JAPONSKA 15.dni

Pošljite povpraševanje

Program

Ekonomično potovanje po deželi vzhajajočega sonca.

01.DAN:  ZAGREB – DUBAJ
Polet letala proti Dubaju iz letališča v Zagrebu ob 15.25 uri. Prihod v Dubaj ob 22.55 uri.

02.DAN: DUBAJ - TOKIO
Polet proti Tokiu ob 02.40 uri. Prihod v Tokio ob 17.35 uri po lokalnem času. Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela v lastni režiji, vaš hotel se nahaja direktno nad postajo Ikebukuro. Namestitev. Nočitev.

03.DAN: TOKIO
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo samostojni celodnevni ogled mesta: ogled Asakusa Sensoji templja, ki stoji v samem starem središču Tokia Shitamachiju. Tempelj je bil zgrajen že leta 675 in je najstarejši v mestu. Bil je zgrajen v čast boginji milosti. Po ogledu templja sprehod skozi 200 metrsko ulico Nakamise, kjer boste imeli možnost nakupa tipičnih japonskih suvenirjev. Sledi križajenje po reki Sumida, ki teče skozi središče Tokia, do mirnega japonksega vrta Hamarikyu. Prihod do Hamarikyua in ogled japonskega vrta. Postanek v tipični japonski čajnici. Sledi še ogled predela Tokia Sinjukuja, kjer prebiva mestna oblast Tokia. Nočitev.

04.DAN: TOKIO
Zajtrk. Po zajtrku nadaljevanje samostojnega ogleda Tokia: ogled Imperial Palace Plaze, zelene oaze sredi betonske džungle Tokia. Sledi ogled in sprehod skozi nakupovalno središče Ginzo, ki je znana po svojih najnovejši elektronskih izdelkih. Nato vožnja do Odaibe, predela mesta ob Tokijskem zalivu, ki je v zadnjih letih postalo pravo zabaviščno in razstaviščno središče Tokija. Vrnitev v hotel z lokalmim vlakom. Vožnja čez 3.750 metrov dolg Mavrični most, ki je najdaljši viseči most na svetu in povezuje Odaibo s središčem Tokia. Z mosta je prelep pogled na ‘Skyline’ Tokia. Popoldne prosto za samostojne sprehode. Nočitev.

05.DAN: TOKIO – NIKKO – TOKIO (AKTIVACIJA RAIL PASSA)
Po zajtrku celodnevni izlet proti severu skozi japonsko podeželje v mesto Nikko, ki je staro japonsko budistično središče in narodni park. Mesto, v davnini eno najpomembnejših v šogunatu Edo, ki so mesto varovali in podpirali več sto let, je pod zaščito Unesca in se ponaša s številnimi templji. Ogled Toshogu tempelja, posvečenega družini Tokugawa. Tu je pokopan tudi veliki šogun Tokugawa, ki je vladal skoraj celi Japonski. Kosilo. Predlagamo postanek pri jezeru Chuzenji in bližnjih skoraj stometrskih slapov Kegon. Povratek v Tokyo in nočitev.

06.DAN: TOKIO – KAMAKURA – TOKIO
Zajtrk. Nato celodnevni izlet v lastni režiji v Kamakuro mesto polno starodavnih templjev in drugih zanimovosti. Vožnja do Kamakure traja cca. 90 minut. Po prihodu v Kamakuro, nakaj časa tudi glavno mesto Japonske, ogled statue velikega Bude, ki že 800 let mirno meditira na obali Pacifika, starodavnih templjev Hase in Kenchojija… Nekaj časa prosto za sprehod po tem lepem mestu. Vrnitev v Tokio okrog 17.30 ure. Nočitev.  

 07.DAN: TOKIO – HAKONE
Zajtrk. Vožnja do kraja Hakone, kjer so številni vulkanski vrelci, ob katerih so zrasla številna zdravilišča. Nočitev v tradicionalnem prenočišču ryokanu LALACA. Namestitev se nahaja 10 minut hoje od postaje GORA. Jezero Ashino se nahaja cca 13 km proč, v bližini cca 6 km tudi vulkanska dolina Owakudani.

08.DAN: HAKONE – KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku nadaljevanje proti starodavni cesarski prestolnici Japonske Kyotu. Vožnja z vlakom pod vznožjem svete japonske gore Fuji. Prihod v Kyoto. Prosto za samostojne sprehode in drugo. Nočitev.

09.DAN: KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo celodnevni ogled Kyota: ogled cearskega vrta, gradu Nijo, v katerem so prebivali japonski cesarji, templja Kinkakuji ali templja Zlatega Paviljona, ki sodi v svetovno kulturno dediščino Unesca, 1200 let starega templja Kiyomizu iz katerega je prelep pogled na celotni Kyoto. Popoldne nekaj prostega časa za sprehod skozi četrt Kiyomiza, v kateri je polno majhnih trgovinic. Nočitev.

10. DAN: KYOTO – HIROSIMA – KYOTO
Zajtk in celodnevni izlet v Hirošimo. Izlet s trajektom na otok Miyajimo in ogled znamenitega svetišča Itsukushima, spominski park, spominski muzej. Povratek v Hiroshimo in ogled Hiroshime. Ogled spominskega parka žrtvam svetovne vojne in muzeja. Vrnite v Kyoto.

11 .DAN: KYOTO
Zajtrk. Prosto.

12. DAN: KYOTO
Zajtrk. Prosto.

13.DAN: KYOTO – NARA – OSAKA
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo 90 minutna vožnja proti Nari, ki je bila prvo stalno glavno mesto Japonske, danes pa območje Nare sodi v svetovno kulturno dediščino. V obdobju Nare so Japonci prevzeli kitajske religiozne ideje in kulturne vzorce. Po prihodu v Naro ogled templja Todaiji. Tempelj zgrajen leta 745 spada v svetovno kulturno dediščino, hkrati pa je eden najpomembnejših japonskih simbolov. Glavna atrakcija templja je 15 metrov visok sedeči bronasti kip Bude (največji bronasti kip Bude na svetu). Posebnost je tudi lesena stavba v kateri je kip shranjen. S svojo višino 48 metrov je to najvelja lesena stavba na svetu. V templju, ki meri kvadratni kilometer je še vrsta drugih stavb in budinih kipov, ki sodijo v najvišji rang japonske kulturne dediščine. Sledi ogled Kasuge, v kateri je spravljenih veliko starodavnih artefaktov…. Nadaljevanje v Osako.

14.DAN: OSAKA – POLET PROTI DUBAJU
Zajtrk. Prosto do večera. Polet proti Dubaju ob 23.45 uri.

15.DAN: DUBAJ – ZAGREB
Zajtrk. Prihod v Dubaj ob 05.15 uri. Nadaljevanje proti Zagrebu ob 08.30 uri. Prihod v Zagreb ob 12.35 uri. Konec potovanja.

 

CENA POTOVANJA : 2.100.-Eur po osebi / najmanj dva udeleženca /

Cena vključuje letalsko vozovnico, hotelske namestitve  3*,4* z zajtrkom in prevoz po japonski. Asistenco.