OD SEATTLA DO SAN FRANCISCA, 17 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

SEATTLE - VANCOUVER - VICTORIA ISLAND - OLYMPIC NATIONAL PARK - MOUNT ST. HELEN - PORTLAND - PEŠČENE SIPINE COOS BAYA - CRATER LAKE - KLAMATH FALLS - LAVA BEDS NATIONAL MONUMENT - MOUNT SHASTA - REDDING - LASSEN VOLCANIC NATIONAL PARK - NAPA VALLEY - SACRAMENTO - SAN FRANCISCO

01.DAN: BENETKE - FRANKFURT – SEATTLE   
Polet ob 07.15 proti Frankfurtu. Prihod v Frankfurt ob 08.40 uri in nadaljevanje poleta proti Seattlu ob 11.00 uri. Prihod v Seattle ob 12.00 uri. Prevzem avta na letališču in vožnja do hotela. Namestitev. 

02.DAN: SEATTLE
Zajtrk. Prosto za ogled mesta, ki je središče treh velikih korporacij Microsofta, Starbucksa in Boeinga. Mesto si lahko pogledate iz 183 metrov visoke Igle, kot domačini imenujejo svoj razgledni stolp, obiščete središče Seattla znamenito tržnico Pike Market na katerem je čez 500 trgovin, stojnic in restavracij. Na Pike Marketu stoji tudi prva kavarna Starbucks, ki so jo odprli 1971 leta, lahko se sprehodite po Waterfrontu, si pogledate majhen trg Pioneer Square na katerem je 18 totemov in ob katerem stojijo prelepe neoklasične stavbe, greste v international district, zapeljite se s trajektom na Bainbridge Island (35 minut v eno smer), ker vam vožnja ponudi nepozabne panoramske poglede na mesto in celotni zaliv… Nočitev.

03.DAN: SEATTLE – EVERETT – VANCOUVER (cca. 250 km)
Zajtrk. Nato vožnja do cca. 50 km oddaljenega Everetta in ogled največje tovarne letal na svetu Boeinga. Sprehodili se boste po največji zgradbi (po volumnu) na svetu v kateri izdelujejo Boeinge 747, 777 in 787. Ogled traja cca. 90-100 minut. Po ogledu nadaljevanje vožnje do  Vancouvra. Na poti do Vancouvra se lahko ustavite v Tulalipu v Seattle Premium Outlets. Prihod v Vancouver. Namestitev, Prosto za še kakšen ogled. Nočitev.

04.DAN: VANCOUVER
Zajtrk v lastni režiji. Mesto med morjem in gorami nudi številne možnosti. Priporočamo sprehod po mestnem središću in Robson Streetu, kitajski četrti, ki je največja v Kanadi. Tam si lahko pogledate klasični kitajsko vrt poimenovan po prvem predsedniku Republike Kitajske Sun Yat Tsenu. Gastown in pristanišče vabita k sprehodom, ne smete pa pozabiti pogledat še Stanley Park in viseči most Capilano, ki je atrakcija Vancouvra že več kot 120 let. 137 metrov dolgi viseči most prečka kanjon Capilano na več kot 70 metrih višine.. Če je vreme lepo se zapeljite z gondolo še na 1.250 metrov visoko Grouse Mountain iz katere je izjemen pogled na celotno področje Vancouvra.. Nočitev.

05.DAN: VANCOUVER – VANCOUVER ISLAND (VICTORIA) (cca. 100 km + trajekt)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti Tsawassenu do trajekta. Po cca. 1 urni vožnji s trajektom prihod v Swartz Bay in krajša vožnja do Victorije. Namestitev. Popoldne prosto za oglede in drugo. Nočitev.

