Program

1.dan: ZAGREB - DOHA
Polet ob 08.50 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 16.00 uri. Nadaljevanje poleta v Muscat ob 17.15. Prihod v Muscat ob 19.55 uri. Prevzem avta na letališču. Vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. (HILTON GARDEN INN MUSCAT AL KHUWAIR**** - DOUBLE ROOM)   

2.dan: MUSCAT /zajtrk/
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo naslednji ogled mesta:  elegantna četrta Shatti Al Qurum, sultanova palača Al Alam. Nato ogled ostankov portugalskih utrdb iz 16.st, Jalali in Mirani ter Velike mošeje, ki je ob tem, da predstavlja centralni verski objekt v Muscatu tudi čudovit arhitekturni izdelek. Po postanku in fotografiranju pred mošejo ogled tržnice ali souka/ Muttrah, kjer boste doživeli in lahko tudi okušali pravo bogastvo dišav in okusov. Za konec si pogledate še interaktivni muzej Bait Al Batanda.  Nočitev.  

3.dan: MUSCAT –SEEB – NAKHL – Al SAWADI /zajtrk, večerja/
Zajtrk. Vožnja proti znani ribji tržnici v mestu Seeb. Ogled najrazličnejših morskih pošasti in zverin, ki so v tukajšnjih morjih, nekoč davno plašile pogumnega morjeplovca Sindbada. Po ogledu ribje tržnice vožnja do slikovite vasice Nakl , v kateri si ogledate trdnjavo, ki je bila zgrajena v predislamskih časih . Še posebej pravljično vzdušje ustvarjajo palme, ki obkrožajo trdnjavo. Postanek ob toplem vrelcu, ki izvira iz skal in ustvarja mamljivi bazen s toplo vodo. Popoldanski pogovori in druženje ob bazenu po napornem delu, so postali skozi stoletja način življenja tukajšnjih prebivalcev. Sledi še ogled prav posebnega namakalnega sistema Falaj Nadaljevanje poti proti mestu Al Sawadi Namestitev v hotelu. Večerja.  Nočitev. (AL SAWADI BEACH RESORT**** - DOUBLE SEAVIEW ROOM)

4.dan: AL SAWADI – NIZVA /zajtrk/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do obalnega mesteca Barka, kjer si boste ogledali majhen souk ali tržnico in trdnjavo ob obali. Vožnjo nadaljujete do Fanje kjer se ustavite za fotografiranje doline in slikovite oaze, naredite še postanek za fotografiranje v slikoviti vasici Birkat Al Mawz in se skozi Izki pripeljemo do Nizwe. V Nizvi, k je bila nekoč prestolnica Omana si ogledamo trdnjavo Round Tower in živopisno »srebrno« tržnico kjer se s srebrom trguje skozi stoletja. Kosilo v lokalni restavraciji . Popoldne namestitev v hotelu. Nočitev.  (HOTEL GOLDEN TULIP**** - STANDARD ROOM)

5.dan: NIZWA – BAHLA – JABRIN – MISFAT AL ABREIN- NIZWA /zajtrk/
Po zajtrku se odpeljete proti ograjeni oazi Bahla kjer si ogledate pompozno in največjo trdnjavo iz predislamskih časov katere obnovo je prevzel UNESCO in je uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine. Nato se napotite do naslednje trdnjave nedaleč od Bahle, ki je po mnenju mnogih najlepša trdnjava v Omanu. Trdnjavo Jabrin so zgradili v 17.st. in med ostalim slovi po čudovito izrezljanem lesenem stropu . Zapeljete se do slikovite vasice nameščene na obrobju gora kjer si vzamete čas za sprehod po ozkih ulicah in med prijaznimi ljudmi . Čas se je tukaj ustavil in občutek je kot da bi bili v srednjem veku. Popoldne povratek v Nizwo. Nočitev.

