NAMIBIJA, 12 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Spoznajte raznolikost čudovite dežele. Etosho nacionalni park z neštetimi divjimi živalmi, slikovito pokrajino Damarland z domorodci ki živijo v sozvočju z naravo enako kot so živeli več tisoč let nazaj. Puščavske slone in nosoroge, ki so edini v teh krajih, dih jemajočo obalo ob kateri so še najbolj znani svetovno pomorščaki začutili strah in spoštovanje, prisrčna mesta ob atlantski obali, ki nas popeljejo v čas kolonialne Nemčije, eno izmed osmih čudes sveta Sossusvlei , in še ostale prečudovite kraje v Namibiji, ki to deželo naredijo tako posebno.

1. DAN: LJUBLJANA - WINDHOEK
Polet iz Zagreba proti Istanbulu ob 20.15 uri. Prihod v Istanbul ob 23.20 uri.

2. DAN: WINDHOEK
Nadaljevanje proti Johannesburgu ob 01.35 uri. Prihod v Johannesburg ob 10.20 uri. Nadaljevanje ob 12.00. Prihod v Windhoek ob 14.00 uri. Prevzem avta in vožnja do hotela.  Prosto popoldne za ogled mesta.

3. DAN: WINDHOEK – ETOSHA NACIONALNI PARK  cca 530 km (4-5 UR VOŽNJE)
Zajtrk. Vožnja preko Okahandje in Otjivaranga do Etoshe. Nacionalni park Etosha zavzema 22,000 kvadratnih kilometrov. V njem živi 114 različnih živalskih vrst in 340 različnih vrst pričev.  Etosha je eden največjih naravnih rezervatov na svetu s posebnim šarmom. Medtem ko se morate v drugih parkih v Afriki voziti naokoli in iskati živali, se v Etoshi namestite ob enem izmed napajališč in opazujete živali kako prihajajo k vam. In to ne ena ali dve ampak v stotinah.

4. DAN: ETOSHA  cca  200 km
Zajtrk. Po zajtrku se zapeljete v park na safari. Med safarijem obisk  različnih področij v katerih se nahajajo različne živalske vrste. Med ostalimi  zebre, impale, antilope, žirafe, sloni in druge. Preden se zmrači povratek v kamp.

5. DAN: ETOSHA – DAMARLAND
Zajtrk. Vožnja proti Damarlandu in obisk  kamnitega gozda. Nastanek tega naravnega fenomena sega 200 milijonov  let v preteklost, ko se je tu rastoče drevje  podrlo v in se vgreznilo v  blato ter se skozi  kemični proces spremenila v kamen.  Med potjo ogled nenavadne rastline Welwitschia Mirabilis, ki velja za  botanično “čudo” in eno najbolj zdržljivih rastlin na planetu. Velja tudi za živi fosil saj je takšna kot danes rastla tudi v času, ko so po zemlji hodili dinozavri.  Morda boste imeli srečo in srečali “puščavskega slona”, ki živi samo na tem področju. Če se boste zjutraj odpravili iz hotela okoli 08.00 ure, potem boste imeli čas tudi za ogled področja kjer so že pred približno 5000 leti domorodci v skalo  vgravirali različne motive iz svojega vsakdana. Področje je kot nekakšna časovna kapsula v kateri so ujeti prizori in preteklega časa. Nekateri  simboli , ki so vgravirani v kamen  predstavljajo solarni sistem. Drugi so služili za obrede, ki so jih izvajali Šamani, ki so preko simbolov na skalah stopali v kontakt z drugim svetom. Na nekaterih skalah so vgravirani načrti  izvirov z vodo. Od leta 2007 pa so skalne gravure v Twyfelfonteinu  zaščitene kot svetovna kulturna dediščina. Vožnje od kamnitega gozda do Twyfelfonteina je ena ura. Od tu do namestitve pa še dve uri vožnje. 

6. DAN: DAMARALAND – SWAKOPMUND  (CCA 2-3 UR VOŽNJE)
Vožnja do področja kjer so že pred približno 5000 leti domorodci v skalo  vgravirali različne motive iz svojega vsakdana. Področje je kot nekakšna časovna kapsula v kateri so ujeti prizori in preteklega časa. Nekateri  simboli , ki so vgravirani v kamen  predstavljajo solarni sistem. Drugi so služili za obrede, ki so jih izvajali Šamani, ki so preko simbolov na skalah stopali v kontakt z drugim svetom. Na nekaterih skalah so vgravirani načrti  izvirov z vodo. Od leta 2007 pa so skalne gravure v Twyfelfonteinu  zaščitene kot svetovna kulturna dediščina. Nadaljevanje vožnje proti Swakopmundu z vmesnim postankom v majhni vasici Uis, kjer je včasih bilo veliko rudarsko področje za kopanje kositra. Ko je leta 1991 cena kositra tako  padla, da so posledično zaradi neekonomičnosti zaprli tudi bližnje rudnike je mesto Uis izgubilo toliko prebivalcev, da so ga prekategorizirali v vasico.  Nato prihihod v Swakopmund in namestitev. Swakopmund velja za najbolj znano letovišče v Namibiji in nas po izgledu zaradi svoje ureditve in arhitekture prestavi v čas nemških kolonij v Afriki. Prosto za sprehode po očarljivem mestu. Nočitev.

