ČUDOVITA VZHODNA JAVA IN BALI

Pošljite povpraševanje

Program

1. DAN: ZAGREB - JAKARTA (obroki na letalu)
Polet iz Zagreba proti Dohi/Dubaju in nadaljevanje proti Jakarti.

2. DAN: JAKARTA - JOGJAKARTA (obroki na letalu)
Prihod v Jakarto in nadaljevanje poleta proti Jogjakarti. Transfer do hotela. Nočitev.

3. DAN: JOGJAKARTA - BOROBUDUR - JOGJAKARTA (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Ogled Yogjakarte - mesta, ki je za prebivalce Jave bilo vedno simbol upora proti kolonialnemu gospodstvu.  Po nesoglasjih s svojim bratom Susuhunanom iz Surakarte okoli posesti in zapuščine je Princ Mangkubumi v 18.st. ustanovil najmočnejšo državo na Javi z centrom v Kratonu, mestu-palači na mestu današnje Yogyakarte.  Danes je Yogyakarta eno najzanimivejših in najpomembnejših kulturnozgodovinskih centrov na Javi. Sultanova palača - Kraton je do današnjih časov obdržala tradicionalni način življenja in v njej še danes živi Sultan s svojim spremstvom. V palači-mestu Kraton živi okoli 25.000 ljudi s svojimi šolami, mošejami, tržnico in obrati za izdelavo batika. Po ogledu palače, ogled Taman Sarija ali "Gradu na Vodi", ki so ga zgradili po načrtih portugalskega arhitekta iz Batavie, katerega je po končanem delu sultan dal obglaviti, da ne bi  odkril skrivnosti palač, bazenov, skrivnih prehodov in prostorov narejenih iz domišljije, katerih edini namen je bil, nuditi čim večje užitke sultanu in njegovemu haremu. Kosilo. Nato vožnja do znamenitega Borobudurja, obkroženega s palmami, riževimi polji in sladkornim trsom. Vladarji dinastije Sailendra so med leti 750 in 850 zgradili eno izmed čudes sveta in enega najveličastnejših budističnih spomenikov jugovzhodne Azije - Borobudur. Nastanek in zgodovina templja, zgrajenega iz več kot 60.000 kubičnih metrov kamenja, sta še danes zavita v tančico skrivnosti. Po ogledu Borobudurja povratek v Yogyakarto.

4. DAN: JOGJAKARTA - PRAMBANAN - SOLO (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Nato vožnja do 17km oddaljenega kompleksa hindujskih templjev Prambanan, zgrajenega med 8. in 10. st., ki predstavlja eno najlepših in najnenavadnejših dosežkov hindujske umetnosti. Prambanan je največji kompleks hindujskih templjev na Javi. Sodi med največje turistične atrakcije v Indoneziji. Kosilo. Nadaljevanje proti mestu Solo in ogled palače Mangkunegaran. Nočitev.

5. DAN: SOLO - MALANG (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Obisk lokalne tržnice Pasar Gede, vsekakor svojevrstno doživetje. Nadaljevanje proti gozdu Mantigan in ogled ptičje tržnice. Kosilo. Nadaljevanje do mesdta Malang. Nočitev.

6. DAN: MALANG - KALIBARU (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Staro kolonialno mesto, ki navdušuje s svojo arhitekturo. Vožnja in opazovanje poddeželja. Kosilo. Prihod v Kalibaru, kjer se nahajajo plantaže kave in kakava. Nočitev. (vključen tudi pohod na vulkan Bromo)

7. DAN: KALIBARU - BALI (zajtrk)
Zajtrk. Sprehod med plantažami vanilije, kave, kokosa, kačjega sadeža, cimeta, muškatnega oreščka,... Vožnja do pristanišča in trajekt do Balija. Transfer do hotela. Hotel direktno na plaži.

8. - 13. DAN: BALI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.
V času bivanja na Baliju, sta v ceno vključena dva celodnevna in en poldnevni izlet. Točen opis programov dobite ob prijavi.

14. DAN: BALI - ZAGREB (zajtrk)
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče. Polet proti Dohi/Dubaju.

15. DAN: ZAGREB
Prihod v Zagreb. Konec potovanja.

CENA PO OSEBI: OD 1.750 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb - Jakarta - Jogjakarta / Bali - Zagreb
- letališke pristojbine
- 5x nočitev na Javi, hoteli 3*/4* v dvoposteljnih sobah
- ogledi na Javi po programu, vključena zajtrk in kosilo
- transfer prvi dan letališče Jogjakarta - hotel
- trajekt Java - Bali
- transfer do hotela na Baliju
- 7x nočitev na Baliju, hotel 4* direktno na plaži, dvoposteljna soba, nočtiev z zajtrkom
- 2x celodnevni izlet in 1x poldnevni izlet na Baliju
- transfer zadnji dan na Baliju hotel - letališče
- organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:
- vse kar ni navedeno pod cena vključuje

VIZA: za vstop do 30 dni se pridobi ob prihodu na letališče v Indoneziji, veljavnost potnih listov vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Indonezije