CELINSKA GRČIJA IN LEFKAS OD 530 EUR

Pošljite povpraševanje

Program

Klasična Grčija pomešana s Sredozemskim morjem, idealna kombinacija raziskovanja in oddiha.
Na voljo tudi preko prvomajskih praznikov.

1. DAN: POLET V ATENE
Let v Atene, prevzem vozila in vožnja do namestitve. Prosto za ogled centra mesta oz uživanje v grški kulinariki.

2. DAN: ATENE – KORINTSKI PREKOP – MIKENE - OLYMPIA
Po zajtrku vožnja do Korintskega prekopa, ki ločuje celinsko Grčijo od polotoka Peloponez. Zložljivi mostovi omogočajo vstop manjših plovil v kanalu. Nadaljevanje do Miken arheološkega najdišča, ki se nahaja okoli 90 km jugozahodno od Aten, na severovzhodnem delu polotoka Peleponeza. Obiščite mikensko akropolo, ki z višine nadzira okoliška območja in ravnico. Zgrajena je bila na točki, s katere je bil možen pregled nad vsemi glavnimi povezovalnimi potmi, ki vodijo po Peleponezu in proti celinski Grčiji. Mogočna utrdba je bila dom kraljeve rodbine in ljudstva Atreidov. V drugem tisočletju pr. n. št. so bile so bile Mikene eden glavnih centrov grške civilizacije in vojaška utrdba, s katere so vladali velikemu delu južne Grčije. Obdobje grške zgodovine od okoli 1600 pr. n. št. do okoli 1100 pr. n. št. imenujemo mikenska civilizacija. V Mikenah si oglejte znamenitosti: Atrejevo zakladnico, grobnico Tolos, Levja vrata, kraljevo palačo itd. Nadaljevanje do Olympie.

3. DAN: OLYMPIA – LEFKAS
Zajtrk, nato aziščite mesto Olympia, grški polis, ki je zavzemal ozemlje na zahodni strain Grčije (okolico današnjega mesta Pyrgos). Po kraju se imenujejo grške antične in moderne olimpijske igre, saj so se v njem na štiri leta odvijale igre v čast bogu Zevsu. Obiščite muzej v Olympi, kjer so v antiki potekale olimpijske več kot 1100 let brez prekinitve. Vožnja do otoka Lekfas.

4. DAN: LEFKAS
Zajtrk. Prosto za raziskovanje otoka.

5. DAN: LEFKAS – METEORA - KALABAKA
Zajtrk. Zatem se odpeljite v dolino Meteore, kjer se bo že od daleč odpre pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine.

6. DAN: KALABAKA – DELPHI
Po zajtrku vožnja do Delphija, ki je eden od najpomembnejših arheoloških najdišč v Grčiji in se razteza na južnih pobočjih gore Parnassus, čigar slavo je ustanovil Oracle Delphi. Ogled arheološke cone z Apolonovim templjem in muzejem v katerem so shranjene spektakularne antične najdbe.

7. DAN: DELPHI - ATENE
Po zajtrku vožnja do Aten in ogled mesta: Zeusov tempelj, stadion Panatinaikos na katerem so se odvijale prve olimpijske igre modern dobe, predsedniška palača, Akropola…. Nočitev.

8. DAN: ATENE – POLET PROTI BLIŽNJEMU LETALIŠČU
Zajtrk. Oddaja vozila na letališču in polet prti bližnjemu letališču.

CENA PO OSEBI: 530 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga 10kg + manjša torbica
- 7x nočitev na osnovi zajtrka, dvoposteljna soba, hoteli 3*
- najem vozila z zavarovanji

CENA NE VKLJUČUJE:
- turistična taksa
- čekirana prtljaga 50 EUR/osebi/20kg