ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE
 • View Large
  ŠARMANTNA MESTA IN OČARLJIVA NARAVA SEVERNE IN OSREDNJE ŠPANIJE

Program

MADRID – BURGOS – RIOJA – PAMPLONA – SAN SEBASTJAN – BILBAO – SANTANDER – PICO DE EUROPA – OVIEDO – LEON – SALAMANCA – SEGOVIA – EL ESCORIAL – TOLEDO

 

1. dan: BENETKE–MADRID – BURGOS (cca. 250 km)
Polet proti  Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama. Prevzem avta na letališču in vožnja proti severu proti Burgosu, ki je bilo zgodovinsko glavno mesto Kastilije.  Po prihodu priporočamo ogled starega mestnega jedra in rimsko katoliške katedrale posvečene devici Mariji. Katedrala je znana po svoji velikosti in edinstveni arhitekturi. Graditi so jo pričeli 1221 leta in je bila 9 let v uporabi kot cerkev, dokončali pa so jo v francoskem gotskem slogu 1567 leta. Od 1984 leta sodi katedrala pod zaščito Unesca. Poglejte si tudi kraljevski samostan Las Huelgas Reales, ki stoji na obrobju starega dela mesta in je del Opatije Santa María la Real de Las Huelgas. Opatija je bila ustanovljena leta 1180, po nalogu kralja Alfonza VIII. Začela se je v pred-gotskem slogu, potem pa je bil dodan skoraj vsak slog. Samostani so bili opisani kot "tekmeci za lepoto tako v podrobnostih kot oblikovanju in morda neprekosljivi v čemerkoli v svoji starosti in slogu v katerem koli delu Evrope". En samostan ima polkrožne loke z občutljivimi in različnimi stebri; drug ima šiljast slog zgodnje gotike. Notranjost cerkve ima ogromne stebre, ki podpirajo veličastne oboke. Vhod je moderen. Ta samostan je imel v zgodovini izredne privilegije kraljev in papežev.Če bo čas si poglejte še arheološko najdišče Atapuerca. Burgos so leta 2013 razglasili za gastronomsko središče Španije. Nočitev. (HOTEL ABBA BURGOS**** - STANDARDNA SOBA)

2. dan: BURGOS – VINSKO PODROĆJE RIOJA – PAMPLONA (CCA. 250 KM)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi vinsko pokrajino Rioja proti Pamploni. Pokrajina leži ob reki Rioji po kateri je najbrž dobila ime in južno od kantagrijskih gora. Grozdje, ki ga uporabljajo za pridelavo vina v Rioji ne prihaja samo iz Rioje, ampak tudi iz delov okoliških provinc Navarre in baskijske province Alava. Vino so na tem področju pridelovali že za časa Feničanov, najstarejši dokument, ki potrjuje pridelavo odličnega rdečega vina pa je izhaja leta 873 n. št. Letno pridelajo okrog 250 milijonov litrov vina od katerega je 85% rdečega, sledi rose in belo vino. Predlagamo postanek v eni ali več vinarn (BODEGAS) in pokušino vin. V mestu Haro imajo vsakoletni vinski festival na katerem se obiskovalci “obmetavajo” z vinom. Prihod v Pamplono (Iruno po Baskijsko) v popoldanskih urah. Pamplona je znana po vsako letnem festivalu San Fermin, kjer se med 06.- 14. julijem odvija znamenita dirka pred biki. Nočitev. (HOTEL ABBA REINO DE NAVARRA**** - STANDARDNA SOBA)  

3. dan: PAMPLONA – SAN SEBASTJAN – BILBAO (cca. 200 km)
Zajtrk. Nato vožnja proti San Sebastjanu (Donostia v jeziku Baskov), čudovitemu mestu na obali Biskajskega zaliva. Po prihodu se povzpnite na goro Urgull iz katere je izjemen pogled na San Sebastjan. Nato se spustite nazaj v staro mestno jedro, ki je polno restavracij, barov in trgovin. V starem delu mesta so značilne kamnite ulice. Vredni ogleda sta bazilika Santa Maria del Coro in cerkev San Vicente. Sprehodite se še po plaži Concha. Za leto 2016 je San Sebastjan razglašen za evropsko prestolnico kulture. Popoldne cca.1 urna vožnja do Bilbaa. Prihod v Bilbao. Nočitev.  (HOTEL GRAN BILBAO**** - STANDARDNA SOBA)

4.dan: BILBAO – SANTANDER (cca. 110 KM)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Guggenheimovega muzeja. Nato vožnja do Santanderja, glavnega mesta avtonomne province Cantabria. Mesto je danes poznano kot središče multinacionalke Banko Santander. Po prihodu ogled pristanišča, plaže Sardinero, kjer se je v 19. stoletju pričel turizem v Cantabriji , palače Magdalena, ki so jo zgradili Angleži v ekletktičnem, stilu in jo podarili španskemu kralju, lepe katedrale zgrajene leta 1200 v romanskem in gotskem stilu in  Paseo de Perede. Nočitev. (SILKEN RIO HOTEL**** - STANDARDNA SOBA)

