TAJSKA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program


BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – CHIANG MAI – JUNGLE TREKKING – MORJE

Odhod: VSAK DAN

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE– BANGKOK (obroki na letalu)
Polet proti Bangkoku.

02. DAN: BANGKOK (obroki na letalu)
Prihod v Bangkok. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.

03.DAN: BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled najpomembnejšega tajskega templja What Phra Keo ali templja Smaragdnega bude. Tempelj je symbol samostojnosti Tajske. V njem so kraljeva knjižnica, številne pozlačene pagode obdane z dragimi kamni, najpomembnejši del templja pa je prostor v katerem stoji nekaj več kot 60 cm velika podoba bude narejena iz smaragda. Bude se lahko dotakne samo tajski kralj. Neposredno ob templju je nekdanja kraljeva palača. Ogled palače, ki je mešanica tajskega in evropskega sloga. Nato sledi vožnja s čolni po kanalih Bangkoka, na kateri boste spoznali življenje ob vodi, brez katere Bangkok ne bi bil pol tako zanimiv. Na poti še ogled templja Svitanja Wat Aruna, simbola Bangkoka. Po ogledih prosto za samostojne oglede in drugo.

04.DAN: BANGKOK – CHIANG MAI (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet do Plavajoče tržnice in Vrta rož.
Vožnja do cca. 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do Vrta rož in kosilo v gostišču, ki plava na enemu izmed kanalov reke Chao Praya. Po kosilu ogled predstave slonov in nato ogled predstave tajskih običajev, navad in izročil. Borbe petelinov, tajski boks, poroka, pridelovanje svile, folklorni plesi in še mnogo drugega. Po predstavi vrnitev v Bangkok in transfer na letališče in polet proti Chiang Maju. Prihod v Chiang Mai. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

05.DAN: CHIANG MAI (zajtrk)
Zajtrk. Nato ogled enega najpomembnejših templjev severne Tajske Wat Doi Suitepa, ki stoji na istoimeni gori nad Chiang Majem, s katere se odpira lep pogled na Chiang Mai in celotno kotlino. Po ogledu vrnitev v hotel. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo, da si zvečer ogledate največjo nočno tržnico na Tajskem. Nočitev.

06.DAN: CHIANGMAI - JUNGLE TREKKING (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku nekajurna vožnja s kombijem preko severnih predelov Tajske - preko slikovitega hribovja in zelenih dolin do področja Mae Tang. Po prihodu v pokrajino Mae Tang sledi cca. 2 urna hoja peš do vasice plemena Lisu. Prihod v vas in namestitev. Prosto popoldne za prisostvovanje vsakdanjemu življenju v vasi. Zvečer večerja in spanje v vasi.

07.DAN: JUNGLE TREKKING (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku cca. 3 urna hoja skozi deževni gozd do vasice plemena Shaw Karen. Kosilo v vasi. Nadaljevanje trekkinga na slonih. Popoldne prihod v vasico plemena Beli Karen. Namestitev. Večerja in spanje v vasi.

08.DAN: JUNGLE TREKKING – CHIANG MAI (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku izdelava splava in nato vožnja po reki Mae Tang do vasice plemena Shan. Prihod v vas in kosilo. Po kosilu povratek s kamioni v Chiangmai. Prihod v Chiangmai v popoldanskih urah. Nočitev.

09.DAN: CHIANG MAI – PHUKET/KO SAMUI (zajtrk)
Zajtrk.Transfer na letališče in polet letala proti Phuketu/Samuiju. Prihod na Phuket/Samui. Transfer do hotela. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

10.DAN: PHUKET/SAMUI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

11.DAN: PHUKET/SAMUI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

12.DAN: PHUKET/SAMUI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

13.DAN: PHUKET/SAMUI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.DAN: PHUKET/SAMUI – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče. Polet proti Ljubljani/Benetkam.

15. DAN: LJUBLJANA/BENETKE (obroki na letalu)
Prihod v Ljubljano/Benetke.Konec potovanja

CENA: OD 1.680.-EUR

MOŽNOST PODALJŠANJA ALI KRAJŠANJA LETOVANJA NA MORJU.

Cena je odvisna od sezone potovanja, cene letalskih kart in števila prijavljenih oseb in je nižja cene skupinskega potovanja.   

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke - Bangkok – Chiang Mai -  Phuket/Samui – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi ameriškega zajtrka v hotelih po vaši izbiri, polni penzion na trekkingu na katerem se spi na osnovi Homestaya (skupna hiša za goste), kosilo na izletu na Plavajočo tržnico, vsi ogledi, vstopnine, obroki in transferji po programu, angleško govoreči lokalni vodič in organizacija potovanja. 

V ceno ni všteto: stroški po osebnih naročilih, fakultativni izleti, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Vizumi: Za vstop na Tajsko do 1 meseca vizuma ne potrebujete

Cepljenja: Niso potrebna.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino,  Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.