AZORI - VRTOVI SREDI ATLANTIKA

Pošljite povpraševanje

Program

1.dan: BENETKE – LISBONA – PONTA DELGADA
Prihod na Azore in prevzem avtomobila na letališču Ponta Delgada. Vožnja do hotela in namestitev. Odvisno od časa prihoda priporočamo, da ogled glavnega mesta Ponta Delgada naredite peš. Ob sprehodu skozi mesto boste lahko opazovali tipične hiše črno bele barve, narejene iz bazaltne kamnine. Po ogledu mesta nočitev.

2.dan: SAO MIGUEL
Otok Sao Miguel je znan po impresivni naravi, zato mu pravijo tudi Zeleni otok. Med ostalo vegetacijo izstopajo nasadi ananasa, čudoviti zeleni gozdovi, dolge njive na katerih raste koruza, slikoviti vinogradi in nasadi čaja. Na južnem delu otoka, kjer se nahaja tudi glavno mesto, pa najdemo prelepe plaže s temnim peskom. Priporočamo, da se zapeljete do vulkanskih jezer in razgledne točke Vista do Rei, katere ime pove vse. Kraljevski pogled nam odkriva slikovito pokrajino in speči vulkanski krater Sete Cidades s kraterjem, ki ima premer kar 12 kilometrov, da pa čudes narave ne bi bilo dovolj, se v kraterju nahajata še Modro in Zeleno jezero z vasico ob jezeru s svojstveno arhitekturo, ki si sigurno zasluži obiska. Po obisku vasice se zapeljite do Ponta de Escavaldo, ki predstavlja skrajno zahodno točko otoka. Na strmem klifu nad morjem boste lahko v začutili srhljivo moč oceana. Od tu naprej se zapeljete do Ponta de Ferraria, kjer je lava, ki se je cedila po obronkih vulkanov ob stiku z morjem, ustvarila bazenčke z morsko vodo, v katerih se veselo namakajo obiskovalci otoka. Po kopanju in počitku se odpravite nazaj v hotel. Nočitev.

3.dan:  SAO MIGUEL – južni del
Zajtrk. Priporočamo, da se zapeljete do nekdanje prestolnice Vila Franca do Campo, saj od tu organizirano vodijo turiste na obisk vulkanske lagune na manjšem otočku v bližini. Po ogledu čudovite lagune se lahko ustavite v prodajalni slaščic, saj to mesto slovi po slaščicah, ki so jih po skrivnem receptu pripravljale nune iz samostana Santo Andre že v 16.st. in so postale zaščitni /sladki/ znak otoka Sao Miguel. Danes se slaščice ne proizvajajo več v samostanu, temveč v dveh družinah, ki recepte za pripravo čuvajo kot največjo skrivnost. Nato se zapeljete do jezera Congro, ter še naprej do vulkansko aktivne pokrajine Furnas, ki je znana po številnih fumarolah ali vrelih gejzirjih, iz katerih izhaja vroča para ali voda. Jedi skuhane v teh krajih imajo značilen priokus žvepla. Naslednji postanek je Terra Nostra, botanični park, v katerem lahko občudujemo številne rastline iz celega sveta in se sprehajamo po urejenih potkah. Sprehod po parku nam bo odkril številne zanimivosti iz rastlinskega sveta, dogajanje pa popestrijo številni mineralni vrelci ob poti. Naslednja postaja pred povratkom nazaj v hotel je zaselek Povocao, z zanimivo izvedbo tlakov na mestnih ulicah. Povratek v hotel.

4.dan: SAO MIGUEL – severni del   
Zajtrk. Sledi izlet po severnem delu otoka. Kot vedno se obisk tega dela otoka začne z obiskom edinih čajnih plantaž v Evropi v okolici mesta Ribeira Grande. Po sprehodu skozi plantaže čajev se lahko ustavimo še v prostorih za pridelavo čaja, kjer si ogledamo sušilnice obranih listov, pakiranje in ostalo proizvodnjo do končnega produkta. Tu lahko tudi poskusimo organsko pridelan čaj in si v trgovinici s spominki privoščimo kako malenkost. Po ogledu čajnih plantaž se po cesti, ki pelje ob obali skozi tradicionalne vasice s tipično arhitekturo pripeljemo do črnih bazaltnih plaž, kjer si lahko privoščimo nekaj časa za počitek. Naslednja zanimivost je čudoviti krater Fogo, v katerem se nahaja smaragdno jezero in naravni rezervat Lombadas z številnimi naravnimi vrelci. Po namakanju v naravnih vrelcih se zapeljemo do mesteca Caloura, kjer se lahko okopamo v bazenu, ki je izklesan kar v skalo v morju. Po kopanju vrnitev v hotel.