5. dan: SANTANDER – PICOS DE EUROPA – OVIEDO (cca. 250 km)
Zajtrk. Vožnja v gorovje Picos de Europa. Gorovje se nahaja 20 km od obale. Ime izvira od pomorščakov, ki so iz ladij, ki so prihajale iz Amerike, že daleč od obale zagledali to hribovje. Hribovje je polno jezer, globokih, več kot 1000 metrov globokih kraških jam  Torca del Cero (1.508 metrov), Sima de la Cornisa (1.507 metrov), Torca los Rebecos (1255 metrov) in Pozo del Madejuno (1.252 metrov), sotesk. V njem živi tudi rjavi medved. Pridelujejo mlečne izdelke, saj pastirji iz nižine v poletnih mesecih pripeljejo krave, ovce in koze na pašo. Nato vožnja do Ovieda glavnega mesta in ekonomskega središča province Asturije. Univerza privablje veliko število tujih študentov, zato je mesto zelo kozmopolitsko. V mestu predajajo tudi prestižno nagrado Princ of Asturia, ki sta jo med drugim dobila tudi Bob Dylan in ameriški podpredsednik Al Gore, leta 2012 pa je bila zanjo predlagana tudi Tina Maze. V Oviedu se je razvila romanska cerkvena arhitektura, ki je močno vplivala na cerkveno arhitekturo po celotnem Iberskem polotoku. Najlepši predstavniki romanike so cerkve Santa María del Naranco, San Miguel de Lillo, Santa Cristina de Lena, the Cámara Santa and San Julián de los Prados. Prav tako je nekaj posebnega La Foncalada, hidravlična struktura narejena še po rimskih načrtih. Nočitev. (HOTEL FRUELA*** - STANDARDNA SOBA)

6. dan: OVIEDO – LEON – SALAMANCA (cca. 350 km)  
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Salamanci. Prihod v Salamanco, ki je znana po eni najstarejših univerz v Evropi, ki jo je leta 1218 ustanovil kralj Kastilije in Leona Alfonz IX. Od leta 1988 je staro mestno jedro je zaradi številnih arhitekturnih stilov romanike, gotike, baroka, renesanse, na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Oglejte si, v baročnem stilu zgrajen, glavni trg Plaza Mayor, ki sodi med najlepše trge v Španiji, salamanški katedrali (staro iz iz 12. stoletja zgrajeno v romanskem stilu in novo v baročnem iz 16. stoletja), hišo iz školjk (Casa de la Conchas), ki je zgrajena v gotskem stilu ter univerzo, ki je zgrajena v stilu renesanse. Nočitev. (HOTEL ARTHEUS CARMELITAS**** - STANDARDNA SOBA)

7. dan: SALAMANCA – SEGOVIA – EL ESCORIAL – TOLEDO  (cca. 320 km)
Zajtrk. Nato vožnja do simpatičnega kastiljskega mesteca Segovie, znane predvsem po najbolje ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si boste ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Ogled prostranih soban, ki jih je dal zgraditi španski kralj Filip II. Stavba s 16 dvorišči, 2673 okni, 1200 vrati in 86 stopnišči predstavlja največjo stavbo v Španiji; med največjimi znamenitostmi pa so samostan, knjižnica in mavzolej, kjer so pokopani španski kralji od Karla V. naprej. Popoldne vožnja v Toledo. Prihod v Toledo. Nočitev. (EUROSTARS TOLEDO *** - STANDARDNA SOBA)

8. dan: TOLEDO – MADRID (cca. 90 km)
Zajtrk Dopoldne ogled glavnega mesta pokrajine Castilla–La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo »Pogreb grofa iz Orgaza«. Popoldne vožnja v Madrid in namestitev. Oddaja avta v mestu. Nočitev. (HOTEL TRYP GRAN VIA*** - STANDARDNA SOBA)

9. dan: MADRID 
Zajtrk. Dan namenjen spoznavanju kozmopolitanskega in modernega mesta. Priporočamo naslednji ogled mesta, ki ga je šele leta 1561 za prestolnico razglasil kralj Filip II. Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España− trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire …  

10.dan: MADRID - BENETKE
Zajtrk. Prosto za oglede Madrida ali drugo. Popoldan privatni transfer do letališča in polet v Benetke. Konec potovanja.
 

CENA: od 999 EUR na osebo

Cena velja za odhode od 1. aprila 2021

Cena vključuje: letalsko vozovnico v ekonomskem razredu, vse letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v omenjenih hotelih na osnovi zajtrka, transfer zadnji dan hotel - letališče, najem avta manjše kategorije, neomejeno število km, kasko zavarovanje, zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1.7 milijona EUR, zavarovanje stekel, luči in podvozja (ne velja v primeru velike malomarnosti), vse takse, 1 voznik.

Cena ne vključuje: stroški po osebnih naročilih, vsi ogledi, vstopnine,  dodatni voznik, bencin, parkirnine, morebitne cestnine, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.


POGOJI ZA VSTOP V ŠPANIJO: 
- izpolnjen spletni obrazec, s tem pridobite QR koda (natisnjena), ki jo morate pokazati ob vstopu v državo 
- potrdilo z negativnim rezultatom CPR ali hitrega testa (največ 72 ur pred prihodom v Španijo)

- ob prihodu v Španiju na letališču potnikom merijo telesno temperaturo