6.dan: NIZWA –SINAW – IBRI - WAHIBA SANDS / zajtrk, večerja /
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Sinawu kjer se lahko ustavite na lokalni tržnici in izkoristite postanek za ogled in fotografiranje. Nadaljevanje vožnje proti puščavi ki je ime dobila po prvotnih prebivalcih Wahiba. Do 15.30 ure bi morali biti na v naprej določenem mestu kjer vas bodo vkrcali na svoje terenske avtomobile in odpeljali do namestitve v puščavi v puščavskem kampu 1000 Noči. Zvečer si lahko privoščite sprehod po puščavskih sipinah in opazovanje zvezdnega neba, ki je ob neokrnjeni nočni svetlobi prav spektakularno. Večerja in nočitev v tipični beduinski arhitekturni stavritvi... Večerja. (1000 NIGHTS CAMP**** – 1 BEDROOM SUITE)

7.dan: WAHIBA – RAS AL HADD / zajtrk/
Zajtrk. Po jasni noči in beduinskem zajtrku vas bodo s terenskim avtomobilom zapeljali nazaj do mesta kjer ste pustili svoj avtomobil. Pretovarjanje prtljage in vožnja v smeri Bilad Bani Bu Alija kjer boste obiskali trdnjavo.Nato vožnja naprej po obalni cesti proti Ras Al haddu. Namestitev v hotelu in čas za sprehode in oglede. Večerja.  Okoli 21.00 ure se lahko odpravite na dve urni potep po plažah in ogled želvjih gnezd v zalivu Ras Al Junayz. Nočitev.  (RAS AL HADD HOLIDAY RESORT*** -DOUBLE STANDARD ROOM)

8.dan: RAS AL HADD – MUSCAT  /zajtrk/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Sura kjer si boste ogledali ladjedelnico v katerih še danes izdelujejo tradicionalne barke, ki jih imenujejo Dhow. Med nadaljevanjem poti do Muscata se ustavite še ob grobnici svetnice Bibi Miriam in nato okopate v kraški vrtači s kristalno vodo / podzemna jama kjer se je obok nad jamo podrl in je zdaj odprta. Po prihodu v Muscat namestitev in nočitev. (HOTEL PARK INN BY RADISSON MUSCAT**** - STANDARD ROOM)

9.dan: MUSCAT - DOHA – ZAGREB (obroki na letalu)
Vožnja na letališče in oddaja avta. Polet proti Dohi ob 05.55 uri. Prihod v Doho ob 06.45 uri in nadaljevanje poleta  proti Zagrebu ob 07.55 uri. Prihod v Zagreb ob 11.55 uri. Konec potovanja. .
CENA: OD 1.670 EUR PO OSEBI

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov.


V ceni je vključeno:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu Zagreb – Muscat – Zagreb in vse takse   
- nočitev v dvo posteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po programu, večerji v Al Sawadiju in Wahiba Sands
- najem avta SUV – Mitshubishi Outlander ali podobno (avtomatik)
- omejeno število km – do 2.000 km za celoten najem, 1 voznik, vse takse, kasko zavarovanje z odbitno franšizo do 150 OMR (350 EUR), zavarovanje proti kraji avta z odbitno franšizo do 150 OMR (350 EUR), zavarovanje odškodninske odgovornosti do 150.000 OMR (350.000 EUR) za vsako nesrečo
- organizacija potovanja

V ceni ni vključeno:
- pridobitev vizuma cca. 50EUR,
- stroški po osebnih naročilih,
- ves bencin (avto morate vrniti s polnim tankom)
- dodatni voznik
- GPS
- parkirnine in morebitne cestnine
- morebitne prometne kazni
- vse kar ni napisano pod cena vključuje

VIZUM: Za vstop v Oman potrebujete vizum, ki ga uredite preko interneta. Vizum stane cca. 50 EUR.

CEPLJENJA: Niso potrebna.

ZA VOŽNJO PO OMANU OB NAŠEM POTREBUJETE TUDI MEDNDARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.