TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA

Pošljite povpraševanje

Program

1. DAN: Polet v Krasnoyarsk .

2. DAN: KRASNOYARSK /kosilo, večerja/
Prihod v Krasnoyarsk zgodaj zjutraj in transfer do hotela. Namestitev in nekaj časa za počitek. Nato ogled mesta.  Nadaljevanje ogledov z obiskom Krasnojarskaje – hidroelektrarne na veliki reki Enisey.

3. DAN: KRASNOYARSK – IRQUTSK /zajtrk, kosilo, večerja/
Nadaljevanje ogleda mesta in čudovite okolice, ki jo krasijo velike reke in mogočne gore, izredno čist zrak, prekrasna področja za lov, ribolov. Vožnja do nacionalnega parka Stolby in vožnja na nekatere razgledne točke v parku z gondolo. Po ogledu povratek v Krasnoyarsk in transfer na letališče. Polet v Irqutsk ob 16.00 uri. Prihod v Irqutsk in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

4. DAN: IRQUTSK - LISTVYANKA /zajtrk, kosilo, večerja/
Po zajtrku vožnja iz Irqutska do obale  Bajkalskega jezera po stari transibirski poti s turističnim starinskim vlakom . Po prihodu na obalo jezera v Port Bajkal čas za sprehod in vkrcanje na trajekt, ki pluje iz Port Bajkala v letoviško mestece Listyanka na obali jezera.  Bajkalsko jezero velja za največji rezervoar sladke vode na svetu.

5. DAN: LISTVYANKA – IRQUTSK /zajtrk, kosilo, večerja/
Po zajtrku obisk muzeja Bajkalskega jezera. V muzeju ogled flore in favne v jezeru ter informacij o  narvnem bogatstvu jezera. Nato vožnja z gondola do znamenite razgledne točke nad bajkalskim jezerom Cherski kamen, ki za lokalno prebivalstvo predstavlja tudi obredni kraj. Po čudovitem panoramskem razgledu se vrnemo do Listvyanke  kjer obiščemo leseno cerkev Sv.Nikolaja. Po ogledu cerkve  vožnja do Krestovaye in ogled pristanišča, ribje tržnice in prodajalne suvenirjev.  POvratek v Irqutsk  s postankom na  znani razgledni ploščadi Šamanji kamen. Prihod v Irqutsk in namestitev v hotelu. Nočitev.

6. DAN: IRQUTSK /zajtrk/
Po zajtrku ogledmesta in njegovih znamenitosti.  Gledališče  Okhlopkov, spomenik carju Aleksandru III, mestno hišo, muzej na prostem s povdarkom na življenju in delu v Sibiriji. Popoldne transfer na železniško postajo in vožnja z vlakom  proti vzhodu v Ulan Ude. Spanje na vlaku.

7. DAN: ULAN UDE
Prihod v Ulan Ude  prestolnico avtonomne epublike Buryat. Mesto so 1666  ustanovili kozaki kot svojo utrdbo na trgovski poti med Rusijo, Kitajsko in Mongolijo. V zgodnjih jutranjih urah ogled mesta in znamenitosti med katere zagotovo spade največja Leninova glava  na svetu, katedrala, budistični center in ostalo. Po ogledu povratek na vlak in nadaljevanje vožnje v Ulan Bator glavno mesto Mongolije.  

8. DAN: ULAN BATOR /zajtrk, večerja na žaru/
Prohod v glavno mesto Mongolije in srečanje z vodičem. Zajtrk v restavraciji v mestu in nato začetek ogleda. Ogled samostana Gandang, Sukhbaatar trga. Obisk Nacionalnega zgodovinskega  muzeja v katerem spoznamo prvotne začetke naseljevanja na področju mesta Tu spoznamo veličastno zgodovino Mongolskega ljudstva in se sprehodimo skozi čas od prvih človeških zaselkov na tem področju do danes. Zvečer obisk folklornega koncerta in večerja na žaru. Spanje v kampu.

9. DAN: NACIONALNI PARK TERELJ  / zajtr, kosilo, večerja/
Po zajtrku vožnja v Nacionalni park Terelj. Obisk Želvje skale in templja Ariyabal. Namestitev v tradicionalnem kampu . Popoldne jahanje mongoslkih konj in kratek tečaj lokostrelstva. Spanje v kampu.

10. DAN: TERELJ NACIONALNI PARK /zajtrk, kosilo, večerja/
Po zajtrku vožnja do spomenika znanemu vojskovodji Džingis Kanu kjer si bomo ogledali tudi njemu  posvečen muzej, ki je bil dokončan leta 2006 ob 800 obletnici kronanja tega velikega Mongolskega osvajalca. POvratek v Ulan bator in prosto za nakupe in individualne oglede. Nočitev.

11. DAN: ULAN BATOR – PEKING
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in vožnja z vlakom proti Pekingu preko zanimive in divje pokrajine skozi stepo in puščavo.

12. DAN: PEKING
Prihod v Peking ob 14.30 uri in vožnja do poletne palače ter ogled. Vožnja do hotela. Nočitev.

13. DAN: PEKING /zajtrk/
Po zajtrku ogled mesta. Ogled  trga Tiananmen, Prepovedanega mesta, Nebeškega templja.

14. DAN: KITAJSKI ZID IN GROBNICE MING /zajtrk/
Po zajtrku celodnevni izlet na ogled Kitajskega zidu in grobnic dinastije Ming. Povratek v Peking. Večerja in transfer na letališče.

15. DAN: PEKING – POVRATEK DOMOV

CENA: NA VPRAŠANJE

CENA JE ODVISNA OD TERMINA POTOVANJA. ZA PONUDBO NAS POKLIČITE NA 01 420 22 40.