Program

1.dan: BENETKE – MUNCHEN - MEXICO CITY
Polet ob 17.15 uri proti Munchenu. Prihod v Munchen ob 18.20 uri in nadaljevanje poleta proti Mexicu Citiyu ob 22.40 uri

2.dan: MEXICO CITY (zajtrk na letalu)
Prihod v Mexico City ob 04.35 uri. Transfer do hotela. Nato odhod ob 09.30 uri na 5 urni ogled mesta.  Ogledali mesto, ki so  začeli graditi leta 1325,  gradnja pa je trajala skoraj dve stoletji. Rezultat tega dela je bilo mesto z 200.000 prebivalci z urejenimi kanali in cestami, piramidami, ki so se zaradi načina izdelave ometa s katerim so bile obložene  sijale v sončni svetlobi. Na vrhovih piramid so vzvišeno stali templji posvečeni božanstvom takratne civilizacije. Danes je to največje mesto na svetu z več kot 25.milioni prebivalcev, ki leži na 2300 m nadmorske višine, z ugodno klimo preko celega leta., ki kljub nevzdržni rasti in urbanizaciji hrani v sebi čar nekdanjih dni. Najprej si bomo ogledali glavni trg Zocalo, katedralo, Nacionalno palačo s slovitimi freskami Diega Rivere in na koncu še izjemni antropološki muzej v katerem se boste lahko spoznali s kulturami, ki so obstajale na področju Mehike pred prihodom Špancev. Po ogledu transfer do hotela. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev. (HOTEL ROYAL REFORMA**** - STANDARD ROOM)

3.dan: MEXICO CITY – GUADELOUPE – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku odhod ob 09.00 uri na 6 -7 urni ogled v okolico Mexico Citiya. Pogledali si boste baziliko Guadalupske matere božje, zaščitnice Mehike. V tem svetem romarskem kraju za Kristijane se vsako leto 12. decembra zbirajo procesije vernikov, v spomin na dan, ko se je prikazala devica Marija. Nato vožnja do arheološkega kompleksa Teotihuacan - mesta bogov, ki ni samo arheološki kompleks in najpomembnejše mesto Srednje Amerike v preteklih časih, ampak tudi center in osrednja os, kjer se prepleta večina mitologij Mehike - stičišče bogov, nebes, zemlje in človeka. Po prihodu sprehod po Aveniji Mrtvih in ogled templja Quetzalcoatl, Citadele, Piramide sonca, Piramide lune, Trga lune in ostalih znamenitosti. Povratek v Mexico City . Nočitev

4.dan: MEXICO CITY – CUARNEVACA – TAXCO – MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Nato ob 09.30 uri celodnevni izlet v Taxco, ki leži na pol poti iz Mexico Citiya proti Acapulcu. Na poti se boste ustavili v mestu večne pomladi Cuernavaci. Po prihodu v Taxco ogled idiličnega kolonijalnega mesteca, kjer so nekoč bili največji rudniki srebra v južni in srednji Ameriki. Sprehod po značilnih ozkih ulicah s tradicionalnimi mehiškimi hišami, prodajalnami srebra in osrednjim trgom nad katerim kraljuje ena najlepših cerkva v Mehiki. Vrnitev v Mexico City v večernih urah. Nočitev.

5.dan: MEXICO CITY – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN (zajtrk, all inclusive)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 10.45 uri proti Cancunu. Prihod v Cancun ob 13.55 uri in transfer do Playe del Carmen. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev. (VIVA WYNDHAM MAYA**** - SUPERIOR GARDEN VIEW)

6-9.DAN: PLAYA DEL CARMEN (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Priporočamo izlet v Chitzen Itzo, Tulum, Xelho…. Spodaj imate opis Chitzem Itze najbolje ohranjenega majevskega mesta.

Ogled ruševin - CHITZEN ITZE - najznamenitejšega in najbolje ohranjenega mesta Majev in kasneje mesta Toltecov  na polotoku Yucatan.  Prestolnica Majev med  5. in 10.st. n.š. in kasneje prestolnica Toltekov, ki so se sem preselili iz svoje prejšnje prestolnice Tule in eden najobsežnejših arheoloških kompleksov na polotoku. Ogled templja Kukulkan - piramide ki so jo  Maji uporabljali v posvetne namene in za preučevanje astronomije. Na vsaki strani piramide je 91 stopnic /4 x 91/ kar skupaj  z vrhnjo ploščadjo šteje 365 stopnic - dni, vsako izmed devetih nadstropij piramide je razdeljeno s stopnišči na 18 delov - 18 mesecev v sončnem letu Majev, na vsaki strani piramide se nahaja 52 plošč , ki ponazarjajo število let v enem ciklusu /v našem koledarju stoletje/ Najspektakularnejši dogodek pa se zgodi vsako leto 21 Marca in 23 Septembra ob spomladanskem in jesenskem enakonočju,  ko sence  kamnitih trikotnikov, ki se nahajajo na severnem stopnišču v določenem položaju sonca, oblikujejo valovito kačo, ki se spomladi vzdiguje / ko se dan prične daljšati/ in jeseni spušča /ko se dan prične krajšati/. Celoten prizor traja natančno 3 ure in 22 minut. Ogled notranjščine piramide, v kateri so arheologi odkrili prekrasen  prestol z rdečim jaguarjem, ki ima vložene oči in svetlikajoče proge narejene iz žada. Ogled še drugih znamenitih stavb , Templja bojevnikov, Skupino tisočih stebrov, Tržnico, Grobnico visokih svečenikov in ostale znamenitosti.

10.dan: PLAYA DEL CARMEN - CANCUN - NEWARK – BRUSELJ (zajtrk)
Zajtrk. Transfer do letališča v Cancunu. Polet ob 13.10 uri proti Newarku (New York). Prihod na Newark ob 16.53 uri in nadaljevanje poleta proti Bruselju ob 18.55 uri. Obroki na letalu.

11.dan: BRUSELJ - BENETKE
Prihod v Bruselj ob 08.05 uri in nadaljevanje poleta proti Benetkam 09.50 uri. Prihod v Benetke ob 11.25 uri.  Konec potovanja. 

CENA: NA VPRAŠANJE

V CENI JE VKLJUČENO: letalska karta v ekonomskem razredu na relaciji Benetke – Munchen – Mexico City - Cancun – Newark - Bruselj – Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih, ki so omenjeni v program z obroki po programu, transfer letališče – hotel - letališče v Mexicu Citiyu in Cancunu, ogledi 07., 08. in 29. novembra po progrqamu z angleško govorečim vodičem v Mexicu Citiyu, organizacija potovanja.

V CENI NI VKLJUČENO: stroški po osebnih naročilih, fakultativni izleti v Playi del Carmen, ter vse kar ni izrecno navedeno v programu.

VIZUM: NI POTREBEN. KER LETITE V POVRATKU ČEZ ZDA MORATE NAREDITI ESTO – ELEKTRONSKO PRIJAVO ZA VSTOP V ZDA. NAREDITE JO PREKO INTERNTA. STANE 14 USD PO OSEBI IN VELJA 2 LETI. ČE JO ŽE IMATE IN DO VAŠEGA POVRATKA IZ CANCUNA NE BOSTA PRETEKLI 2 LETI VAM JO NI POTREBNO DELATI, RAZEN ČE STE ZAMENJALI POTNI LIST.

https://esta.cbp.dhs.gov/

CEPLJENJA: NISO POTREBNA

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / Če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih  prodajnih mestih.