5.dan: SAO MIGUEL – PICO
Zajtrk. Vožnja do letališča in krajši polet na otok Pico. Prihod in namestitev v hotelu. Ime je dobil po vulkanu, ki je najvišji vrh otoka in točka, ki se jo lahko vidi iz celega otoka. Otok Pico je znan po pridelavi vina, saj je to bil glavni izvozni produkt v Ameriko in način preživetja na tem odljudenem otoku sredi Atlantika. Nepregledni kamniti zidovi iz vulkanskega kamna, ki mejijo vinograde iz vseh strani prepredajo čarobno pokrajino v določenem redu in zaporedju, kot nekakšne kamnite pajkove niti. Na živo trgovino z Ameriko nas spominjajo še nakladalne rampe, preko katerih so točili z vinom napolnjene sode na čolne, s katerimi so jih odpeljali do zasidranih trgovskih ladij. V lokalnih gostiščih boste lahko poskušali katerega izmed vin, če želite pa lahko obiščete še muzej vin in se podrobno seznanite z vinarstvom na otoku. Po pokušini in obisku muzeja se zapeljite naprej po otoku med hiškami iz temnega bazaltnega kamna in belih cementnih lis, ki ustvarjajo igro črnih in belih polj, kot v kaki pripovedki o Alici v čudežni  deželi. Ležeren povratek v hotel in večerja v lokalnem gostišču, kjer boste lahko okušali različna vina.

6.dan: PICO
Zajtrk. Nadaljevanje raziskovanja otoka. Danes se lahko odpravite po nekakšni turistični ruti, ki vodi mimo vulkanskih jezerc do slikovitih vasic ob morju, kjer si lahko vzamete čas, da se prepustite pravljičnim silam pokrajine in ljuden, ki kot vestni delovni škratje skozi stoletja živijo od narave tako, da ji v zameno za njene bogate plodove vračajo ljubezen spoštovanje in mir. Le tako lahko nastanejo kraji na Zemlji kjer se človek že ob prvem stiku z njimi počuti prijetno in kot doma. Za vse, ki so željni še nadaljnjega raziskovanja, je tu še obisk nekdanje klavnice kitov, ki so poleg vinarstva predstavljali važen vir donosa v lokalni proizvodnji in otoške jame Furna de Frei Matias. Ohlajena magma je ob izlitju iz vulkana ustvarila 650 m dolg tunel, ki je danes ena od otoških atrakcij. Povratek v hotel.

7.dan: PICO – FAIAL
Zajtrk. Skok s trajektom na sosednji otok Faial na katerem je mestece Horta. Namestitev v Horti in  izlet po otoku, ki je znan po hortenzijah modre barve. Rastoče na prostem dajejo pokrajini znamenit izgled. Izlet po otoku do rta Capelinhos, ki je novo ozemlje pridobljeno z zadnjim izbruhom vulkana in je še v izvirnem stanju, saj je od izbruha minilo premalo časa, da bi ohlajeno lavo prerasla otoška vegetacija. Sprehod med vulkanskimi dimniki, ki nam dajo vedeti, da pod našimi nogami brbota in se pretaka staljena lava neizmerljive moči, ki morda samo po naključju ne bo izbruhnila ravno takrat ko bomo mi na njej. Ogled svetilnika, ki ga je ob izbruhu zasul pepel, danes pa je preurejen v muzej, v katerem si lahko ogledamo vulkansko dejavnost na otočju, ter povratek v bolj mirno in sigurno Horto. Priporočamo še sprehod po pristanišču, ki velja med jadralci za zadnjo točko na kopnem, pred začetkom avanturistične plovbe proti Ameriki. Tu se lahko ustavite v kavarni Peters Cafe in sigurno srečate ekipo jadralcev, ki se je vrnila ali namerava izpluti proti Ameriki. Obenem lahko v pristanišču strokovno ocenite med jadralci svetovno znane grafite, ki jih prav ti tukaj slikajo in puščajo kot poslednje znamenje na kopnem pred svojo dolgo potjo. 

8.dan: FAIAL – izlet med kite in delfine
Zajtrk. Iz pristanišča redno vozijo ladjice, ki turistom omogočajo ogled delfinov in kitov. Priporočamo, da se udeležite izleta. Izlet se spremeni v izobraževalni tečaj, v katerem boste izvedeli veliko o delfinih, kitih in drugih morskih prebivalcih v tem akvatoriju. Če boste imeli srečo lahko naredite dobre posnetke kakega izmed morskih velikanov, ki bo plaval v vaši neposredni bližini. Po povratku na otok priporočamo ogled zbirke slik, ki so jih naredili nekdanji kitolovci in pomorščaki in velja za eno izmed dediščin otoka. Posebnost je v tem, da so slike  risali na kosti kitov med dolgimi plovbami po morju.

9.dan: FAIAL – POVRATEK DOMOV
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in polet proti  Benetkam preko Lisbone. 

CENA PO OSEBI OD: 1.295 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Benetke - Azori - Benetke
- letališke pristojbine
najem avtomobila
- namestitev v dvopostlejnih sobah na osnovi zajtrka
- organizacija potovanja