Program

Kolumbija - dežela kave, čudovite narave in burne zgodovine.

1. dan: Benetke – Bogota
Polet iz Benetk do Bogote. Transfer do hotela.

2. dan: Bogota
Zajtrk. Bogota je ena najvišje ležečih prestolnic na svetu. Je tipično latino-ameriško velemesto z razvitim centrom in barakarskimi predmestji. Mesto je polno arhitekturnih in zgodovinskih znamenitosti neprecenljive vrednosti. Sprehodili se bomo skozi najstarejši del mesta Candelaria s katedralo, predsedniško palačo, sodiščem in trgom Bolivar. Ogled Muzeja zlata, ki so ga leta 2008 ponovno odprli in kjer hranijo več kot 6.500 zlatih in keramičnih artefaktov.

3. dan: Bogota - Armenia – Salento
Transfer na letališče in polet v Armenio. Nato transfer do Salenta. Prosto za sprehod po Salentu.

4. dan: Salento
Kolumbija je tretja največja proizvajalka kave na svetu in kava, ki jo pridelujejo velja za izredno kakovostno. Kavne pokrajine v Kolumbiji ležijo na sredini Andov, kjer prevladuje konstantno vlažno toplo podnebje in svetovno znana kava iz Andov v sebi združuje vse lastnosti, ki jih za kavo iščemo: bogata, polna, uravnotežena aroma z rahlo sadno kislostjo. Obisk ene izmed kavnih plantaž.

5. dan: Salento
Transfer v dolino Cocore in trekking med visokimi palmami. Pohod je večinoma po ravnem z nekaj krajšimi vzponi. Za tiste, ki si pohoda ne želijo, vas bo kratek sprehod pripeljal do glavne točke z največ palmami.

6. dan: Salento – Medellin
Po zajtrku transfer iz Salenta do Medellina. Vožnja traja približno 7 ur. Peljemo se po glavni cesti cesti, ki povezuje Cali in Medellin.

7. dan: Medellin
Po zajtrku sledi ogled vseh krajev in delov mesta povezanih z narco lordom Pablom Escobarjem. Medelin je nekoč bilo najbolj nevarno mesto na svetu. Danes je daleč od nekdanje “slave”, kar kaže tudi dejstvo, da si danes polovica Kolumbijcev želi živeti v Medelinu.

8. dan: Medellin
Celodnevni izlet na haciendo Napoles. Danes tam najdete vodni park, v času Eskobarja, pa je posestvo je obsegalo špansko kolonialno hišo, park skulptur in živalski vrt, z živalmi z različnih celin. Ranč se je pohvalil tudi z veliko zbirko starih in luksuznih avtomobilov in koles ter zasebnim letališčem.

9. dan: Medellin
Po zajtrku izlet do kolonialne vasice Guatape. Po sprehodu po pisani vasico nas čaka vzpon s 720 stopnicami, El Peñon.

10. dan: Medellin - Santa Marta
Transfer na letališče in polet v Santa Marto. Transfer do hotela.

11. dan: Santa Marta
Zjutraj sprehod po mestu, popoldne čas za kopanje.

12. dan: Santa Marta
Prost dan za kopanje.

13. dan: Santa Marta – Cartagena
Transfer do Cartagene.

14. dan:
Cartagena ponuja veliko zgodovinskih znamenitosti vrednih obiska, kot na primer: katedralni stolp v starem delu mesta in inkvizicijska palača, ki se nahaja na Plaza de Bolivar in je kraj kjer je španska inkvizicija mučila in obsodila ljudi za zločine proti religiji. Obisk plaže je odlična opcija za počitek od ogledov, kjer lahko uživate v pogledih na karibsko morje. Playa Blanca je popularna peščena destinacija, ki ponuja plažne bare, vodne športe in izlete na bližnje koralne grebene.

15. dan: Cartagena – Benetke
Transfer na letališče in polet v Benetke.

CENA: od 2270€ na osebo

Termin: 9. - 23. september 2020

Prijave na: interconti@siol.net

Cena vključuje: vse letalske vozovnice, izlete, transferje, vodenje, nastanitve v hotelih*** z zajtrkom in organizacijo.

Cena ne vključuje: napitnin, vstopnin in kar ni navedeno pod cena vključuje.