Program

Potovanje po Škotski

1. dan: Ljubljana – Edinburgh
Polet iz Ljubljne do Edinburgha, vožnja proti hotelu. namestitev in čas za ogled Edinburgha.

2. dan: Edinburgh - Oban
Po zajtrku se bomo odpravili na  vožnjo skozi gorato pokrajino Trossachs v regiji Oban na zahodni obali Škotske. Na poti bomo imeli priložnost obiskati Inveraray grad ali  Kilmartin Glen. Videli bomo več kot 350 spomenikov, kot so Nether Largie Cairns -. Grave , iz bronaste dobe in neolitika. Oban je poleg številnih trgovin in restavracij, ena najbolj znanih destinacij Škotske.

3. dan: Oban - Isle of Mull - Oban
Izlet na otok Mull. Raznolika obala, bujno zelenje in impresivna gorska kulisa, naredi otok čaroben. Tobermory, glavno mesto na severu otoka je majhno pristanišče iz 18. stoletja poseben čar pa mu dajejo hiše pastelnih barv. Okolica ponuja več krajših ogledov, kot so izumrli vulkanski krater ali lokalna svetilka.. Na zahodu so čudovite peščene plaže, Calgary Bay. V drugih delih otoka so čudovite peščene plaže in nešteto možnosti za pohodništvo in opazovanje divjih živali. Možnost bomo imeli,da si ogledamo Duart grad, ki ima svoj izvor v 13. stoletju. Obnovljen je bil leta 1911 in je postal lokacija za snemanje večih filmov.

4. dan: Oban - Isle of Skye
Na poti do otoka Skye, bomo naredili postanek v znameniti dolini Glencoe s  pogledom na Ben Nevis. Dolina je vrhunec vseh popotnikov saj je zaradi svoje romantične pokrajine zelo tipičena Škotska kulisa.

5. dan: Isle of Skye
Danes imamo cel dan za romantični otoki Isle of Skye. Otok je odlična lokacija za pohodnike in plezalce z več kot 1000 m visokimi vrhovi. Ogledali si bomo tudi grad Dunvegan, star več kot 7800 let, v katerm je mesto enega najvplivnejših Škotskih klanov. (MacLeod) Nato pa se odpeljemo malo južneje in si ogledamo tovarno viskija. Ta otok je eden izmed glavnih proizvajalcev viskija.

6. dan: Isle of Skye - Inverness
Po zajtrku odhod proti Invernessu. Po prečkanju Skye Bridga se bomo ustaviti za fotografijo gradu EileanDonan, saj je za mnoge najbolj priljubljen Škotski grad. morate vzeti stop fotografijo na "Highlander" grad Eilean Donan gradu.. Nato vožnja do Loch Ness kjer obiščemo ruševine Urquhart Castle. Podrtija izstopa zaradi svoje impresivne lokacije nad jezerom.

7. dan: Inverness – Speyside - Inverness
Obisk zgodovinsko Culloden Battlefield, kjer Jacobite Rising od 1746 prevzela svojo krvavo izid. Ogled Cawdor gradu, kjer je v čudovitem grajskem vrtu velika razstava Shakespeara. Vredno ogleda je mesto Elgin s svojimi impresivnimi katedralskimi ruševinami. Na voljo bo tudi ogled proizvodnje kašmirja.  Vožnja  do severne obale kjer so zelo lepe plaže in z malo sreče bomo lahko celo občudovali delfine.  

8. dan: Inverness – Perth 
Po zajtrku se podamo proti Perthu, ogledamo si mestece, ki že več kot 800 let privablja obiskovalce. Tu obiščemo še Scone Palace, domovanje nekdanje baronske družine Mansfield. Na posestvu stopite do Moot Hilla, kjer se pri kapelici nahaja kamniti prestol, kjer so kronali škotskih kralje. Krajši sprehod po grajskem vrtu in nadaljevanje poti vasici Crathie do cerkvice, katero britanski monarhi obiskuje že od časov kraljice Viktorije dalje. Ogled slikovitega gradu, ki hrani številne skrivnosti Škotske zgodovine. Zunanji ogled slikovitih grajskih ruševin na svojstvenem klifu, ki se strmo dviga nad morjem.

9. dan: Perth – Edinburgh
Po zajtrku odhod do Edinburgha. Let domov.


CENA: od 1250 eur na osebo 
Majhna skupina: 8 oseb

TERMINI: 
17. - 25. avgust 2020
5. - 13. september 2020
2. - 10. oktober 2020

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico na relaciji Ljubljana - Edinburgh - Ljubljana
- vse letališke takse
- vse transferje in izlete
- 7 nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih ali penzionih na osnovi zajtrka v omenjenih mestih: 1 nočitev v Edinburghu, 2 nočitvi v Obanu, 2 nočitev v Isle of Skye, 2 nočitvi v Invernessu, 1 nočitev v Perthu
- slovensko vodenje
- organizacijo potovanja