IRSKA OD 890 EUR

Pošljite povpraševanje

Program

Dublin - Cork - Killarney - Ring of Kerry - Limerick - Boyne Valley - Dublin

INDIVIDUALNO POTOVANJE ZA DVA

1. DAN: TRST/BENETKE - DUBLIN
Polet iz letališča v Trstu/Benetkah do Dublina. Prevzem avtomobila in namestitev v hotelu. Nočitev:

2. DAN: DUBLIN - CORK
Po zajtrku vožnja skozi zeleno Irsko pokrajino do Rock of Cashel. Ena izmed najbolj obiskanih turističnih atrakcij, srednjeveška trdnaja iz 12. stoletja. Občudovali boste lahko odlično ohranjeno romansko kapelo, visok keltski križ, gotsko katedralo iz 13. stoletja, župnišče in okrogel stopl iz 12. stoletja. Prihod v hotel in nočitev.

3. DAN: CORK - KILLARNEY
Nadaljujte z vožnjo do kraja Killarney, zgrajenega v 6. stoletju poleg reke Lee. Posebej priporočamo ogled nekdanje ječe Gaol (spremenjena v muzej), kjer so bili zaprti in usmrčeni irski revolucionarji. Na poti lahko obiščete še dvorec Bantry House iz 18. stoletja, ki ga krasi čudovit vrt. Namestitev v hotelu v Corku (dve nočitvi).

4. DAN: KILLARENY - RING OF KERRY - KILLARNEY
Dan posvetite veličastnemu nacionalnemu parku Killarney, kjer si ogledate fantastično okolico Muckross House, viktorijansko vilo 19. stoletja, kjer na vas pustijo vtis čudovite podobe življenja podeželskega plemstva in lepo urejen vrt. Tam obiščite še muzej na prostem tradicionalnih kmetij Muckross poljedelske regije Kerry, ki vas popelje v preteklost irskega kmetijstva, pri delu opazujete kmete in pašo živine. Nato se zapeljite po panoramski cesti Ring of Kerry, ki ponuja ogled veličastnih gora, obale in mogočnega Atlantika ter nepozabnega rastlinstva in živalstva. Nočitev.

5. DAN: KILLARENY - LIMERICK
Po zajtrku vožnja proti najbolj zahodnemu delu Evrope - Dingle Peninsula. Prepustite se neskončemu razgledu na Atlantski ocean, peščenim plažam, strmim klifom in uživajte.Okoli pristaniškega mesta Dingle si lahko ogledate srednjeveške utrdbe. Sledi vožnja mimo Red Cliff do vasice Adare, ki slovi po tradicionalnih Irskih hiškah, ki segajo v daljno preteklost. Nočitev.

6. DAN: LIMERICK - BOYNE VALLEY -DUBLIN
Po zajtrku sledi vožnja mimo pokrajin Burren in Clare, do izjemnih klifov po imenu Moher. Od tu se vam bo razpostrl razgled na Aranske otoke. Vožnja do Dublina. Vmes se lahko ustavite in ogledate še Boyne Valley, ki je ena najpomembnejših arheoloških pokrajin na Irskem. Obiščete še lahko zgodovinske ostanke starokrščanskega naselja Monasterboice. Vožnja v do hotela v Dublinu. Večerno raziskovanje mesta. Nočitev.

7. DAN: DUBLIN
Po zajtrku si boste lahko ogledali najstarejšo irsko univerzo svete Trojice »Trinity College«. V knjižnici hranijo najstarejše srednjeveške rokopise neprecenljive vrednosti. Sprehod skozi glavno mestno ulico - O’Connel Street, daje mestu z uličnimi umetniki poseben čar. Sprehodili se boste po mestnem parku St Stephen's Green. Spoznali boste največjo cerkev Irske, katedralo sv. Patricka. Potovanje po Irski ne bi bilo popolno, če ne bi obiskali njihovo najbolj znano pivovarno, kjer proizvajajo znamenito temno pivo Guiness. Po želji se boste lahko po mestu zapeljali še s kočijo. Za perfekten uvod v irsko avanturo bomo zvečer zavili v kakšen pub, da spoznamo njihovo nočno življenje z glasbo in plesi. 

8. DAN: DUBLIN - TRST/BENETKE
Po zajtrku check out iz hotela. Prosto do odhoda letala. Prihod domov.

CENA PO OSEBI: OD 790 EUR DALJE


CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu iz bližnjega letališča do Dublina
- vse letališke pristojbine
- nočitev v hotelih ***/**** v dvoposteljni soba na osnovi zajtrka
- najem avtomobila
- vsa avtomobilsko zavarovanje
- organizacija potovanja


CENA NE VKLJUČUJE: stroškov goriva, cestnin in parkirnin, drugih obrokov (kosil, večerij), vstopnin, stroškov po osebnih naročilih, vsega kar ni omenjeno pod "cena vključuje".

CENA JE ODVISNA OD RAZPOLOŽLJIVOSTI SEDEŽEV NA LETALIH.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih