MADEIRA 8 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Ste vedeli, da ima Portugalska svoj otok? Res da je zelo majhen, od Lizbone oddaljen skoraj 1000 km in leži nekje sredi mrzlega Atlantskega oceana, a njegova majhnost v resnici skriva pravo bogastvo. To je Madeira. Otok, ki je ime dobil po lesu oziroma številnih gozdovih, ki prevladujejo na otoku. Toda gozdovi še zdaleč niso vse, kar vam Madeira ponuja. Visoki klifi, ki se zajedajo v morje, črne plaže, goli rti, bujno zelenje na terasastih površinah, ogromni nasadi banan, pisane tropske rože, čudovite gore, prikupne obmorske vasice, naravni bazeni in spektakularni panoramski pogledi. Mnogi Madeiri pravijo »Plavajoči vrt Atlantika« zaradi njene naravne lepote ali »Atlantski črni biser« zavoljo njenega vulkanskega nastanka.

Predlog ogledov.

1. DAN: Prihod v Funchal
Polet iz bližnjega letališča do Funchala. Prevzem vozila na letališču in vožnja do hotela. Nočitev.

2. DAN: West Route (Camara de Lobos–Cabo Girão–Calheta–Porto Moniz–Serra d' Agua)
Zajtrk. Obiščite ribiško mestece Camara de Lobos, ki prehaja skozi vinorodne regije Estreito de Camara de Lobos, kjer si lahko ogledate enega najvišjih klifov v Evropi – impresivno Cabo Girão. V Calheta obiščete destilarno, delujočo od 15. stoletja. Tukaj prečkate planoto Paúl da Serra in nadaljujete proti Porto Moniz, ki je znan po naravnem morskem koritu črne lave s kristalno čisto vodo. Nadalje jadrajte po severni obali in se ustavite pri slapovih v bližini São Vicente. Pojdite še na sadni koktejl v Serra d' Agua v tipični madeirski bar Poncha. Vrnitev v hotel.

3. DAN: Izlet v Funchal in njegovo okolico
Po zajtrku si oglejte Funchal, glavno mesto otoka Madeira. Obiščite katedralo Sé, spoznajte Wine Company Madeira, enega vodilnih proizvajalcev vin iz Madeire in si privoščite kozarec njihovega vina. Nato pojdite v Monte, ki se nahaja 550 metrov nad morsko gladino, kjer si ogledate cerkev Nossa Senhora do Monte, kjer se hrani sarkofag zadnjega avstrijskega cesarja Karla I. Pot nadaljujte z gondolo do botaničnih vrtov, parka ptic Loiro, kjer vas bo prevzelo približno 300 eksotičnih ptic. Vrnitev v hotel.

4. DAN: Pohod v Paradise Valley
Zajtrk. Privoščite si lahek pohod  od Vale Paraiso do Camacha (6 kilometrov – traja približno 2 uri), kjer uživate v gozdovih lovorovih dreves in uvedenih drevesnih vrst. Zatem obiščite Basketry.

5. DAN: Ribeira Fria–Os Balcões–Santana–Porto da Cruz
Zajtrk. Peljite se čez prelaz Poiso v naravni rezervat Ribeiro Frio, kjer boste našli najbolj izvirno vegetacijo otoka:  mahagonij, lovor in majsko drevo ter druge rastline, ki so bile prisotne že od odkritja otoka. Obiščite še Os Balcoes in vasico Santana, ki je znana po svojih slamnatih hišah, ki so zdaj videti kot turistična atrakcija in simbol otoka. Po kosilu sledi vožnja mimo Eagle Rock Penha de Aguia do Porto da Cruz, v središče sladkornega trsa. Nato prispete do mesta na južni obali Machico, najstarejšega mesta na otoku. Ob obali se vrnite v Funchal.

6. DAN: Vrtovi Quintas
Zajtrk. Vaš tura vas popelje do nekaterih starih palač na otoku  Quintas (Funchal). Ti domovi so znani po svojih nenavadnih in obsežnih vrtovih. Obiščite vrt Quinta das Cruzes, kjer so našli številne arheološke predmete, oglejte si Muzej dekorativnih umetnosti in pohištva, kjer je bil nekoč dom  odkritelja Madeire – João Gonçalves Zarco. Na vrtu Quinta Jardins do Lago obstaja več kot 500 različnih rastlin. Morda boste opazili tudi galapaške želve. Obiščite še vrt Palheiro in Quinta Splendida v Caniçu . Po ogledu si privoščite čaj in torto. Vrnitev v hotel.

7. DAN: Ponta de São Lourenço
Zajtrk. Zadnji dan na otoku cvetja si vzemite čas za zadnje vtise o Madeiri, otok vulkanskega izvora. Oglejte si še Ponta de São Lourenço, lociranega na vzhodu otoka, kjer vidite fantastično pokrajino skalovja, morskih čeri in ostale naravne lepote. Lahko splezate na skale, kjer uživate ob mogočnem razgledu na severno in južno stran otoka, v primeru lepega vremena pa boste videli tudi Porto Santo.

8. DAN: Odhod z otoka cvetja
Zajtrk. Povratek v Slovenijo. 

DOLŽINA POTOVANJA: 8 DNI

ODHOD: IZ BENETK
PRIHOD: V BENETKE

CENA PO OSEBI: NA VPRAŠANJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu
- vse letališke pristojbine
- nočitev v hotelu***, v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka
- najem avtomobila manjše kategorije (prevzem in oddaja na letališču)
- avtomobilska zavarovanja
- organizacija potovanja