INDIJA- ZLATI TRIKOTNIK, 8 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

 

DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – AMBER - DELHI

ODHOD: VSAK DAN RAZEN V TOREK

1.DAN: ODHOD  - NEW DELHI (obroki na letalu)
Polet proti Delhiju. Obroki na letalu.

2.DAN: DELHI (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Delhi. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

3.DAN:  DELHI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled mesta. Ogledali si bomo kompleks Qutub Minar, spomenik iz časov muslimanske oblasti v Indiji iz 1193 leta, Indijska vrata - slavolok zmage posvečen 90.000 padlim indijskim vojakom v prvi svetovni vojni, Lakshmi Narayan - moderen hindujski tempelj zgrajen leta 1938  posvečen bogu Višnuju in njegovi spremljevalki boginji blaginje in izobilja Laxmi, Ray Ghat - trg in mesto kjer so bili  kremirani Mahatma Gandhi, Jawaharlal Nehru in Indira Ghandi, Jami Masjid - najlepšo mošejo v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, nato vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648. Večerja in nočitev.

4.DAN: DELHI – SIKANDRA – AGRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja proti Agri. Na poti postanek za ogled Sikandre, grobnice velikega mogulskega vladarja Agbarja. Nadaljevanje vožnje do Agre. Popoldne ogled največje indijske znamenitosti Taj Mahala, ki ga je med 1631 in 1653 letom postavil Shah Jahan v spomin na svojo ženo Mumtaz Mahal, ki mu je po 17. letih skupnega življenja  umrla pri porodu njunega 14. otroka.TAJ MAHAL je ena najčudovitejših stavb postavljenih v znak ljubezni. Dokler ga ne vidite v živo, ne pomaga nobena fotografija niti video posnetek. Občutje ko stojite ob tej svileno krhki stavbi narejeni iz belega marmorja je nenavadno. Kakšna ljubezen ali norost lahko naredi tako umetnino… V strahu da ne bi oče zgradil še enega Taj Mahala na drugem bregu reke ter porabil ves denar iz državne blagajne, ga je previdni sin dal zapreti v trdnjavo in mu onemogočil obisk Taj Mahala do konca življenja. Denar je nato porabil v veliko bolj koristne namene, za nepotrebne in nekoristne vojne, katere je vse vrsti izgubil…. Stroški za postavitev Taj Mahala pa so se je do zdaj z vstopninami že nekolikokrat povrnil nazaj. Večerja in nočitev.

5.DAN: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Rdeče Trdnjave, katero je začel graditi leta 1565 veliki Mogulski vojskovodja Akbar in ki jo je dokončal njegov vnuk Shah Jahan. Nato vožnja proti Jaipurju. Vmesni postanek v Fatehpur Sikriju, glavnemu mestu Mogulskega imperija med letoma 1570 in 1586. Mesto je bilo nenavadno hitro zgrajeno in prav tako hitro tudi zapuščeno. Veliki Akbar, je mesto zapustil ker so v mestu ravno ko so ga dokončali presahnili izviri vode. Ko se je preselil in za svojo novo prestolnico postavil novo mesto, se je v prejšnjem mestu spet pojavila voda …./vreme bo../ Ogled petnadstropne palače Panch Mahal namenjene za prebivanje ženskega dvora, mošeje Jami Masjid - ki naj bi bila kopija mošeje v Meki v kateri je grobnica šeika Salim Chistija, ter ostalih znamenitih stavb. Po ogledu Fatehpur Sikrija vožnja proti  Jaipurju, ki je  bila v času mogulske oblasti v 16. in 17.st prestolnica Indije.  Prihod v Jaipur. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6.DAN: JAIPUR - AMBER – JAIPUR (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku izlet v Amber, staro prestolnico dežele Jaipur ( do leta 1728) oddaljeno samo 11 KM od Jaipurja. Začetki gradnje trdnjave - palače Amber, segajo tja v leto 1592, v čase Raya Man Singha, poveljnika Akbarjeve armade v Rajputu. Trdnjava - palača je nameščena na vrhu hriba iz katerega se širi prekrasen pogled na okolišnje jezero in terase.  Nepozaben vzpon na slonih do palače. Veličastno stopnišče palače vodi do Diwan - i - Am - dvorane za avdienco,   Jagmandir - dvorane zmage,  Sukh Niwas - dvorane užitkov, Templja Boginje Kali in drugih zanimivosti. Po ogledu palače,  povratek v Jaipur in ogled mesta: Mestna palača v središču starega mesta, znana po svoji velikosti in mnoštvu znamenitosti, ki se nahajajo v njej in v kateri še živi prejšnji Maharadža , prav znanstveno fantastični observatorij Jantar Mantar, postavljen leta 1728, največji in najbolje opremljen izmed petih, ki jih je postavil Jai Singh. Vožnja mimo Hawa Mahal, Palače Vetrov najbolj znane stavbe in nekakšnega zaščitnega znaka Jaipurja. Ta petnadstropna palača rožnate barve zgrajena 1799 leta, ki gleda na glavno ulico starega mesta, je bila postavljena, da bi  vladarjevim spremljevalkam omogočila pogled na vsakdanje življenje in procesije, ki so se dogajale v mestu. Z zagotovostjo vemo da so pogledi leteli tudi v nasprotni smeri in sicer iz ceste na palačo. Ob povratku v hotel, vožnja skozi rezidenčno poslovni predel mesta. Večerja in nočitev.

7.DAN: JAIPUR – DELHI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Delhiju. Prihod v Delhi in prosto za samostojne sprehode in drugo. Večerja. nočitev.

8.DAN: DELHI – POVRATEK
Transfer na letališče in polet proti Benetkam/Ljubljani. Prihod v Benetke/Ljubljano. Konec potovanja


CENA: od 1.130 EUR

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji: Ljubljana/Benetke – Delhi - Ljubljana/ Benetke, vse letališke takse, vse stopnine, prevoze in transferje,namestitev v hotelih po programu v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka in večerje: Delhi – Royal Plaza**** ali Hotel Hans****, Agra – Mansingh Palace****, Jaipur – Mansingh hotel, angleško govoreči lokalni vodiči in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroškov za pridobitev indijskega vizuma 50 EUR,stroškov po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni izrecno navedeno v programu.

Vizum:  Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 2 sliki na belem ozadju, izpolnjen formular (preko interneta), Vse potrebno morate dostaviti na agencijo najpozneje 14 dni pred odhodom na potovanje.
 

CEPLJENJE: ni potrebno.