06.DAN: VICTORIA
Zajtrk v lastni režiji. Dan namenjen ogledu najbolj britanskega mesta v celotni severni Ameriki. Stavbe in življenje prebivalce spominja na Anglijo. Posebno interesantne so barvito popleskane hiše. Vredna ogleda sta kitajska četrt in British Columbia Museum. Vsekakor se morate sprehoditi po Inner Harbourju, ki je polna trgovinic. Priporočamo tudi, da greste na eno od križarjenj, ki nudijo oglede kitov. Poletje in jesen je namreč obdobje, ko je ob obalah Victorie Islanda polno ork in drugih kitov. Nočitev.

07.DAN: VICTORIA – PORT ANGELES – NACIONALNI PARK OLIMPIC
Zajtrk v lastni režiji in nato vkrcanje na trajekt in odhod ob 10.30 uri proti Por Angelesu v ZDA. Vožnja čez preliv v ZDA traja 90 minut. Prihod v Port Angeles ob 12.00 uri. Popoldne je namenjeno za ogled nacinalnega parka Olimpic. Park je znan po tem, da zajema 4 osnovna področja. Obalno področje, alpski svet, deževni gozd zmernega podnebja in gozdove suhe vzhodne obale. Zaradi svoje raznolikosti so 1981 leta park razglasili za svetovno naravno dediščino. 95% parka je razglašeno za divjino. Park nudi številne možnosti pohodnih variant. Peljite se po HURRICAN RIDGU in imeli boste izjemen razgled na gorsko panorama parka Olimpic. Vrnitev v Port Angeles. Namestitev. Nočitev.

08.DAN: NACIONALNI PARK OLIYMPIC – MOUNT ST. HELEN – PORTLAND (cca. 420 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja na jug proti Portlandu. Na poti, če bo vreme dovoljevalo, se ustavite na Mount. St. Helen, ki je vulkan poznan po svojem izbruhu leta 1980. Posledice velikega izbruha v katerem je bilo tudi veliko umrlih, so vidne še danes. To se vidi na poti do najvišje točke. V Visitor Centru se lahko dobro spoznate z vulkansko aktivnostjo na tem področju in vulkanskih izbruhih nasploh. Nato nadaljevanje vožnje proti Portlandu, glavnemu mestu države Oregon. Prihod in namestitev. Nočitev.

09.DAN: PORTLAND
Zajtrk. Dan namenjen ogledu Portlanda, ki mu pravijo mesto vrntic. Zato si morate pogledati 52 akrov velik Rose Test Garden v katerem je čez 8.000 vrntic. Ko boste hodili skozi avtentične japonske vrtove boste lahko uživali v izjemnih pogledih na Mt. Hood. Prav tako morate poiskusiti izjemne krofe po katerih je znan Portland. Nočitev.

10.DAN: PORTLAND – NEWPORT – COOSE BAY (cca. 390 KM)  
Zajtrk. Nato nadaljevanje vožnje proti jugu. Ko boste zavili proti zahodu boste kmalu prišli do obale, ki je polna izjemnih pogledov. Posebno je cesta 101 lepa med Newportom in Coose Bayem. Na tem delu je tudi najbolj fotografiran svetilnik na zahodni obali Heceta Head. Ne smete zamuditi ogleda sipin v bližini Florenca po katerih se morate zapeljati z beach buggiji. Prihod v Coose Bay. Namestitev. Nočitev.

11.DAN: COOSE BAY – CRATER LAKE NACIONALNI PARK – KLAMATH FALLS (cca. 580 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Vožnja do nacionalnega parka in najglobjega jezera v ZDA Crater Lakea. Jezero je nastalo v vulkanski kalderi, globoko pa je kar 656 metrov. Jezero je znano po svoji temno modri barvi in izredni prosojnosti vode. Nato vožnja do Medforda. Nočitev.

12.DAN: KLAMATH FALLS – LAVA BEDS NATIONAL MONUMENT – MOUNT SHASTA – REDDING (330 KM) (zajtrk)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti Lava Beds National Monumentu. Gre za področje, ki so ga oblikovali vulkanski izbruhi v zadnjih 500 tisoč letih. Zaradi vulkanke aktivnosti je nastalo čez 700 jam, v nekaterih od njih so ostanki jamske umetnosti, ki so jih ustvarili Indijanci. Področje je v novejši ameriški zgodovini bilo prizorišče številnih bitk. Narava v parku je puščavska. Nato nadaljevanje vožnje proti Reddingu. Priporočamo postanek pod Mt. Shasto, 4.332 metrov visokem vulkanu. Mt. Shasta je 5 najvišja gora v Kaliforniji. Pogled na goro, ki se dviga 3.000 metrov nad pokrajino je veličasten. Prihod v Redding. Nočitev. 

