PORTUGALSKA IN DOLINA REKE DOURO, 7 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Na voljo so termini v juliju, avgustu, septembru in oktobru 2020.

1.DAN: BENETKE - LIZBONA - PORTO
Odhod iz Benetk proti Portu via Lizbona. Po prihodu prevzem avtomobila in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev.

2. DAN: PORTO (zajtrk)
Zajtrk. Sledi raziskovanje enega najlepših evropskih mest ob reki Duoro! Od tržnice se mimo vseh glavnih znamenitosti mesta  proti živahni in pisani četrti Ribeiri (obrežje), ki je pod zaščito Unesca. Ogledam Borze, cerkve sv. Frančiška in vzpon do mestne katedrale. Sledi vožnja z ladjico po reki Duoro (1 ura – fotosafari!). Nočitev.

3. DAN: PORTO – VIANA DO CASTELO – PONTE DE LIMA – BARCELOS – BRAGA (zajtrk)
Zajtrk. Privoščimo si celodnevni izlet na sever dežele – manj turističen in bolj tipično portugalski; dežela odličnega vina "verde"… Vožnja do Viana do Castello, kjer se vzpnemo na hrib nad mestom z morda najlepšim pogledom na Portugalskem, sprehodimo se po gozdu in si privoščimo kratek postanek za kavico. Postanek še v simpatičnem mestu Ponte de Lima. Sledi vožnja v Barcelos, ki je morda najbolj simpatično mestece s starim središčem, kjer si privoščimo čas za kosilo in obiščemo vinsko klet "vina verde", gotovo pa kakšno stekleničko vzamemo tudi za na pot. Dan končamo v čudovitem romarske, središču Braga, kjer se sprehodimo po stopnicah cerkvice na hribu in nato v dolino… Namestitev. Nočitev.

4. DAN: BRAGA – GUIMARAES – AMARANTE – VILA REAL - LAMEGO
Zajtrk. Sledi vožnja do nekdanje prestolnice Guimaresa. Postanek v kraju Amarante, ki je znan po ustvarjanju številnih umetnikov. Mesto je najbolj poznano po mostu Ponte de Sao Goncalo. Nadalaljevanje proti Vili Real, umeščenem v hribovito pokrajino. Ogled znane baročne stavbe Mateus Palace in sprehod po mestu. Nadaljevanje proti reki Douro, ki slovi po svojem vinorodnem območju.

5. DAN: LAMEGO – VISEU – COIMBRA – OBIDOS
Zajtrk. Nadaljevanje do mesta Viaseu, ki je bilo že večkrat izbrano, kot mesto z najboljšimi pogoji za življenje na Portugalskem. Ogled znamenitosti, predlagamo vožnjo z vzpenjačo, ki je brezplačna in vam prihrani nekaj 100m hoje. ogled katedrale, cerkev Misericordia, Porta do Soar, trg Republike, mestni park Ribeiro, nakupovalna ulica Rua Formossa, Nossa Senhora do Carmo Church, trg Dom Duarte,… Vožnja do univerzitetnega mesta Coimbra, nahaja se ob reki Mondego. Nadaljevanje do Obidosa, malo mestece obdano z obzidjem, po katerm se lahko sprehodite. Nočitev.

6. DAN: OBIDOS  - SINTRA – CABO DA ROCA – LIZBONA
Zajtrk. Vožnja do Sintre in ogled majhnega mesteca, ki je znano po dveh kraljevskih poletnih rezidencah. Ogled palače Sintra, ki je edini pravi ostanek tipične kraljevske srednjeveške palače. Zgrajena je bila v 14. stoletju, pozneje pa so jo še večkrat povečali. Po tem si oglejte nacionalno palačo Pena, drugo poletno rezidenco portugalskih kraljev, ki izgleda kot grad iz pravljice. Palača stoji na vrhu hriba iz katerega je prekrasen pogled, ki seže vse do Lizbone in Atlantskega oceana. Sobe in pohištvo v njih so lepo ohranjene in so lep primer arhitekture iz 19. stoletja. Po ogledu palač si privoščite kosilo v Sintri in si nato vzemite nekaj prostega časa za sprehode po ozkih ulicah mesta. Nadaljujte z vožnjo do Cabo da Roce, najbolj zahodne točke celinske Evrope. Vožnja do Lizbone. Ogled centra Lizbone: ogled najstarejšega dela Lizbone Alfame, ki je znana po svojih ozkih ulicah, majhnih gostilnicah in tržnicah. Ogled gradu Sao Jorga, mestne katedrale, Torre de Alfama… Zvečer priporočamo večerjo v restavraciji v predelu Bairo Alto, ki je znan po nočnem življenju in fadu. Nočitev.

7. DAN: LIZBONA – BENETKE
Zajtrk. Dopoldne ogled predela Belem iz katerega so se Portugalci v 16.stoletju odpravljali na pomorska raziskovanja. Ogled največjega muzeja kočij v Evropi, belemskega stolpa, ki brani vhod v Lizbono, spomenika pomorščakom in hieromitskega samostana, ki sodi med arhitekturne mojstrovine, v njem pa je tudi grobnica Vasca de Game. V bližini muzeja se haja splaščičarna PASTEIS DE BELEM kjer so prvi začeli izdelovati jajčne tortice. Vožnja do letališča in oddaja vozila. Polet v Benetke.

CENA NA OSEBO: OD 625 EUR DALJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb/Benetke - Lizbona - Zagreb/Benetke
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga
- 6x nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba, hoteli 3*/4*
- najem vozila manjše kategorije z vsemi zavarovanji
- organizacija potovanja