ISLANDIJA 8 dni vsak torek

Pošljite povpraševanje

Program

Skrivostna dežela na severu Evrope polna naravnih čudes.

ISLANDIJA  8 dni

Odhodi:   vsak torek

1.dan:  Reykjavik
Polet iz bližnjega letališča proti Reykjaviku. Prihod  in prevzem avta. Rent a car na letališču. Vožnja v mesto. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2.dan: Reykjavik – Vik
Začetek potovanja po tako imenovanem zlatem ringu – krožni poti okoli Islandije na kateri se prevozi cel otok  in obišče vse glavne znamenitosti.  
Pot vas bo vozila mimo naslednjih zanimivih točk.  Nacionalni park Thingvelir, gejzir Strokkur, mogočni slap Gulfoss, center lave Hvollsvollur, Skogafoss.

3.dan: Vik – Hofn
Današnji dan vas bo pot vozila mimo naslednjih zanimivosti. Nacionalni park Skaftafell, ledeniške lagune Jokulsarlon kjer si lahko privoščite vožno z ladjico.

4.dan:   Hofn – Egilsstadir
Danes vožnja mimo spektakularnega Ostfjorda in  ogled prijazne in slikovite ribiške vasice.

5.dan: Egilsstadir – Myvatn
Vožnja po ringu proti Myvatnu. Med potjo postanek v pokrajini z številnimi bizarno oblikovanimi skulpturami iz lave, geotermalnimi vrelci v najrazličnejših barvah.  Idealno za sprehod po naravi.

6.dan: Myvatn – Hvammstangi
Vožnja proti Akureyriju mimo Godafoss slapov ki jim pravijo tudi božji slapovi. Nato vožnja preko gorskega prelaza do Skag-afjordurja. V današnjem  dnevu  boste lahko opazovali rastlinski svet Islandije.

7.dan: Hvammstang
Na povratku proti Reykjaviku postanek v zgodovinskem Reykholtu . Nato vožnja do slapov Hraunfossar in Barnaffos in povratek v Reykjavik.

8.dan: Reykjavik
Vračilo avta in polet nazaj proti domu. / bližnje letališče/

Cena:  1390.-Eur

Cena vključuje: letalski prevoz, najem avtombila compaktne kategorije kot je Hyundai I30, namestitev v hotelih v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico. Pripravo za pot.

Cena ne vključuje: prehrane, plačila parkirišč, goriva, vstopnin ter vsega kar ni navedeno v programu

Približni izračun dodatnih stroškov je cca  500.-Eur po osebi