13.DAN: REDDING – WHISKY TOWN – LASSEN VOLCANIC NP – REDDING
Zajtrk v lastni režiji.. Nato izlet v nekdanjo mesto zlatokopov Whyskytown, ki leži ob istoimenem jezeru. Možnost kopanja v jezeru. V Reddingu priporočamo sprehod po Sundial Bridgu. Popoldne ogled nacinonalnega parka Lassen, ki je Poznan po številnih vulkanih, fumarolah, naravnih bazenih z vročo termnalno vodo, travnikih, ki so polni divjega cvetja… Površje kaže na nedavno divjo vulkansko aktivnost. Vrnitev v Redding. Nočitev.

14.DAN: REDDING – SANTA ROSA - SACREMENTO (cca. 450 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti vinski pokrajini Napa Valley od koder prihajajo najboljša ameriška vina. Ogled središča Santa Rose in nato vožnja proti glavnemu mestu Kalifornije Sacramentu. Ogled starega dela mesta z lesenimi tlaki, kočijami in ulicami, ki so polne zastav. V bližni Sacramenta je Švicar Sutter leta 1848 odkril zlato. To odkritje je nato povzročilo največjo zlato mrzlico v zgodovini in odprlo množično naseljevanje Kalifornije. Nočitev. 

15.DAN: SACRAMENTO - SAN FRANCISCO 
Zajtrk v lastni režiji. Vožnja do San Francisca. Priporočamo vožnjo čez Golden Gate. Po prihodu v San Francisco dan namenjen ogledu najbolj filmanega mesta na svetu. Nočitev. 

16.DAN: SAN FRANCISCO – ZURICH
Zajtrk v lastni režiji. Dopoldne še prosto za ogled mesta in nato vožnja na letališče v San Franciscu. Oddaja avta na letališču. Polet ob 20.05 uri proti Zurichu.

17.DAN: ZURICH - BENETKE
Prihod v Zurich ob 15.50 uri in nadaljevanje poleta proti Benetjam ob 17.40 uri. Prihod v Benetke 18.45 uri. Konec potovanja.  

CENA: 2190 eur na osbo

Termini so možni od 1. junija 2021 dalje

 

Potovanje je možno podaljšati v San Franciscu

Cena vključuje:

- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu
- 1 kos čekirane prtljage do 23 kg + ročno prtljago
- namestitve v dvoposteljni sobi v hotelih 3* ali 4*
- najem vozila (LARGE CATEGORY - CHEVY MALIBU ali pšodobno) s prevzemom na letališču v Seattlu in in oddajo na  letališču v San Franciscu, z neomejenim število km, kasko zavarovanjem, zavarovanje proti kraji vozila (ne zavaruje osebnih stvari), zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1 milijona USD, enosmerni najem, vse takse

Cena ne vključuje:

stroškov po osebnih naročilih, morebitnih resort feejev v hotelih (Seattle, San Francisco), ki se plačajo na licu mesta,  morebitne turistične takse, ki se plačajo na licu mesta, vse vstopnine, cestnine, parkirnine, morebitne prometne prekrške, ves bencin (avto  morate vrniti s polnim rezervarjem), morebitno zavarovanje izgube avto ključev in asistence na cesti (priporočamo) - cca. 9 USD na dan, dodatnega voznika, GPS, TRAJEKTNI VOŽNJI TSAWASSEN - SWARTZ BAY in VICTORIA - PORT ANGELES.

 

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

Cepljenja: Niso potrebna. 

ZA NAJEM AVTOMOBILA POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.