7. DAN: SWAKOPMUND
Prosto za ogled mesta, ki so ga ustanovili leta 1892 in je živa zgodovina nemškega kolonializma v Afriki. Priporočamo obisk lokalnega muzeja, galerije s kristalom in akvarija. Lahko pa si privoščite tudi izlet z ladjo po zalivu Valvis ali izlet v puščavo in obisk najmanjših prebivalcev “Bušmanov”, ki živijo v puščavi . Nočitev.

8. DAN: SWAKOPMUND – SOSSUSVLEI  cca 400km (5-6 UR VOŽNJE)
Vožnja po čudovitem Namib Naukluft Parku  mimo kanjona Kuiseb in prehoda Gaub po pokrajini , ki je neštetokrat slikana in fotografirana in predstavlja tipično sliko Namibije. Posušena drevesa, razpokana tla , oranžne sipine poraščene z redkimi travnatimi zaplatami in neskončno modro nebo v ozadju ustvarjajo magično ozračje in eno najimenitnejših  pojavov , ki jih lahko ponudi narava. Mogoče je pravi izraz za to pokrajino “ galerija narave”.  Popoldne prihod v kamp ob vznožju okamenelih puščavskih sipin.

9. DAN: SOSSUSVLEI  cca 200 km
Zajtrk. Zgodaj zjutraj vožnja v Deadvlei in Sossusvlei. Med mogočnimi  rdečimi peščenimi sipinami Sossusvlei, ki spadajo med najvišje na svetu  leži  Deadvlei  nekoč veliko  močvirje , ki  se  je spremenilo v suho glineno razpokano površino na katerem so kot nekakšne antene posejana suha drevesa.  Močvirje naj bi nastalo ko je reka Tsauchab poplavila  in ob tem nanesla veliko blata in mulja ter ustvarila plitva jezera v katerih so rastla drevesa. Ko so peščene sipine v okolici naredile  naravno pregrado in reka ni več napajala močvirje se je to počasi izsušilo in drevesa, ki so rastla  na njem so se z leti posušila in se v suhem podnebju fosilizirala ter ostala taka kot so bila včasih. Vse skupaj tvori nepozabno sliko in uvršča to pokrajino med modernih 8 čudes sveta.

10. DAN: SOSUSVLEI – WINDHOEK 390KM – 5.5 UR
Zajtrk. Vožnja z vmesnimi postanki proti Windhoeku kamor boste prišli v popoldanskih urah . Namestitev.

11. DAN: WINDOEK – POLET PROTI EVROPI
Zajtrk. Oddaja vozila na letališču. Ob 15.05 uri polet proti Johannesburgu in nato proti Istanbulu.

12. DAN: POVRATEK
Prihod v Zagreb ob 08.15 uri. Konec potovanja.

NAJEM VOZILA:
- TOYOTA FORTUNER AUTOMATIK 4X4 ALI PODOBNO VOZILO ISTE KATEGORIJE
- kasko zavarovanje z odbitno franšizo, znesek je kasneje povrnjen preko evropske zavarovalnice, v primeru da pride do poškodovanja vozila
- neomejeno število kilometrov
- vključen GPS
- dodatni voznik brezplačno
- zavarovanje proti kraji in požaru
- zavarovanje gum, stekla in podvozja
- ob prevzemu mora voznik vozila predložiti veljavno vozniško dovoljenje in svojo kreditno kartico (Visa, Mastercard, American Express, Diners) - kartica mora imeti izbočen zapis pri številki kartice
- ob prevzemu se na kreditni kartici blokira depozit v višini cca. 350 EUR, ki se ob oddaji vozila ponovno sprosti (če ne pride do poškodovanja vozila)
- v primeru poškodovanja vozila vas lahko renta car ob oddaji bremeni do nekega zneska, vendar vam kasneje evropska zavarovalnica znesek povrne (izjema so okoliščine, kjer je bilo poškodovanje zaradi neupoštevanja prometnih predpisov, malomarnosti itd)
- prevzem in oddaja s polnim tankom
- prevzem in oddaja letališče Windhoek
- doplačilo na licu mesta okoljska taksa, ki v ceno ni vključena, cca 30 EUR/najem

CENA PO OSEBI: 1.795 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Windhoek – Zagreb
- letališke pristojbine
- 9x nočitev v izbanih namestitvah, dvoposteljne sobe
- 9x zajtrk, 4x večerja
- najem vozila z vsemi zavarovanji
- organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:
- pridobitve vizuma za vstop v Namibijo, ureja ambasada na Dunaju, strošek vize 80 EUR + kurir (potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev po odhodu)
- za Južno Afriko vizuma ne potrebujete, ker ste samo v transferju
- vse kar ni zapisano pod cena vključuje
- ob prevzemu renta carja doplačajte za dodatno rezervno gumo, zaradi vročine in slabih cest na določenih predelih, defekti niso redki