FDI - ARGENTINA IN URUGVAJ

Pošljite povpraševanje

Program

ODHOD: 04. SEPTEMBER

04. SEPTEMBER 01.dan: TRST – RIM – BUENOS AIRES
Zbirališče na letališču v Trstu ob 09.30 uri. Polet proti Rimu ob 11.10 uri. Prihod v Rim ob 12.15 uri in nadaljevanje poleta proti Buenos Airesu ob 19.15 uri. Obroki na letalu.

05. SEPTEMBER 02.dan: BUENOS AIRES (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Buenos Aires ob 04.40 uri. Transfer do hotela.  Zajtrk. Nato 3 urni ogled 13. milijonskega mesta, ekonomskega, kulturnega in političnega središča Argentine. Ogled središča mesta Avenide de Mayo, Plaza de Mayo, predsedniške palače Casa Rosada, mestne katedrale in Cabilda – prve mestne hiše, ki so jo zgradili še Španci. Sledi ogled San Telma, najbolje ohranjene zgodovinske četrti in sprehod po Plazi Dorego, ki je ob nedeljah polna ljudi, ki iščejo in kupujejo antikvitete po katerih je Plaza Dorego znana. Sledi postanek v La Boci, znani po slikarjih in gledališča Colon, ter ogled predela Palermo, ki je poznan po svojih parkih. Ob koncu sledi vožnja skozi Recoleto, najbogatejšo četrt Buenos Airesa. Nato vrnitev v hotel. Namestitev. Popoldne ogled otvoritve FDI kongresa. Nočitev. (HOTEL 725 CONTINENTAL*****)

06. SEPTEMBER 03.dan: BUENOS AIRES – PAMPE – BUENOS AIRES (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja v okolico Buenos Airesa na ranč, kjer si boste lahko ogledali življenje gauchev in poizkusili pravi argentinski asado. Vrnitev v Buenos Aires v popoldanskih urah. Prosto. Zvečer večerja s tangom v tradicionalni restavraciji. Nočitev.

07. SEPTEMBER 04.dan: BUENOS AIRES – SALTA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta ob 12.15 uri proti Salti. Prihod na sever Argentine v predgorje Andov ob 14.30 uri. Transfer do hotela. Prosto popoldne za samostojne oglede. Večerja. Nočitev. (HOTEL BRIZO****)

08. SEPTEMBER 05.dan: SALTA – SAFARI PROTI OBLAKOM – SALINAS GRANDES – PURMAMRCA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Salto bomo zapustili zaradi dvo dnevnega izleta. Cesta nas bo vodila po isti trasi kot nekoč znamenita železnica “Vlak v oblake”. Cesta vijuga med modrino neba in visokogorskimi planotami. Na naši poti boste videli zgodovinske ostanke, posamezne hiše, majhne vasice in izjemno pokrajino. Naš prvi postanek je majhnno mestece Campo Quijano in nato impresivna soteska Quebrade del Toro. Tu se bomo zaustavili za kavo in nekaj impresivnih razgledov. Pot nas bo vodila naprej do Santa Rosa del Tastil, kjer si bomo ogledali predinkovsko mesto iz 13. stoletja. Sledi ogled ene od najmanjših vasi San Antonio de los Cobres in nato prihod v nadrealistično pokrajino velikih solnih sipin, ki je meka za profesionalne in amaterske fotografe. Pozno popoldne bomo prišli v Purmamarcom, ki je izhodišče za ogled znane sedem barvne gore v Jujuyu. Namestitev. Večerja. Nočitev.  (HOTEL HUACALERA****)

09. SEPTEMBER 06.dan: PURMAMARCA – SOTESKA HUMAUACA -  SALTA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Zgodaj zjutraj se bomo odpravili skozi sotesko Humauca, ki sodi v svetovno naravno dediščino Unesca proti Salti. Na poti se bomo ustavili za ogled znamenite sedem barvne gore, ki je nastala kot mešanica tektonskih premikov, morskih sedimentov in premikanja rek in jezera. Pogled na paleto barv je zares izjemen. Sledi postanek in ogled pred inkovske trdnjave iz 12. stoletja. Ljudje naj bi na tem področju bivali že 10.000 let. Sledi postanek na kozorogovem povratniku, ki seka pot do Salte. Sledi postanek v prašnem mestecu Uquia za ogled cerkve, ki je poznana po oboroženih angelih. Pred Salto sledi še ogled Humahuace. Prihod v Salto. Večerja. Nočitev.(HOTEL BRIZO****)

10. SEPTEMBER 07.dan: SALTA – DOLINA CALCHAQUI – CAFAYATE (zajrk, večerja)
Zajtrk. Salto bomo ponovno zapustili zaradi dvo dnevnega izleta. Zapustili bomo dolino Lema v kateri stoji Salta in se odpravili na ogled enega od biserov tega dela Argentine. Peljali se bomo skozi zeleni soteski Laureles in Escoipe, nato pa se bo pokrajina in vegetacija počasi zamenjala. Najvišja točka naše poti bo 3000 metrov visok prelaz Cuesta del Obispo, nato pa se bomo spustili v nacionalni park Los Cardones. V parku boste lahko uživali večbarvni pokrajini in tišini. Sledi ogled mesta Cachi, ki je lepa mešanica domorodne in španske arhitekture. Popoldne bomo prišli v Cafayate, ki je obdan z vinarnami, v katerih v glavnem pridelujejo najbolj znano argentinsko vino Malbec. Večerja z pokušino vin. Nočitev.  (HOTEL***)

