TANZANIJA IN ZANZIBAR, 12 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

12 dnevno potovanje po Tanzaniji s kratkim oddihoma na Zanzibarju

01. DAN: BENETkE – KILIMANJARO - ARUSHA (obroki na letalu)
Polet ob 06.30 uri proti Kilimanjaru. Prihod na Kilimanjaro ob 20.30 uri. Transfer do hotela v Arushi. Namestitev. Nočitev. (HOTEL****)

02. DAN: ARUSHA – LAKE MANYARA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do nacionalnega parka jezera Manyara. Prihod v Manyaro. Kosilo. Po kosilu popoldanski safari po Lake Manyari. Lake Manyara je nacionalni park, ki pokriva področje 322 kvadratnih kilometrov. Nacionalni park je poln ptičjih vrst in po akicijinih drevesih plezajočih levov, kin a njihovih deblih preležijo ure in ure. Park je znan tudi po žveplenih toplih vrelcih. Vrnitev v lodge. Večerja. Nočitev. (BOUNGAVILEAS SAFARI LODGE****)

03. DAN: LAKE MANYARA – SERENGETI (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti nacionalnemu parku Serengeti. Na poti piknik kosilo. Prihod v Serengeti v popoldanskih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev. (SERENGETI MELIA LODGE*****)

04. DAN: SERENGETI (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni safari po Serengetiju. Serengeti je največji nacionalni park v Tanzaniji, ki meri 14.763 kvadratnih kilometrov. Park je poznan po največji koncentraciji divjih živali v celotni Afriki. Serengeti je park v katerem obiskovalec zagotovo vidi ‘5 največjih divjih živali’. Vrnitev v lodge v poznih popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

05. DAN: SERENGETI – NGOROGORO (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti nacionalnemu parku Ngorogoro. Prihod v Ngorogoro. Kosilo. Popoldne spust v največji krater na svetu Ngorogoro, ki pokriva področje 260 kvadratnih kilometrov. Ngorogoro je edino področje na svetu, kjer lahko zagotovo vidite nekatere ogrožene živalske vrste kot je nosorog. Poleg njega so tam še številne zebra, levi, sloni in različne ptičje vrste. Večerja. Nočitev. (NGOROGORO FARM HOUSE****)

06. DAN: NGOROGORO – KILIMANJARO – ZANZIBAR (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja proti letališču Kilimanjaro. Na poti postanek za ogled vasi Masajev in kulturni program. Prihod na letališče in polet ob 16.50 uri proti Zanzibarju. Prihod na Zanzibar ob 18.10 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (BLUEBAY BEACH RESORT**** - STANDARD ROOM)

07-10. DAN: ZANZIBAR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale akitvnosti. Večerja. Nočitev.

11. DAN: ZANZIBAR – BENETKE (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta ob 20.30 uri proti Benetkam.

12. DAN: BENETKE(obroki na letalu)
Prihod v Benetke ob 11.30 uri. Konec potovanja.
 

CENA: od 3.090 eur na osebo

Cena velja, v primeru, da potujejo 4 osebe.

Termini potovanja: od decembra 2020

Cena vključuje: letalsko vozovnico v ekonomskem razredu Benetke – Kilimanjaro – Zanzibar – Benetke, vse letališke takse, 1 kos čekirane prtljage do 23 kg, namestitev v dvoposteljih sobah s polnim  penzionom na safariju in pol penzionom na Zanzibarju,  vse transferje in prevoze na safariju v 4X4 vozilu, transfer letališče  hotel – letališče na Zanzibarju, vstopnine v nacionalne parke, angleško govorečega vodiča, organizacijo potovanja.

 

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, stroške tanzanijskega vizuma (50 USD), vse kar ni omenjeno pod cena vključuje:

 

Ceplenja: Priporoča se cepljenje proti rumeni mrzlici ter jemanje tablet proti malariji (vse to ni obvezno).TRENUTNO POTREBUJETE TUDI ZDRAVSTENO ZAVAROVANJE, KI VKLJUČUJE TUDI COVID 19. Predlagamo tudi, da se pred odhodom (72 ur pred prihodom v Tanzanijo testirate za Covid 19)

Vizum:  Za vstop v Tanzanijo potrebujete vizum, ki ga dobite po prihodu na letališče v Dar es Saalamu. Stroški vizuma znašajo 50 USD. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 2 sliki, povratno letalsko vozovnico in izpolnjen formular.