DAN: ASWAN
Zajtrk Po zajtrku ogled Asuana in okolice. Ogled novega velikega in starega jezu na Nilu. Po tem vožnja s čolnom in ogled slikovitega templja Philae. Nato ogled nedokončanega obeliska in nekdanjega kamnoloma.  Popoldne prosto za sprehod po mestu in ogled mestne tržnice in ulic polnih prodajaln in blaga iz arabskega in afriškega sveta. nočitev v hotelu. 

30. OKTOBER, 7. DAN:ASWAN – ABU SIMBEL
Zajtrk. Po zajtrku prosto za individualne oglede ali počitek na bazenu. Možnost izleta v Abu Simbel in ogled znamenitega templja. Zvečer transfer na želežniško postajo in spalnik v Cairo.

31. OKTOBER, 8. DAN: CAIRO
Prihod v Cairo in ogled Egipčanskega muzeja. Popoldne ogled tržnice Khan El Khalili in mesta. Zvečer transfer na letališče.

01. OKTOBER, 9. DAN: CAIRO – POVRATEK DOMOV
Polet v zgodnjih jutranjih urah /01.45/ proti Ljubljani z vmesnim prestopanjem.

CENA NA OSEBO: 1290 EUR

Cena vključuje vse razen:
- egipčanske vize  cca 25.-Eur
- vstopnina v muzej Solarne ladje  cca 10.-Eur
- vstopnina za ogled notranjosti Keopsove piramide cca 23.-Eur
- vstopnina v sobo mumij v Egipčanskem muzeju cca 12.-Eur
- vstopnina v grobnico Tutankamona  cca 4.-Eur
- vstopnina v grobnice Ramzesa 4 in Ramzesa 9 cca 5.-Eur
- celodnevni izlet v Abu Simbel / odvisno ali avtobus ali letalo     
- napitnine
- pijača

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.