GAME OF THRONES - SEVERNA IRSKA

Pošljite povpraševanje

Program

Severna Irska je bila eno izmed prizorišč snemanja priljubljene serije Game of Thrones.
Ponujamo program, ki vas vodi po posameznih prizoriščih, ki so bila izbrana predvsem zaradi pompoznosti narave.

DOLŽINA POTOVANJA: 8 DNI

1. DAN: Dublin
Polet iz bližnjega letališča proti Dublinu. Prevzem vozila na letališču. Namestitev. Če bo čas ogled mesta. Nočitev.

2. DAN: Dublin - Navan / Trim
Zajtrk. Vožnja proti severu v zgodovinsko dolino Boyne. Obiščite znameniti grad Trim (vstopnina približno 5 EUR), preden se odpravite v bližnji informacijski center Brú na Bóinne in neolitske grobnice Newgrange ali Knowth. Nočitev.

3. DAN: Navan / Trim - Belfast
Zajtrk. Vaša prva postaja vas bo pripeljala do gozdnega parka Tollymore. Območje je služilo kot ozadje v več sezonah, imenovano kot mesto viharjev v senci. Raziščite osupljivo naravo na sprehodu ob reki. Pot se nadaljuje v Castle Ward (Vstopnina približno 9 EUR), znano iz serije kot "Winterfell", prednikov dom Hiše Stark. Nato se odpeljete v Belfast, glavno mesto Severne Irske. V popoldanskem času vas bo vaše potovanje pripeljalo do Lough Neagha in Shaneovega gradu, porušenega gradu, zgrajenega leta 1345, ki je služil kot lokacija za snemanje "Königsmundovih ječ,". Nočitev.

4. DAN: Belfast - Portrush
Zajtrk. Ustavite se v vasi Glenarm na poti v Portrush, ki je služila tudi kot prizorišče številnih prizorov Game of Thrones®. Če čas dopušča, obiščite zlatarko Steensons, ki izdeluje številne nakitne izdelke iz serije. Na poti do obale postanek v The Dark Hedges, 300-letni skupini dreves, ki je v seriji služila kot "kraljevska cesta". Nato uživajte v sončnem zahodu na plaži Portstewart, znani kot "obala Dorne". Nočitev v Portrushu.

5. DAN: Portrush - Derry
Zajtrk. Ob fascinantni obali Antrim boste prišli do naravnega spomenika Giant's Causeway. Nato obiščite destilarno Bushmills (približno 8 EUR), eno najstarejših destilarn viskija na svetu. Nato je na programu Carrick-a-Rede Rope Bridge, preden se odpravite do Derry-a. Območje okoli slavnega visečega mosta je znano navijačem kot "Stormlands", del "Kingland Westeros". Drugi vrhunec regije je 11 km dolg odsek plaže Downhill Beach, ki je bil prvotno zgrajen kot poletna knjižnica Mussenden. Oba služita kot ozadje za "Drachenstein". Nočitev.

6. DAN: Derry - Letterkenny
Zajtrk. Ob ogledu mesta Derry boste odkrili dobro ohranjeno mestno obzidje s sedmimi mestnimi vrati. Nadaljujemo do narodnega parka Glenveagh in gradu Glenveagh s čudovitim parkom. V bližnji vasi Glenties je bil posnet film "Ples v svobodo" Brian Fiela. Nočitev.

7. DAN: Letterkenny - Dublin
Zajtrk. Na poti nazaj v Dublin se peljete skozi slikovito okrožje Fermanagh Lake, ki je bilo v nekaterih krajih uporabljeno kot lokacija za snemanje. Obisk Marmorne jame, razvejanega jamskega sistema z jezeri, stalaktiti in slapovi, kjer se lahko s podzemno vožnjo s čolnom podate na voden ogled (približno 1,5 ure). V Geoparku je bilo posnetih tudi nekaj prizorov druge sezone. Nočitev.

8. DAN: Dublin
Zajktr. Oddaja vozila na letališču in polet proti odhodnemu letališču. Konec potovanja.

CENA PO OSEBI: NA VPRAŠANJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga
- 7x nočitev v hotelskih namestitvah, dvoposteljne sobe, zajtrk
- najem vozila z zavarovanji

CENA NE VKLJUČUJE:
- turstična taksa plačilo na licu mesta
- gorivo, parkirnine, cestnine
- vse kar ni zapisano pod cena vključuje