ŠKOTSKA, 9 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Na tem potovanju boste odkrili osupljive otoke in raznoliko pokrajino. Ta tura je idealna za prvi obisk Škotske.


INDIVIDUALNO POTOVANJE ZA DVE OSEBI

1. dan: Ljubljana – Edinburgh
Po vseh formalnostih na letališču, prevzamete avtomobil in se odpravite proti hotelu. namestitev in čas za ogled Edinburgha.

2. dan: Edinburgh - Oban
Po zajtrku se odpravite na  vožnjo skozi gorato pokrajino Trossachs v regiji Oban na zahodni obali Škotske. Na poti boste imeli priložnost obiskati Inveraray grad ali  Kilmartin Glen. Videli boste več kot 350 spomenikov, kot so Nether Largie Cairns -. Grave , iz bronaste dobe in neolitika. Oban je poleg številnih trgovin in restavracij, ena najbolj znanih destinacij Škotske.

3. dan: Oban - Isle of Mull - Oban
Priporočamo izlet na otok Mull (neobvezno). Raznolika obala, bujno zelenje in impresivna gorska kulisa, naredi otok čaroben. Tobermory, glavno mesto na severu otoka je majhno pristanišče iz 18. stoletja poseben čar pa mu dajejo hiše pastelnih barv. Okolica ponuja več krajših ogledov, kot so izumrli vulkanski krater ali lokalna svetilka.. Na zahodu so čudovite peščene plaže, Calgary Bay. V drugih delih otoka so čudovite peščene plaže in nešteto možnosti za pohodništvo in opazovanje divjih živali. Lahko si ogledate Duart grad, ki ima svoj izvor v 13. stoletju. Obnovljen je bil leta 1911 in je postal lokacija za snemanje večih filmov.

4. dan: Oban - Isle of Skye
Na poti do otoka Skye, lahko naredite postanek v znameniti dolini Glencoe s  pogledom na Ben Nevis. Dolina je vrhunec vseh popotnikov saj je zaradi svoje romantične pokrajine zelo tipičena Škotska kulisa.

5. dan: Isle of Skye
Danes imate cel dan za romantični otoki Isle of Skye. Otok je odlična lokacija za pohodnike in plezalce z več kot 1000 m visokimi vrhovi. Obvezno si morate ogledati grad Dunvegan, ki je bil zgrajen leta 1745. v katerm je mesto enega najvplivnejših Škotskih klanov. (MacLeod) Lahko pa se odpeljete malo južneje in si ogledate tovarno viskija. Ta otok je eden izmed glavnih proizvajalcev viskija.

6. dan: Isle of Skye - Inverness
Po zajtrku odhod proti Invernessu. Po prečkanju Skye Bridga se morate ustaviti za fotografijo gradu EileanDonan, saj je za mnoge najbolj priljubljen Škotski grad. morate vzeti stop fotografijo na "Highlander" grad Eilean Donan gradu.. Nato vožnja do Loch Ness kjer obiščite ruševine Urquhart Castle. Podrtija izstopa zaradi svoje impresivne lokacije nad jezerom.

7. dan: Inverness – Speyside - Inverness
Obiščite zgodovinsko znamenitost Culloden Battlefield in Cawdor grad, kjer je v čudovitem grajskem vrtu velika razstava Shakespeara. Vredno ogleda je tudi mesto Elgin s svojimi impresivnimi katedralskimi ruševinami. Poleg vseh znamenitosti boste imeli tudi priložnost, da si ogledate proizvodnjo kašmirja.  Če čas raje preživljate na svežem zraku se zapeljete do severne obale kjer vas bodo lepe plaže zagotovo navdušile, z malo sreče boste lahko občudovali delfine.  

8. dan: Inverness – Perth
Po zajtrku se podajte proti Perthu, oglejte si mestece, ki že več kot 800 let privablja obiskovalce. Tu lahko obiščite Scone Palace, domovanje nekdanje baronske družine Mansfield. Na posestvu stopite do Moot Hilla, kjer se pri kapelici nahaja kamniti prestol, kjer so kronali škotskih kralje. Krajši sprehod po grajskem vrtu in nadaljevanje poti vasici Crathie, kjer si lahko ogledate cerkvico, katero britanski monarhi obiskuje že od časov kraljice Viktorije dalje. Priporočamo tudi ogled slikovitega gradu, ki hrani številne skrivnosti Škotske zgodovine. Zunanji ogled slikovitih grajskih ruševin na svojstvenem klifu, ki se strmo dviga nad morjem.

9. dan: Perth – Edinburgh
Po zajtrku odhod do Edinburgha. Let domov.


CENA: od 995 eur na osebo 

TERMINI: 
julij, avgust, september, oktober 2020

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico na relaciji Ljubljana - Edinburgh - Ljubljana
- vse letališke takse
- najem avtomobila srednjega razreda s prevzemom in oddajo v Edinburghu
- 7 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih ali penzionih na osnovi zajtrka v omenjenih mestih: 1 nočitev v Edinburghu, 2 nočitvi v Obanu, 2 nočitev v Isle of Skye, 2 nočitvi v Invernessu, 1 nočitev v Perthu
- organizacijo potovanja

CENA NE VKLJUČUJE: stroškov goriva, cestnin in parkirnin, kosil in večerij, vstopnin, stroškov po osebnih naročilih, vsega kar ni omenjeno pod "cena vključuje".

CENA JE ODVISNA OD RAZPOLOŽLJIVOSTI SEDEŽEV NA LETALIH.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih