NAMIBIJA, 13 DNI

Pošljite povpraševanje

Program


WINDHOEK – SOSSUSVLEI - SWAKOPMUND – DAMAR -  KAOKO - SLAPOVI EPUPA - OVAMBO - ETOSHA NACIONALNI PARK – GOROVJE OTAVI

1.dan: EVROPA – WINDHOEK
Polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti prestolnici Namibije.

2.dan: WINDHOEK – SOSSUSVLEI / 280 KM /
Prihod in prevzem avtomobila ter vožnja proti jugu in popoldne že srečanje z puščavo in slikovitimi sipinami, ki spreminjajo obliko in barvo odvisno od sončne svetlobe in vetra. Sipine v Sossuvleiu ne veljajo samo za najvišje puščavske sipine na svetu ampak tudi ene najlepših in slikovitih na zemlji.

3.dan: SOSSUSVLEI
Danes bo treba vstati zgodaj da bi lahko opazovali sipine v svetlobi vzhajajočega sonca. Dan namenjen ogledovanju sipin in obisku 30 m globokega kanjona Sesriem katerega starost ocenjujejo na 18 milijonov let.

4.dan: SOSSUSVLEI - SWAKOPMUND / 385 KM /
Jutranja vožnja ob Atlantskem oceanu. Na levi strani se pred nami razprostira neskončno morje na desni pa gorska veriga. Na svoji poti prečkate mesečevo pokrajino v kateri se nahaja slikoviti Kuiseb kanjon. V Walvisbayu obisk 5000 let stare lagune, ki je raj za ptiče vseh vrst, ki jih je tukaj okoli 160.000. Popoldne boste prispeli v Swakopmund in se namestili v lodžu.

5.dan: SWAKOPMUND
Celotni dan za ogled in sprehode po lepem obmorskem mestu in njegovih živopisnih ulicah. Po želji se lahko odločite za izlet z ladjo ali celo za kakšen safari izlet z letalom.

6.dan: SWAKOPMUND – DAMAR / 340 KM/
Vožnja proti Twylfelfonteinu. V kolikor se vam nasmehne sreča boste lahko opazili kakega puščavskega slona in antilope. Med potjo se lahko ustavite v vasici plemena Damar in si ogledate tradicionalni način življenja plemena. Nadaljni ogled na poti je tako imenovano zažgano gorovje, ki je v resnici 80 milijonov let stara nakopičena vulkanska lava v višini 200 m in kamnite orgle, ki so stare okoli 150 milijonov let in so ne glede na to da so neuglašene še danes v dobri kondiciji. Prihod in namestitev v lodžu.

7.dan: DAMARLAND – KAOKO / 260 KM /
Zjutraj si ogledate Twyfelfontein in znamenite skalne poslikave, ki so jih ustvarili lokalni prebivalci še v kameni dobi. To področje je leta 1970 Unesco uvrstil v svetovno kulturno dediščino. Naslednja etapa na vaši poti bo obisk 260 milijonov starega kamnitega gozda. V Opuwu se boste lahko naučili veliko o Afriki in občudovali ženske Herero v tipičnih oblačilih z viktorijanskimi krili in tudi predstavnike plemena Himba. Namestitev v lodžu iz katerega se ponuja fantastičen razgled po grmičasti savani Kaoko pokrajine. V tej izredno slikoviti in grobi pokrajini se nahajajo tudi naravni fenomeni v obliki krogov, ki so raztreseni po savani vendar znotraj teh krogov premera 5 do 8 metrov ne raste nobena rastlina. Znanstveniki še danes ne morejo podati jasne razlage za nastanek tega fenomena. Nočitev.

8.dan: KAOKO – SLAPOVI EPUPA / 400 KM /
Vožnja po pokrajini Kaoko in prvo srečanje z mogočnimi drevesi baobab. Med potjo obisk plemena Himba, ki velja za enega najlepših plemen na svetu. Naprej vožnja ob reki Kunene, ki je naravna meja med Namibijo in Angolo ter na koncu še ogled 35 m visokih slapov Epupa. Povratek v camp in nočitev.

9.dan: KAOKO –OVAMBO / 310 KM /
Vožnja po pokrajini Ovambo proti največjemu mestu v pokrajini. Mesto Oshakati, so ustanovili 1966. leta kot sedež južnoafriških vojaških sil v vojni za osamosvojitev Namibije. Med potjo si v vasici Tsandi lahko ogledate tržnico in način življenja plemena Ovambo . Prihod v lodž in namestitev.

10.dan: OVAMBO – ETOSHA NACIONALNI PARK
Nedaleč od našega prenočišča se začenja nacionalni park Etosha v katerem si boste lahko ogledali zebre, slone, gnuje,impale in še druge velike živali. Z nekaj sreče pa si boste med potjo lahko ogledali še leve in geparde. Nočitev.

11.dan: ETOSHA – GOROVJE OTAVI
Vožnja v vzhodni del Etosha parka in med potjo ogled nekaterih živali , ki ne živijo v zahodnem delu parka. Med njimi je mnoštvo antilop, leopard, simpatične poskočne impale in druge živali. Namestitev v lodžu .

12.dan: OTAVI – WINDHOEK – EVROPA
Povratek v Winhoek, oddaja avta na letališču in polet nazaj v Evropo.

13. dan: PRIHOD V EVROPO
Prihod v Ljubljano. Konec potovanja

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

 

Cena vključuje:
- letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana - Windhoek - Ljubljana,
- vse takse
- najem avta, neomejeno število km, 1 voznik, vsa zavarovanje do 1.7 milijona EUR,
- namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka,
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
- stroške po osebnih naročilh,
- napitnine,
- stroške bencina, vstopnine
- morebitna dodatna zavarovanja avta na licu mesta,
- vse kar ni omenjeno pod cena vključuje

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizum: Za vstop v Namibijo potrebujete vizum. Potni list vam mora veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu domov, 2 fotografiji podpisani na zadnji strani, 50 EUR + stroški poštnine.