TEMPERAMENTNA ANDALUZIJA

Pošljite povpraševanje

Program

Na voljo so termini v juliju, avgustu, septembru in oktobru 2020.

01. DAN: BENETKE – MALAGA
Polet proti Malagi. Na letališču prevzamete avtomobil, ki ga boste čez en teden vrnili na enako mesto. Vožnja do hotela. Namestitev. Nato sprehod po Malagi. Priporočamo ogled mestne katedrale in Alcazabe.  Nočitev.

02. DAN: MALAGA – GRANADA (135 kilometrov)
Zajtrk.  Vožnja proti Granadi. Na poti priporočamo postanek v Nerji, kjer lahko obiščete eno izmed največjih kraških jam v Evropi. Nadaljevanje vožnje do zadnje trdnjave islama v Evropi, do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Prihod v Granado. Namestitev. Nočitev.   

03. DAN: GRANADA
Zajtrk. Po zajtrku si boste ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije-trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo - grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Nočitev.

04. DAN: GRANADA – CORDOBA (200 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku  nadaljevanje vožnje mimo prostranih oljčnih nasadov do Córdobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih-“patio”. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

05. DAN: CORDOBA – SEVILLA (150 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku boste zapustili Córdobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir do prestolnice Andaluzije - Seville. Na ogledu Seville (Isla Cartuja-prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

06. DAN: SEVILLA
Zajtrk. Po zajtrku si vzemite čas za sprehod po prestolnici Andaluzije. Oglejte si park Marie Luise, predel mesta Santa Cruz, kraljeve palače. Dovolj pa je že sprehod po ozkih ulicah obdanih z balkoni polnimi pisanih rož, ki so le ena od stvari, ki mesto naredijo pravljično. Nočitev.

07. DAN: SEVILLA - CADIZ – GIBRALTAR – RONDA (300 kilometrov)
Zajtrk. Nato vožnja v Jerez de la Frontera. Postanek za ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. Vožnja do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice - opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Po ogledu nadaljevanje poti do Ronde. Namestitev. Nočitev.

08. DAN: RONDA – MALAGA - BENETKE (100 kilometrov)
Zajtrk. Dopoldan se sprehodite po starem mestnem jedru Ronde s katedralo Santa Maria la Mayor. Nato obiščite najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji. Odhod proti letališču v Malagi in let proti Benetkam.
 

CENA NA OSEBO: OD 645 EUR DALJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke - Malaga - Benetke
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga
- 7x nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba, hoteli 3*/4*
- najem vozila manjše kategorije z vsemi zavarovanji
- organizacija potovanja