ISLANDIJA ZA MLADE - SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Skrivostna dežela na severu Evrope polna naravnih čudes.
Na voljo je termin za skupino v avgustu.

1. dan: Dunaj - Rejkjavik
Polet iz Dunaja v prestolnico Islandije. Vožnja do nastanitve in prosto za namestitev in spoznavanje ter sprehod po mestu. 

2. dan: Rejkjavik - Vik
Po zajtrku sledi vožnja do kraja Vik. Po namestitvi se bomo sprehodili do plaže Reynisfjara, ki ste je zagotovo že videli na slikah o Islandiji. 

3. dan: Vik - Skaftafell - Fáskrúðsfjörður
Vožnja proti narodnemu parku Skaftafell. Ena največjih znamenitosti v parka je slap Svartifoss. Njegovo ime izvira od črnih bazaltnih stebrov za njim,  preko katerih pada slap. Skaftafell je znan po svojem prijetnem podnebju in sončnih dneh v poletnih mesecih. Tukaj naravno raste breza Bæjarstaðarskógur, živijo pa tudi mnoge vrste ptic in arktična lisica.
Po sprehodu po parku in ogledu bomo pot nadaljevali do Fáskrúðsfjörður. 

4. dan: Fáskrúðsfjörður -  Lagarfjot - Hengifoss - Viti - Skútustaðagígar
Zjutraj se odpravimo naprej do jezera Lagarfjot in sprehod do slapa Hengifoss. Slap je unikaten zaradi njegovega "ozadja" obdan je namreč z bazaltnimi sloji, med njimi pa so tanke, rdeče plasti gline. Pot nadaljujemo do naslednje naravne znamenitosti Viti kraterja, katerega premer je približno 300 metrov. 

5. dan: Skútustaðagígar - Holmavik 
Peljali se bomo proti obmorskemu mestu Holmavik, na poti do tja pa bomo naredili nekaj krajših postankov. Holmavik je največje mesto v regiji Strandir.  Danes prebivalci na podeželju, ki obdaja Holmavik, se preživljajo predvsem z rejo ovc, medtem ko je glavna gospodarska dejavnost v mestu ribištvo.

6. dan: Holmavik - Snaefellsjokull - Rejkjavik 
Zjutraj nadaljujemo pot do točk, ki so najbolj turistično popularne na Islandiji. Ustavili se bomo na točkah iz katerih bomo imeli čimboljši razgled na prečudovit slap, hrib, kamnite tvorbe, plaže... Končna postaja bo Rejkjavik. 

7. dan: Rejkjavik - Geysir - Gullfoss - Blue Lagoon
 Odpeljaji se bomo do velikega gejzirja, ki je del zlatega obroča. Vrelci bruhajo vodo tudi do 30 metrov visoko. Po sprehodu in ogledu vrelcev bomo pot nadaljevali v znamenito modro laguno, kjer si bomo privoščili sprostitev v bazenu z geotermalno vodo. 

8. dan: Rejkjavik - Dunaj
Dopoldne prosto za ogled Rejkjavika, nato vožnja do letališča in polet proti Dunaju. 

TERMIN: 11. - 18. avgust 2020
(zbiramo prijave)

CENA: od 1195 eur na osebo 

Cena vključuje: 
- letalsko karto iz Dunaja 
- ročno prtljago 
- slovensko vodenje
- 7x nočitev v hostlih (skupne spalnice)
- vstopnino v Blue lagoon
- vse transferje po Islandiji
- parkirnine, cestnine...

Cena ne vključuje: 
- obrokov
- riziko odpovedi