NEW YORK IN FLORIDA, 11 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Idealna kombinacija. V treh dneh lahko spoznate veliko strani življenja v New Yorku, nato odletite v Orlando na sončno Florido. Pot po “Sunshine Stateu” vam bo pokazala številne zanimivosti od zabaviščnih parkov Orlanda, plaž St. Petersburga in nočnega življenja v Miamiju.

NEW YORK IN FLORIDA, 11 DNI

TERMIN: 24. APRIL - 04. MAJ

01. DAN: LJUBLJANA – NEW YORK
Polet proti New Yorku. Prihod v New York. Transfer do hotela. Nočitev.

02. - 3. DAN: NEW YORK
Dneva za raziskovanje opevanega New Yorka. Priporočamo naslednje oglede: Lincoln Center, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick Cathedral, Times Square, Greenwich Village, kitajska četrt, Mala Italija, Battery Park iz katerega lahko vidite Kip Svobode in Elis Island, ki je bil tudi za mnoge slovenske priseljence prvi stik z Ameriko. Na Manhattnu pa se lahko povzpnete na Empire State Builidng – simbol New Yorka, ki je bil dolgo najvišja stavba na svetu in iz katerega je enkraten pogled na celotni Manhattan.  Priporočamo še ogled enega izmed odličnih newyorških muzejev (Moma, Gugenheim, Metropolitan) sprehod po Central Parku, Broadwayu. Zvečer priporočamo ogled ene od predstav na Broadwayu. Nočitev.

04. DAN: NEW YORK – MIAMI
Transfer na letališče in polet proti Miamiju. Po prihodu v Miami prevzem avta in vožnja do hotela. Nočitev.

05. DAN: MIAMI BEACH
Priporočamo ogled četrti Art Deco, modnega South Beacha, Miami Sea akvarija, Ocean Driva. Seveda vas bo privabila bela peščena plaža, v Coral Reef State Parku pa si lahko pogledate koralni greben iz čolna, ki ima stekleno dno ali s snorkljanjem. Stara umetniška četrt Coconat Grove se je razvila v zanimivo modno sceno. Zvečer se tam lahko sprehajate po ozkih stranskih ulicah ali preprosto tam spijete cocktail. Lahko se ob obali zapeljete severno proti Fort Lauderdalu in Palm Beachu ali južno del poti proti Key Westu. Lahko pa preprosto uživate na peščeni plaži Miami Beacha. Nočitev

06. DAN: MIAMI – KEY WEST (CCA. 220 KM)
Zapustili boste celino in se peljali po 42 mostovih, ki povezujejo otoček z otočkom dokler ne pridete na Key West. Tam obiščite hišo Ernesta Hemingwaya in bar, ki ga je najrajši obiskoval “Sloppy Joes. Obiščite najbolj južno točko celinskih Združenih držav Amerike in se zvečer se sprehodite po Duval Streetu, ki je polna barov, restavracij (hotel se nahaja na tej ulici) in nočnega življenja.  Nočitev. 

07. DAN:  KEY WEST  – EVERGLADES CITY – NAPLES  (CCA. 350 KM)
Vrnitev do Miamija. Skoraj takoj po prihodu na celino zavijete na Tamian Trail in ob močvirju Everglades proti Naplesu. Na poti do Naplesa (približno 20 km pred Naplesom) zavijte levo in se ustavite v Everglades Citiyu, kjer lahko greste na 60- 90 minutno vožnjo s čolni na propelerje po močvirju Everglades (čolni so za 6 oseb). Na tej vožnji boste spoznali floro in fauno velikanskegqa močvirja, ki je nekoč zavzemalo polovico Floride.  Nato krajša vožnja do Naplesa. Prihod v Naples. Namestitev v hotelu v središču starega dela mesta. Prosto. Naples je Poznan kot počitniška meka milijonarjev.  Nočitev. 

08. DAN: NAPLES – FORT MYERS – SARASOTA – ST. PETERSBURG - ORLANDO (450 KM)
Vožnja ob obali proti severu Floride. Ustavite se v Fort Myersu kjer priporočamo ogled zimskih rezidenc  velikih prijateljev  izumitelja in botanika Tomasa Alve Edisona in ustanovitelja tovarne avtomobilov Ford Henriya Forda. Nekdanji rezidenci sta danes muzej v katerem si lahko pogledate številne Edisonove izume in modele najbolj uspešnih Fordovih avtomobilov. Rezidenci stojita sredi čudovito ohranjenega vrta. Nato nadaljujte pot proti St. Petersburgu.  Priporočamo postanek v Sarasoti, ki je polna umetnikov in galerij. V St. Petersburgu priporočamo ogled največjega muzeja Salvadorja Dalija izven Španije, v bližnjem Clearwaterju pa lahko vidite sedež Scientološke cerkve, katere član je npr. tudi Tom Cruise. Nato nadaljujte vožnjo proti Orlandu. Na poti do tja se ustavite v predmestju Tampe Ybor Citiy in si oglejte eno od prodajalen kubanskih cigar. Ulica v Ybor Citiyu je polna tudi restavracij in barov. (ULICA JE NEDALEČ OD GLAVNE AVTOCESTE, KI POVEZUJA TAMPO Z ORLANDOM)  Lastniki so Kubanci, ki so na to področje prišli že dosti pred prihodom Castra na oblast na Kubi.  Prihod v Orlando. Namestitev. Nočitev. 

09. DAN: ORLANDO 
Med bivanjem v Orlandu priporočamo naslednje stvari: Izlet v St. Augustine Vožnja na vzhodno obalo Floride. Prihod v najstarejše mesto mesto v Združenih državah Amerike St. Augustine. V mestu so obnovili številne stare stavbe, ki so polne španskega šarma.  Na poti nazaj se lahko ustavite na znanem dirkališču Daytona Beach in se nato skozi nasade pomaranč vrnete do Orlanda.Lahko pa ostanete v Orlandu in dan namenite ogledu zanimivosti v Orlandu in njegovi okolici. Lahko si pogledate Seaworld, 4 Disneyeve parke, otoke Universala kamor sodita Universal in Adventure Studios. Nočitev. Lahko pa se odpravite v Cape Caneveral in si pogledate raketno izstrelišče in greste v simulator Space Shuttla in občutite kako so se počutili astronavti ob izstrelitvi. Nočitev.Imate pa tudi odličen šoping v Premium outletih na Vineland Avenue in na International Drivu, kjer imate na voljo praktično vse svetovne znamke. Lahko se zapeljete do 50 kilometrov oddaljenega Cape Canaverala in si pogledate Nasa Space Center.

10.DAN: ORLANDO - MIAMI - POLET DOMOV
Vožnja do Miamija. zvečer oddaja vozila na letališču in polet proti Ljubljani.

11.DAN: LJUBLJANA
Prihod v Ljubljano. Konec potovanja.

CENA: OD 1.365 EUR/OSEBI (VELJA V KOLIKOR POTUTJEJO 4 OSEBE)
CENA: OD 1.690 EUR/OSEBI (VELJA V KOLIKOR POTUJETA 2 OSEBI)

 

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


Aranžma vključuje:- letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana – New York – Miami - Ljubljana
- vse letališke takse,
- namestitev v dvoposteljnih/štiriposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije na osnovi nočitve
- zajtrk v času bivanja v New Yorku
- najem avta na Floridi – midsize, neomejeno število kilometrov, zavarovanje v višini 1.7 milijona evrov, dodatni voznik organizacija potovanja.
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vso prehrano, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

Cepljenja: Niso potrebna.

ZA NAJEM AVTOMOBILA MORATE IMETI MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.