JORDANIJA - SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

TERMIN POTOVANJA:
23. - 28. NOVEMBER 2021


DOLŽINA POTOVANJA:
7 DNICENA:
od 1.250 EUR na osebo
(za prijave do 22. oktobra je cena od 1.195 EUR na osebo)

 1.DAN:  LJUBLJANA  – AMMAN

V jutranjih urah se zberemo v Ljubljani in skupaj odpeljemo do bližnjega letališča. Po opravljenih letaliških formalnostih polet proti Ammanu, transfer do hotela in nočitev.  (HOTEL 4*)

 

 2.DAN: AMMAN – JERASH - AMMAN (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Dopoldne ogled jordanskega glavnega mesta. Amman se kot Rim  razteza na sedmih gričih. Ogled Citadele, Herkulov Tempelj, mošeja kralja Abdulaha… Nato vožnja do Jerasha, ki leži 50 kilometrov severno od Ammana.  Ogled ostankov mesta Jerasha, ki velja za eno najbolje ohranjenih rimljanskih mest iz 2.st.n.š. v katerem je živelo 150.000 ljudi. Začetki gradnje mesta segajo v čase Aleksandra  Velikega 332 let pred Kristusom. Vrnitev  v Amman. Krajši počitek v hotelu. Nato večerja v tipični jordanski restavraciji. Vrnitev v hotel.  Nočitev.
 

 3.DAN: AMMAN – MADDABA - MT. NEBO -  MRTVO MORJE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja  proti “mestu mozaikov” Maddabi. Po prihodu v Maddabo ogled grške pravoslavne cerkve v kateri so našli bizantinski mozaik iz 6. Stoletja, ki prikazuje sveta mesta v bibličnem svetu. Nato nadaljevanje vožnje na goro iz katere je izjemen pogled na Sveto deželo. Z vrha se ob jasnem vremenu vidi tudi Jeruzalem. Mojzes naj bi ravno iz te gore  prvič videl Sveto deželo. Na mestu, kjer naj bi po verovanju kristjanov in židov bog pokopal Mojzesa, danes  stoji bazilika, ki je bila prvič zgrajena v 4. stoletju. Sledi vožnja do Mrtvega morja, ki se nahaja 400 metrov pod gladino morja. Po prihodu na Mrtvo morje možnost kopanja v njem. Mrtvo morje je tako slano, da vas gostota vode sama drži na površini. Prosto za kopanje. Večerja v hotelu. Nočitev. (HOTEL 4*)

 

 4.DAN: MRTVO MORJE – KRALJEVA CESTA – KERAK -  PETRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne sledi vožnja ko “Kraljevi cesti” do Petre. Med vožnjo boste lahko opazovali tipično ruralno življenje Jordancev. Na poti postanek za ogled doline Al Mujib, ki mnoge spominja na ameriški Grand Canyon. Sledi krajša vožnja do Keraka in postanek za ogled križarskega gradu, ki so ga imeli za neosvojivega. Sledi vožnja do Petre in prihod v Petro. Namestitev. Večerja. Nočitev. ( HOTEL 4*)

 

 5.DAN: PETRA – WADI RUM (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Dopolde ogled nekdanje prestolnice Nabatejcev. Njihovo glavno mesto Petra je eno izmed sedmih čudes sveta, znano je tudi kot mesto vklesano v živobarvne skale v skrivnostnem kanjonu odkritemu šele v 19.st. Mesto je dolgo obvladovalo trgovske poti iz jugovzhoda in bilo važna karavanska postojanka. Hoja skozi skrivni kanjon imenovan Siq. Prihod v skrivno mesto in ogled zakladnice Khazneh, amfiteatra iz 2.st. n.š., edine prostostoječe stavbe imenovane Svetišče faraonove hčerke in vrsto drugih zanimivosti.

Popoldne sledi  Vožnja do naravnega rezervata, puščave Wadi Rum, ki v prevodu pomeni “Valley of the Moon – mesečeva dolina”. Po tej izjemni pokrajini je nekoč jezdil tudi Lovrenc Arabski, danes pa jo zaradi luni podobne pokrajine uporabljajo za snemanje filmov. Zvečer tipična beduinska večerja in nočitev v tipičnem beduinskem šotoru. Nočitev.  (CAMP 4*)

 

 6.DAN: WADI RUM – AQABA – BERGAMO (zajtrk, kosilo)

Zajtrk. Sledi 3 urna vožnja z vozili 4x4 z Beduini po puščavi Wadi Ruma in ogled izjemnih kanjonov in večbarvnih peščenih sipin. Kosilo v beduinskem kampu in nato vožnja do Aqabe, pristanišča ob Rdečem morju. Prosti čas za zadnje nakupe in transfer na letališče. Polet v večernih urah. Transfer do Ljubljane.


 7.DAN:  LJUBLJANA

Prihod v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah. Konec potovanja.

 

CENA: 1.250 EUR na osebo
Za vse prijave do 22. oktobra je cena 1.195 EUR na osebo)
DOPLAČILO ZA 1/1 SOBO: 295 EUR

OTROCI:

 

  REDNA CENA CENA ZA PRIJAVE DO 22. OKT
do 5.99 let 625 EUR 585 EUR
6-11,99 let 940 EUR 895 EUR

KAKO SE PRIJAVITE?
1. Plačate akontacijo v višini 300 EUR / osebo
IBAN: SI56 0201 8001 8160 981
SWIFT: LJBASI2X
Referenca: SI00 datum plačila
Namen plačila: plačilo akontacije - Sku. potovanje Jordanija 11/21
2. Pošljete potrdilo o plačilu na interconti@siol.net in podatke vseh potnikov (ime in priimek, datum rojstva, naslov)
Dopišite tudi če želite enoposteljno sobo oz želite sobo z nekom deliti.
Odgovorili vam bomo najkasneje v 24 urah.

V primeru, da prijav na potovanje ni dovolj, vam akontacijo v celoti vrnemo.
 


 

Cena je izračunana na osnovi 15 prijavljenih potnikov. V primeru manjšega števila si pridržujemo pravico do spremebe cene.

 

Cena vključuje:

- letalsko vozovnico
 -  1 x čekirano prtljago do 20kg + ročno prtljago
- 5x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* +  5 zajtrkov, 4 večerje in 1 kosilo
- vse oglede, vstopnine, transferje v programu
- slovensko govorečega vodiča
- angleško/hrvaško govorečega lokalnega vodiča
- 3 urno vožnjo z Beduini po puščavi s 4 X 4 vozili
- organizacijo potovanja

 

Cena ne vključuje:

letališke takse v Jordaniji cca. 5 JOD (jordanskih dinarjev-cca. 8 USD), plačljiva samo na letališču samem,

- vstopni vizum za Jordanijo

stroški po osebnih naročilih,
napitnine za lokalne vodiče in šoferje
vse kar ni omenjeno pod cena vključuje,

 

 

Vizum: Za vstop v Jordanijo potrebujete jordanski vizum. Jordanski vizum lahko pridobite na letališču v Ammanu. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 1 sliko.

 

Cepljenje: Ni potrebno.