SRI LANKA 10 dni

Pošljite povpraševanje

Program

SRI LANKA, 10 dni

 

1.dan: LJUBLJANA -  COLOMBO (obroki na letalu)

2.dan: COLOMBO – NEGOMBO –  DAMBULA (zajtrk, večerja)
Pristanek na letališču v Colombu in transfer do hotela v bližini letališča. Spanje in počitek. Zajtrk. Vožnja proti ribiški vasici Negombo in ogled ribjega trga na prostem. Nadaljevanje vožnje proti  Dambuli in ogled  jamskega templja v Dambuli, v katerem so freske, ki so stare več kot 1000 let. Iz templja je tudi izjemen pogled na okolico. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja in nočitev. 

3.dan:   POLONNARUWA – MINNERIYA  (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja v Polonnaruwo. Po prihodu si bomo ogledali  Kraljevo palačo, kraljevo kopališče, hindujski tempelj Siva Devalaya,  budistični tempelj z originalno streho Thuparama Vihare, tempelj - Vatadage , tempelj Hetadage , tempelj Gal Vihare , templja Lankatileke Vihare in Thivanka. Po končanem ogledu vožnja v Nacionalni park Minneriya in safari s terenskim avtomobilom.  Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

4.dan: SIGIRIYA – MATALE - KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Sigiriye in ogled znamenite levje skale v Sigiriyi. Vzpon na skalo - utrdbo in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije  iz 5.st. ter utrdbe na vrhu skale. Vožnja proti Kandiju in postanek v vrtu začimb  Matale v vrtu začimb. Prihod v Kandi, nekdanjo prestolnico Šri Lanke in ogled najpomembnejšega svetišča na Šir Lanki v katerem hranijo budov zob.  Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

5.dan: PERADENIYA - PINAVELLA   (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato  vožnja do znamenitega zavetišča za slone kjer ohranjajo pri življenju zapuščene, poškodovane, stare in vse tiste slone, ki niso več sposobni živeti v divjini.  PO ogledu zavetišča vožnja do botaničnega vrta Peradeniya, ki je znan po tem, da so v njem zasejali prva semena kavčuka v Aziji, ki so ga prinesli iz južne Amerike. V njem je tudi drevo, ki ga je zasadil Tito, ko je bila konferenca neuvrščenih v Colombu, ob tem pa je še na stotine različnih tropskih in subtropskih rastlin. Popoldne ogled folklorne predstave tipičnih običajev, plesa, spretnosti ter izročila ljudi, ki živijo na Sri Lanki. Večerja in nočitev.

6.dan: KANDI - NUWARA ELIYA
Zajtrk.  Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čaja do Nuwara Elije, ki leži skoraj 2.000 m nad gladino morja. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čaja. Prihod v Nuwara Elijo in ogled majhnega mesteca, ki so ga zgradili Angleži za svoje letoviško mesto, z  ugodno klimo in čudovitimi igrišči za golf. Večerja in nočitev. 

7.dan: NUWARA ELIYA –  (OBALA) (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja po izredno lepi pokrajini polni slapov in čudovitih gozdov ter tropskih rek Kitulgale  (postanki za slikanje) proti obali Šri Lanke. Prihod do obale . Namestitev v hotelu in Novoletna večerja. Nočitev.

8.dan: OBALA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Večerja. Nočitev.

9.dan: COLOMBO - LJUBLJANA
Transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

 

CENA: 1.890.-Eur po osebi
Cena vključuje vse kar je navedeno v programu. Angleško govorečega vodiča/voznika. Privat avto. Vse obroke po programu (polpenzion) vse oglede po programu. Hoteli po izboru Interconti.

Cena ne vključuje : napitnin 25.-Usd po osebi, vizum za vstop v Sri Lanko 35.-Eur in vse kar ni navedeno v programu.