UZBEKISTAN - BISERI SVILENE POTI 11 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Ozemlje med rekama Amu in Sir, v Uzbekistanu v osrednji Aziji, je zibelka starodavnih perzijskih civilizacij starih več tisoč let. Nekatera mesta v Uzbekistanu sodijo med najstarejša na svetu. Skozi Uzbekistan, pa je vodila tudi nekoč najpomembnejša kopenska trgovska pot med Kitajsko, Bližnjim vzhodom in Evropo, Svilena pot. Buhara, Samarkand in Khiva, velika središča na tej poti, še danes izžarevajo bogastvo, arhitekturno domiselnost in dejavnost tistega časa, in sodijo med svetovne zgodovinske in arhitekturne dragulje.

1.dan: ZAGREB  – MOSKVA  - TAŠKENT
Polet ob 13.20 uri proti Moskvi. Prihod v Moskvo ob 17.10 uri in nadaljevanje poleta proti Taškentu ob 20.50 uri. Obroki na letalu.

2.dan: TAŠKENT (zajtrk na letalu, zajtrk  večerja)
Prihod v Taškent ob 02.45 uri in po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. Zajtrk. Dopoldne prosto za počitek. Nato ogled 2000 let starega glavnega mesta Uzbekistana, Taškenta. Po katastrofalnem potresu leta 1966 so mesto obnovili, zato je danes Taškent moderno mesto. Ogled Kukeldashove Medrese, mavzoleja Kafal Shashija, medrese Abul Kasi, trga Mustaklik…... Večerja. Nočitev.  (HOTEL RAMADA TAŠKENT****)

3.dan: TAŠKENT (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne nadaljevanje ogleda mesta. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Večerja. Nočitev.

4.dan: TAŠKENT – URGENCH -  KHIVA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 07.40 uri proti Urgenchu. Prihod v Urgench ob 09.20 uri. 30 minutna vožnja do Khive in nato ogled starodavnega mesta Khive, ki je bila eno pomembnejših središč na svileni poti iz Kitajske proti Kaspijskemu jezeru in Volgi. Mesto so ustanovili v 8. stoletju kot trgovsko središče, v 16. stoletju pa je postalo središče Timurskega imperija, ki si je svoje bogastvo zagotavljalo  s trgovino s sužnji. Khiva ima najbolje ohranjeno starodavno mestno središče v celotni osrednji Aziji. Ogled več mošej in medres iz 16., 17., 18. stoletja, katerih strehe so v značilni turkizni barvi. (Mošeje in medrese Said-bey, mošeje in minareta Juma, medrese Arab-khana…). Večerja. Nočitev. (EUROASIA HIVA****)

5.dan: KHIVA – BUHARA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku 450 kilometrov dolga vožnja po starodavni svileni poti ob reki Amu Dharya in skozi puščavo Kizil Kum proti Buhari. Postanki na poti. Prihod v Buharo, ki so jo zaradi barve stavb poimenovali ‘Rjavo mesto’, v popoldanskih urah. Transfer do hotela. Večerja. Nočitev. (OMAR KHAYAN HOTEL****)

6.dan: BUHARA  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Buhare, katere starodavno mestno središče je arhitekturni dragulj. Staro središče sestavljajo velike kraljeve trdnjave, številne medrese, javna kopališča in ostanki velikanske tržnice. Ogled mavzoleja Samanides, Lyabi Kauza, Poi Kalona.  Nato sledi Ogled mavzoleja Chasma-I Ayub in medrese Ulungbek ter ostankov starodavne trdnjave iz 1. stoletja pred našim štetjem… Nato prosto za sprehode po bazarjih Buhare. Večerja. Nočitev.

7.dan: BUHARA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto za samostjne oglede in drugo. Večerja. Nočitev.

8.dan: BUHARA – SHAKRISABZ – SAMARKAND (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Shakrisabzu, rojstnemu kraju drugega največjega osvajalca vseh časov Timurlenka, ki je zgradil pravljično prestolnico Samarkand. Prihod v Shakrisabz in ogled ostankov Timurlenkove palače…. Kosilo. Popoldne vožnja proti Samarkandu. Prihod v največji biser na svileni poti v večernih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev. (MAJESTIC PALACE****)

9.dan: SAMARKAND (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled Samarkanda. Starodavno mestno središče s svojo dolgo zgodovino, številnimi medresami, prelepimi džamijami in modrimi mozaiki, naredi nepozaben vtis na vse obiskovalce. Ogled Ulungbekovega observatorija, ulice Shakhi Zinda, v kateri so grobnice družin Khana Timurja in njegovega vnuka Ulungbeka, ki sta Samarkand napravila za veliko osrednje azijsko središče.  Popoldne Ogled trga Registan, ki je skupek medres v katerih so azurni mozaiki, majolike in številne lepo oblikovane sobe, mavzoleja Gur Emira in ostalo. Večerja. Nočitev.

10.dan: SAMARKAND (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Večerja. Nočitev.

11.dan: SAMARKAND – MOSKVA - ZAGREB  (obroki na letalu)
Transfer na letališče in polet ob 06.35 uri proti Mosvi. Prihod v Moskvo ob 08.45 uri in nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 10.15 uri. Prihod v Zagreb ob 12.20 ure. Konec potovanja.

CENA: 1.890 EUR PO OSEBI

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Zagreb - Mosva - Taskent-Urgench/Samarkand – Moskva - Zagreb, vse letališke takse, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi pol penziona (zajtrk v hotelih, večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah), vsi ogledi in vstopnine po programu na privatni osnovi, stroški angleško govorečih lokalnih vodičev na lokacijah (na transferjih med mesti samo osnovno angleško govoreči šoferji),organizacije potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev uzbekistanskega vizuma, stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizumi: Za vstop v Uzbekistan potrebujete uzbekistanski vizum. Za pridobitev uzbekistanskega vizuma potrebujete 2 fotografiji, potni list, ki vam mora veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Uzbekistana in izpolnjen formular. Cena vizuma znaša 50 EUR. Vizum boste pridobili po prihodu na letališče.  

CEPLJENJA: Niso potrebna.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.