11. SEPTEMBER 08.dan: CAFAYATE – SALTA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajrku se bomo vračali v Salto po cesti št. 68, ki pelje skozi znamenito sotesko v kateri je narava izklesala različne zanimive skalne oblike. V soteski, ki je pod zaščito Unesca si bomo vzeli čas za ogled in slikanje izjemne narave. Seveda imaja skalne formacije svoja imena kot na primer Hudičevo grlo, Amfiteater, Žaba, Obelisk, Gradovi…. Prihod nazaj v Salto v popoldanskih urah. Prosto. Zvečer obisk Penje, kje se lahlo pojedli izvrstne empanade in plesali z domačini. Nočitev.  (HOTEL BRIZO****)

12. SEPTEMBER 09.dan: SALTA – IGUAZU (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta ob 16.00 proti Iguazuju. Prihod na argentinsko stran največjih slapov južne Amerike ob 17.45 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL LOI SUITES IGUAZU*****)

13. SEPTEMBER 10.dan: IGUAZU (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato celodnevni ogled največjih slapov na svetu, ki stojijo na reki Iguacu iz argentinske strani. Ime slapov izvira iz gvaranščine in pomeni “velika voda”. Samim slapovom so lokalni Indijanci pravili kraj, kjer se rojevajo oblaki. Slapove sestavlja 275 posameznih slapov, natančno število pa je odvisno od količine vode. Skupna dolžina slapov je 2.700 metrov, od tega 1.900 metrov na argentinski in 800 metrov na brazilski strani. Približno 900 metrov te širine je suhih. Slapovi so visoki med 40-90 metri. Dopoldne ogled iz argentinske strani. Večerja v hotelu. Nočitev.

14. SEPTEMBER 11.dan: IGUAZU – BUENOS AIRES – MONTEVIDEO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne ogled slapov iz Brazilske strani. Nato vrnitev v Argentino in polet ob 13.50 uri proti Buenos Airesu. Prihod v Buenos Aires ob 15.45 uri in nadaljevanje poleta ob 16.55 uri proti Montevideu. Prihod v prestolnico Urugvaja ob 17.40 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. (HOTEL FOUR POINTS BY SHERATON****)

15. SEPTEMBER 12.dan: MONTEVIDEO – PUNTA DEL ESTE – MONTEVIDEO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v Punta de Este, ki je najpomembnejše obmorsko turistično središče tega dela južne Amerike. Na poti do tja se bomo ustavili v Piriapolisu na hribu San Antonio iz katerega je izvrsten pogled na obalo reke Rio de la Plata. Do prihoda v Punta del Este si bomo pogledali še nenavadno stvaritev  urugvajskega umetnika Carlosa Paeza Villara Casapueblo (vstopnina v atelje ni vključena). Po prihodu v Punta del Este ogled avenije Juan Gorlero, pristanišča z jahtami, rezidenčnih četrti, četrt Beverly Hills ter plaži Mansa in Brava. Vrnitev v Montevideo v poznih popoldanskih urah. Večerja. Nočitev. 

16. SEPTEMBER 13.dan: MONTEVIDEO – COLONIA DEL SACRAMENTO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled glavnega mesa Urugvaja. Ogledali si bomo glavni tgrg Plaza Independencia, parlament, tradicionalno četrt Prado, stari del mesta z tržnico Mercado el Puerto….. Popoldne vožnja ob reki Rio de la Plata do Colonie del Sacramento, ki je nekoč bila del portugalskega imperija. Prihod v Colonio. Namestitev. Večerja. Nočitev.  (HOTEL COSTA COLONIA****)

17. SEPTEMBER 14.dan: COLONIA DEL SACRAMENTO – BUENOS AIRES - RIM (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled Colonie del Sacramento, ki sodi pod zaščito Unesca in je eno najlepših in privlačnih mest Urugvaja. Pravi skriti biser. Colonia je bila edina portugalska kolonija ob Rio de la Plati. Ustanovljena 1680 leta je Colonia bila neizprosno bitko z Montevideom, ki so ga ustanovili Španci za prevlado na tem področju. Po tem, ko so Španci prevladali je bila Colonia središče tihotapcev, ki so se izogibali carinam in drugim dajatvam, ki so jih uvedli Španci, danes pa je mesto središče bogate kmetijske regije, trgovsko središče in turistični biser. Popoldne vožnja s hitro ladjo čez reko Rio de la Plata do Buenos Airesa. Po prihodu večerja v lokalni restavraciji in nato transfer na letališče. Polet proti Rimu ob 22.45 uri. 

18. SEPTEMBER 15. DAN: RIM - TRST
Prihod v Rim ob 17.00 uri in nadaljevanje poleta proti Trstu ob 21.35 uri. Prihod v Trst ob 22.45 uri. Konec potovanja.

 

CENA: 4.400 EUR PO OSEBI

DOPLAČILO ZA ENO POSTELJNO SOBO: 720 EUR

Cena je izračunana na osnovi 15 prijavljenih potnikov. V primeru manjšega števila si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu: Trst – Rim - Buenos Aires  – Salta - Iguassu – Montevideo – Buenos Aires – Rim – Trst, vse letališke takse, namesitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po programu, vsa kosila in večerje po programu v restavracijah ali v hotelu, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, slovensko govoreči vodič iz Ljubljane, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: TRANSFER LJUBLJANA – LETALIŠČE TRST – LJUBLJANA, stroške po osebnih naročilih, napitnine vodičem in šoferjem, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Argentino, Urugvaj vizum ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po prihodu domov.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 50% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 100 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.